Главная Новости Прайс-лист О магазине Как купить? Оплата/Доставка Корзина Контакты  
  Авторизация  
 
Логин
Пароль

Регистрация   |   Мой пароль?
 
     
  Покупателю шин  
  Новости  
Banwar

Наша сеть партнеров Banwar. Новое казино "Пари Матч" приглашает всех азартных игроков в мир больших выигрышей и захватывающих развлечений.

  Опрос  
 
Летние шины какого производителя Вы предпочитаете использовать?
 Michelin
 Continental
 GoodYear
 Dunlop
 Nokian
 Fulda
 Bridgestone
 Hankook
 Kumho
 Другие

Всего ответов: 1035
 
     
  Добро пожаловать в наш новый всеукраинский интернет-магазин!  

01.08.2018 - Який повинен бути малюнок протектора ?. Car tyres TD KAMA of Russia

Наша сеть партнеров Banwar

1. Відмінності малюнка протектора шин за типом бігової доріжки

- Симетричний ненаправлений малюнок

- Асиметричний ненаправленої малюнок

- Симетричний направлений малюнок

- Асиметричний направлений малюнок

2. Відмінності малюнка протектора шин по сезонності

- літні шини

- зимові шини

3. Особливості малюнка протектора вантажних шин

4. Залежність малюнка протектора від умов експлуатації


Головна і основна задача шини - створення міцного зчеплення коліс з дорогою. Оскільки дорожні умови можуть разюче відрізняться в залежності від покриття, погоди і температури, різні види шин оснащені відмінним один від одного малюнком протектора, розробленим виробниками для того, щоб вони максимально виконували свої функції в тих чи інших умовах їзди. Будь це швидкісна траса, мокрий асфальт, сніг або бездоріжжі - правильно підібрані шини з потрібним малюнком протектора забезпечать комфортне та безпечне водіння. Завдяки різним формам, розмірами і висоті шашок протектора, а також різним по глибині, ширині і спрямованості канавок шина не тільки забезпечує зчеплення, а й здійснює самоочищення від бруду і води. Якщо ж малюнок протектора шин не відповідає умовам експлуатації, то це може негативно позначитися на курсової стійкості автомобіля, керованості, ефективності гальмування і поворотів. Вибір певного малюнка протектора шин потрібно здійснювати насамперед у відповідності з тими дорожніми умовами, в яких найчастіше доводиться їздити, і порою року.

Відмінності малюнка протектора шин за типом бігової доріжки

Симетричний ненаправленої малюнок протектора був і залишається найпоширенішим, саме він входить в заводську комплектацію більшості автомобілів, особливо з доступного сегмента. Протекторні блоки на таких шинах, як випливає з назви, розташовані симетрично щодо середини бігової доріжки і не мають конкретного спрямування свого розташування. Шини з подібним малюнком вважаються універсальними і призначені насамперед для спокійної повсякденної їзди. Такі шини створюють менше шуму при русі в порівнянні з шинами з направленим малюнком протектора, забезпечують хорошу м'яку керованість автомобіля, а також відрізняються невисокою вартістю. Додаткова зручність в тому, що шини з таким малюнком не мають обмежень у напрямку обертання, а тому їх можна встановлювати не оглядаючись на правильне або неправильне розташування малюнка.

Серед мінусів симетричного ненаправленного малюнка протектора шин слід зазначити досить середню ефективність на мокрій дорозі, оскільки канавки подібного протектора не здатні повністю видаляти надлишкову воду з плями контакту шини з поверхнею. Крім того, малюнок протектора шин такого типу легко засмічується дрібним гравієм і брудом під час руху по бездоріжжю.

Асиметричний ненаправленої малюнок протектора забезпечує підвищене зчеплення і керованість автомобілем, особливо на поворотах і при зміні смуги, в порівнянні з шинами з симетричним малюнком протектора. Шини з асиметричним малюнком також відрізняються хорошою поперечної стійкістю. Малюнок протектора таких шин розділяється на внутрішню і зовнішню сторону, що відрізняється власним особливим розташуванням протекторних шашок і канавок. Зовнішня сторона малюнка має конфігурацію, оптимальну для зчеплення з сухою дорогою, в тому числі з нестабільним дорожнім полотном. Внутрішня сторона асиметричного малюнка завдяки додатковій глибині канавок пристосована спеціально для руху по мокрих дорогах.

При установці шин з асиметричним ненаправленим малюнком протектора необхідно звертати увагу на маркування на боковині колеса, що відзначає зовнішню (OUTER або OUTSIDE) і внутрішню (INNER або INSIDE) сторону.

