- Салат зі свинячого або яловичого серця з маринованою цибулею
- складові
- покрокове приготування
- Салат з серцем, корейською морквою і грибами
- складові
- покрокове приготування
- відеорецепт
- Ситний салат зі свинячого серця з солоними огірками
- складові
- покрокове приготування
- відеорецепт
Наша сеть партнеров Banwar
Серце вважається дієтичним продуктом. Воно складається з м'язових тканин і практично не має жирових відкладень. За смаком нагадує щось середнє між м'ясом і печінкою, тому всі страви з ним виходять незвичайні і цікаві. А ще воно набагато дешевше, ніж будь-яке м'ясо. Тому я часто роблю з нього гуляш, котлети. А також різні салати, рецепти яких і хочу вам запропонувати.
Салат зі свинячого або яловичого серця з маринованою цибулею
Кухонне начиння: каструля, миска, салатник, обробна дошка, ложка, ніж.
складові
Яловиче або свиняче серце 0,9-1 кг Питна вода 2 л для варіння Цибуля ріпчаста середній 2-3 шт. Консервований зелений горошок 1 банку Столовий оцет 1 ст. л. Сіль 1-1,5 ч. Л. Цукровий пісок 0,5 ч. Л. Будь-майонез 2-3 ст. л.
покрокове приготування
- Перед тим як варити яловиче або свиняче серце для салату, розрізаємо його навпіл і вичищаємо згустки крові. Обрізаємо жир і тверді судини. Бажано після цього замочити його в холодній воді хоча б на 30 хвилин.
- У середню каструлю наливаємо приблизно 2 літри води і ставимо на вогонь. Коли вона почне кипіти, сиплемо чайну ложку солі і кидаємо половинки серця. При необхідності доливаємо води, щоб воно було повністю покрито. Варимо до готовності приблизно 2 години. Зливаємо воду і охолоджуємо.
- Поки вариться серце, замарінуем цибулю. Очищаємо 3 головки і нарізаємо півкільцями. Перекладаємо його в миску, додаємо половину чайної ложки цукру, дрібку солі. Змішуємо 1 ст. л. столового оцту з такою ж кількістю води. Замість цього можна видавити сік з однієї половини лимона. Руками розбираємо цибулю на окремі смужки і злегка перетираємо.
- Остигнуло серце нарізаємо на пластини, а потім на тонкі брусочки і кладемо в глибоку посудину.
- Відкриваємо банку з горошком і зливаємо рідину. Викладаємо його в ємність з серцем. Додаємо цибулю, 2-3 повні столові ложки майонезу і добре перемішуємо.
- Викладаємо на блюдо або в салатник, посипаємо зеленою цибулею або прикрашаємо листочками петрушки і подаємо до столу.
відеорецепт
Дивіться рецепт приготування простого, швидкого, ситного, але в той же час дієтичного салату з вареною серцем і маринованою цибулею.
З серця можна зробити будь-який м'ясний салат , В тому числі всім відомий Олів'є . А ще виходить дуже смачний Чоловік мрії , Який, завдяки використанню серця, вийде більш бюджетним.
Салат з серцем, корейською морквою і грибами
Час приготування: 2,5 години.
Кількість калорій: 140 ккал на 100 г.
Кількість порцій: 4-6.
Кухонний інвентар: сковорода, обробна дошка, каструля, ніж, миска, ложка.
складові
Серце 1-1,1 кг Чорний мелений перець за смаком Морква по-корейськи 300-350 г Запашний перець 2-3 шт. Ріпчасту цибулю середній 2 шт. Сіль 1,5 ч. Л. Свіжі печериці 700-750 г Лаврушка 1-2 листи Масло рослинне 40-50 мл Майонез 80-110 г
покрокове приготування
- Розрізаємо серце навпіл, вирізаємо судини і прибираємо кров'яні згустки. По можливості обрізаємо жир. Не потрібно намагатися все зробити ідеально. Якщо щось не дочиста, то воно легко забереться після варіння.
- Кладемо серце в каструлю і заливаємо водою. Ми залишаємо його вимочувати мінімум на 30 хвилин, а краще - на пару годин, щоб вийшла сукровиця.
- Після цього виймаємо серце, наливаємо в каструлю нову воду і ставимо на вогонь. Коли вона закипить, зменшуємо вогонь до середнього, опускаємо серце і кладемо 1-2 листочка лаврушки, солимо і кидаємо 2 горошини запашного перцю. Коли закипить, прибираємо піну, варимо до м'якого стану приблизно півтори-дві години і охолоджуємо, бажано не виймаючи з бульйону або переклавши в холодну воду.
- Ріжемо невеликими кубиками 2 очищені цибулини.
- Наливаємо на сковороду 40-50 мл олії, розігріваємо, викладаємо цибулю і пасеруємо на помірному вогні до легкої золотистої.
- За цей час вимиті і очищені 700-750 г грибів нарізаємо на слайси середньої товщини і додаємо до цибулі. Солимо, перчимо і обсмажуємо з усіх боків до готовності. Щоб прибрати зайвий жир, трохи нахиляє сковороду, зрушуємо вміст вгору і даємо маслу стекти.
- З охололого серця знімаємо плівку і прибираємо те, що не змогли очистити перед варінням. Нарізаємо його на смужки або брусочки і перекладаємо в миску.
- Додаємо цибулю з грибами, корейську моркву і близько 100 г будь-якого майонезу. Перемішуємо.
- Подаємо або в салатник, або на блюді з листям салату.
Морква по-корейськи
Її можна зробити навіть не маючи якихось особливих приправ і навичок.
- Натираємо на спеціальній тертці 2 середні очищені морквини.
- Додаємо 20-30 мл харчового оцту, дрібку солі, мелений перець і половину чайної ложки цукрового піску.
- Подрібнюємо за допомогою спеціального преса 1-2 середніх зубки часнику в посудину з морквою і добре перемішуємо.
- Приблизно через півгодини корейська морквина готова.
відеорецепт
Шукаєте рецепт нового смачної страви для святкового столу або сімейної вечері? Пропоную подивитися покрокове відео з рецептом приготування салату з серця, грибів і корейської моркви.
Також рекомендую приготувати не тільки смачний, але і красиво оформлений салат Лісова галявина , Який легко стане справжньою окрасою столу.
Ситний салат зі свинячого серця з солоними огірками
Кількість калорій: 170 ккал на 100 г.
Кількість порцій: 4-6.
Час приготування: з підготовкою 2,5 години.
Кухонне начиння: обробна дошка, каструля, миска, ложка і ніж.
складові
Свиняче серце 500-600 г або 2 шт. Cир ковбасний 300-350 г Цибуля зелена 1 пучок Запашний перець 3-4 шт. Солоні огірки середні 2-3 шт. Вода для варіння ~ 2 л Сіль 1-1,5 ч. Л. Помідори свіжі 2 шт. Лаврушка 1-2 листи Чорний перець мелений за смаком Будь майонез 90-110 г
покрокове приготування
- Кожне сердечко розрізаємо на дві половини, вичищаємо кров'яні згустки, вирізаємо судини і видаляємо жир. Складаємо половинки в каструлю, заливаємо водою і залишаємо вимочувати не менш 30 хвилин. Міняємо воду на нову і ставимо каструлю на плиту. Коли закипить, знімаємо піну, додаємо 3-4 горошини запашного перцю, пару листочків лаврушки і 1-1,5 ч. Л. солі. Зменшуємо вогонь до середнього і варимо до готовності приблизно півтори години. Зливаємо бульйон і охолоджуємо.
- Нарізаємо кожну половину на пластини товщиною по півсантиметра, а їх - на брусочки. Також чинимо і з 300-350 г ковбасного сиру. Не обов'язково використовувати саме копчений, мені він подобається за аромат і приємний смак.
- Розрізаємо вздовж на 2-3 частини 2-3 солоних огірка середнього розміру, а потім ріжемо соломкою. Такий же соломкою нарізаємо 2 свіжих помідора. Подрібнюємо пучок зеленої цибулі.
- Перекладаємо все компоненти в миску, приправляємо меленим перцем і кладемо майонез. Перемішуємо, і при необхідності додаємо сіль і майонез.
- Викладаємо салат на блюдо або в салатницю, прикрашаємо зеленою цибулею і подаємо.
Спробуйте не змішувати всі інгредієнти разом, а викласти їх шарами і кожен промазати майонезом. Буде смачно, якщо додати 3 яйця, зварених круто, або замінити солоні огірки на свіжі. А ще рекомендую зробити подібний салат з яловичої печінкою .
відеорецепт
Дивіться на відео, як можна швидко і просто зробити смачний салат з серця з маринованими огірками.
Для мене буде приємно дізнатися, що вам знадобилися мої рецепти салатів з серця. Тому не забудьте приділити пару хвилин і залишити свій коментар. Приємного вам апетиту!