Наприклад, установка зимових шин Viatti Brina з асиметричним малюнком протектора

Симетричний направлений малюнок протектора шин автомобіля відрізняється підвищеною ефективністю при відведенні води з плями контакту шини з дорогою і, відповідно, відмінному опору акваплануванню завдяки спеціальному розташуванню канавок в формі «ялинки». Це робить протектор шин з направленим малюнком оптимальним для руху по мокрому асфальту. На сухому асфальті симетричний направлений малюнок протектора забезпечує автомобілю підвищену стійкість - як курсову, так і поперечну.

Протектор шин з симетричним направленим малюнком обов'язково вимагає правильної установки, відповідно до маркування ROTATION і стрілкою, що вказує напрямок обертання. При правильній установці на диск опір аквапланування працює найбільш ефективно: вода не виштовхується із зони контакту вперед по ходу руху, а потрапляє в канавки і видавлюється з боків від колеса. В разі неправильного встановлення цей ефект втрачається і вода, навпаки, збирається з країв протектора до середини, що лише підвищує ризик аквапланування.

Ще одним важливим фактором для спрямованого малюнка протектора шин автомобіля є залишкова глибина протектора, яка і забезпечує достатню глибину для канавок, що відводять воду і бруд.

Проблеми з шинами з симетричним направленим малюнком пов'язані з комплектацією «запаски». Адже ніколи не знаєш, яку саме шину проколеш - праву або ліву. Оптимальним вибором для «запаски» стане універсальна симетрична шина. Якщо ж хочеться зберегти направлений малюнок протектора, то слід мати на увазі, що за статистикою проколи частіше отримують шини з правого боку. У разі, якщо буде потрібно перевстановлення шини з лівого диска на правий або навпаки, не обійтися без перебортірованія в шиномонтажі.

Асиметричний спрямований рисунок протектора поєднує в собі властивості асиметричного і спрямованого малюнка. Це поєднання тягне за собою певні труднощі при установці на диск, оскільки при цьому необхідно дотримуватися не тільки напрямок обертання, але і внутрішню і зовнішню сторону малюнка. Це призвело до того, що у шин з асиметричним направленим малюнком протектора з'явилася своє розподіл і маркування - вони поділяються на ліві (L від Left) і праві (R від Right).

Всі переваги асиметричного спрямованого малюнка протектора шини в повній мірі розкриваються при найбільш екстремальних умовах водіння, тому звичайними автолюбителями шини з таким малюнком майже не затребувані. Чималу роль відіграє і те, що такі шини досить складні у виготовленні, а тому мають високу вартість. З цих причин подібний малюнок протектора використовується переважно на шинах для спортивних змагань і гонок, і на звичайній дорозі його практично не зустрінеш.

Відмінності малюнка протектора шин по сезонності

Літні шини можуть бути пристосовані як для руху по асфальтових дорогах, так і по бездоріжжю, від чого багато в чому і залежить їх малюнок. Відмінною особливістю руху в літній час є високі температури, які вкупі з нагріванням шин від тертя об дорогу вимагають більш міцних матеріалів і підвищеної стійкості до зношування покришок. Для літніх шин використовується високоміцний корд і жорстка гумова суміш, завдяки чому вони здатні переносити не тільки більш високі температури, але і більш високий швидкісний режим, характерний для їзди влітку. Крім того, протектор літніх шин не відрізняється великою висотою, що забезпечує краще зчеплення, а також містить набагато менше дрібних розрізів (ламелей) на шашках, ніж зимовий протектор. Головне, на що слід звертати увагу, вибираючи малюнок протектора літніх шин - хороша система водовідведення, яка дозволить підвищити безпеку руху під час весняних і літніх злив.

Подивіться літні шини Viatti Strada Asimmetrico

Зимові шини відрізняються не тільки спеціальним складом гуми, оптимальним для використання при мінусових температурах, а й більш агресивним малюнком протектора, який в змозі забезпечити максимальне зчеплення з засніженою дорогою і льодом. Спеціалізовані зимові шини маркуються знаком сніжинки на тлі гірських вершин (цей знак називається 3PMSF (Three Peak Mountain Snow Flake) або «Альпійська гірка»). Наявність такого знака підтверджує, що шини пройшли спеціальні випробування для використання навіть в суворих зимових умовах. Крім того, зимові шини по малюнку протектора діляться на «європейські» (призначені для більш м'якої зими) і «скандинавські» ( «арктичні»). Останні відрізняються більш агресивним малюнком, глибиною протектора, а також можливої ​​шипування.

Шашки на протекторі зимових шин відрізняються наявністю великого числа насічок-ламелей, розташованих під різними кутами - це забезпечує краще зчеплення. Крім того, сам протектор має набагато більшу висоту, ніж на літній гумі. Укупі з агресивним малюнком, глибина протектора дає йому додаткову перевагу при самоочищення, і він не так стрімко забивається снігом. Протектори зимових шин, призначених для руху по глибокому снігу і сніжній каші, також оснащені бічними зачепами, які покликані відгортати сніг і полегшувати рух. Шини, призначені для шипування, разом з шашками з ламелями мають в своєму малюнку великі цільні шашки для шипів, а іноді - спеціальні позначки для їх установки.

Підберіть зимові шини

Малюнок протектора вантажних шин

За своєю класифікації малюнки протектора вантажних шин не відрізняються від легкових: вони можуть бути спрямованими і ненаправленої, симетричними і асиметричними. Головна відмінність - велика глибина і розташування великих блоків протектора вантажних шин. Це обумовлюється тими умовами, при яких відбувається експлуатація спецтехніки. За типом розташування блоків і канавок малюнок протектора вантажних шин ділиться так:

- Поздовжній складається з паралельних зигзагоподібних канавок, розсікають шину вздовж. Такий малюнок призначений для вантажівок, що рухаються переважно по дорогах. Він дає відмінну керованість і курсову стійкість.

- Поперечний відрізняється перпендикулярним розташуванням канавок по відношенню до осі обертання колеса. Він більше підходить для будівельної техніки і тягачів, які їздять по грунту, піску і бездоріжжю. Шини з таким малюнком дають підвищене зчеплення, при цьому не заважають бічному відведенню і ковзанню техніки.

- Комбінований малюнок поєднує поперечні і поздовжні зигзагоподібні канавки. Такі вантажні шини підходять як для їзди по дорогах, так і по бездоріжжю, оскільки мають підвищені тягові і гальмівні властивості.

- Блочний малюнок використовується в зимових вантажних шинах і складається з окремих великих елементів, між якими пролягають канавки. Це найстійкіший і чіпкий малюнок для їзди по льоду і снігу.

Підберіть вантажні шини

Залежність малюнка протектора від умов експлуатації

1. Малюнок протектора має прямий вплив на акустичний комфорт або, інакше кажучи, рівень шуму, який видає шина при русі. Шини з направленим малюнком протектора трохи більш гучні, ніж з ненаправленим. Підвищенню шуму від протектора при їзді також сприяють великі шашки і блоки.

2. Ефективність того чи іншого малюнка протектора шин залежить від його залишкової глибини, тому Правила дорожнього руху строго регламентують мінімальну допустиму висоту протектора, при якій шини можуть бути в експлуатації:

- 1,6 мм для легкових шин

- 1 мм для протекторів вантажних шин

- 0,8 мм для мотоциклів і мопедів

3. Продовження ресурсу протектора автомобільних шин - питання правильної експлуатації. Слід пам'ятати, що недотримання вимог до рекомендованого тиску призводить до нерівномірного зносу покришок і стирання їх малюнка. Також слід дотримуватися сезонність експлуатації шин. На відміну від нового протектора, зношений протектор поступово втрачає ті властивості, які дозволяють йому забезпечувати зчеплення шин з дорогою, знижує стійкість автомобіля, його чуйність і керованість, а також можливість відведення води з-під шин.

4. Деякі шини мають можливість відновлення після того, як малюнок зношується. Ця можливість обмовляється виробником: для додаткової нарізки подпротекторний шар гуми повинен мати запас товщини. В цілому ж нарізка протектора - це додаткове поглиблення канавок або їх формування заново, якщо малюнок остаточно піддався зносу.


 
  Обзор категорий  
 
Шины
 
     
 
  Специальное предложение  
   
     
     
Доставка осуществляется в города:
Александрия, Белая Церковь, Белгород-Днестровский, Бердичев, Бердянск, Борисполь, Боярка, Бровары, Бердичев, Васильков, Винница, Вознесенск, Горловка, Днепродзержинск, Днепропетровск, Донецк, Житомир, Запорожье, Евпатория, Ивано-Франковск, Измаил, Изюм, Каменец-Подольский, Керч, Кировоград, Ковель, Комсомольск, Конотоп, Краматорск, Кривой Рог, Кременчуг, Ильичевск, Луганск, Лубны, Луцк, Львов, Павлоград, Мариуполь, Миргород, Мелитополь, Мукачево, Николаев, Нежин, Никополь, Новая Каховка, Новоград - Волынский, Нововолынск, Одесса, Обухов, Павлоград, Пирятин, Прилуки, Полтава, Первомайск, Ровно, Славянск, Симферополь, Смела, Стрий, Сумы, Севастополь, Северодонецк, Тернополь, Ужгород, Умань, Харьков, Хмельницкий, Херсон, Феодосия, Чернигов, Черновцы, Южноукраинск, Ялта.

© 2009 - 2010 Интернет-магазин автотоваров и запчастей авто34

Каталог украинских интернет-магазинов