Наша сеть партнеров Banwar
Мало хто замислюється над тим, як зварити пиво в домашніх умовах без обладнання. Адже навіть найпростіший рецепт відніме досить багато часу і зажадає певних витрат фінансів.
Але якщо хочеться випити справжній алкогольний напій без хімічних добавок, можна спростити завдання, заглянувши в спеціалізований магазин.
Саме в ньому можна придбати спеціальні пивні дріжджі, хміль і солод для темного або світлого варіанту.
Вивчаючи технологію і розбираючись з тим, як зварити пиво в домашніх умовах без обладнання по простому рецептом , Важливо, в першу чергу, ознайомитися з інвентарем, який буде потрібно в процесі приготування.
Потрібно придбати:
- каструлю на 30 літрів;
- марлю довжиною 5 метрів;
- ємності, в яких напій буде бродити;
- силіконовий шланг;
- ємність для охолодження сусла;
- пляшки з темного пластика для зберігання.
Також не зайвими будуть термометр, ареометр (для замірів рівня цукру) і скляні пляшки, в яких пиво буде в подальшому зберігатися. Всі пристосування треба обробити термічно і насухо протерти.
Складові:
- вода фільтрована - 32 л;
- ячмінний солод - 5 кг;
- хміль - 45 г;
- пивні дріжджі - 25 г;
- цукор буряковий (з розрахунку 8 г на 1 л пива).
приготування:
- Ділимо хміль на 3 рівні частини, щоб не відволікатися на зважування інгредієнта в подальшому. Набираємо у ванну крижану воду і ставимо в неї ємність, готуємо шматок марлі для проціджування сусла.
- У каструлю наливаємо 25 л води і нагріваємо до 80 градусів. Робимо з марлі мішечок, в який укладаємо солод і занурюємо в гарячу рідину. Далі намагаємося підтримувати температуру від 65 до 72 градусів протягом 1,5 години, виставивши мінімальний вогонь, або включаючи і вимикаючи плиту. За цей період солод засахарітся і сусло стане солодким.
- збільшуємо температуру прогріву до 80 градусів на 5 хвилин. Виймаємо марлю і опускаємо в що залишилися 7 л води, щоб вимити залишилися цукру, віджимають. Цю рідину додаємо до гарячого сусла.
- Доводимо воду до кипіння на помірному вогні, знімаємо піну і додаємо ⅓ частина хмелю. Варимо 15 хвилин.
- Закладаємо другу порцію і кип'ятимо 50 хвилин. Додавши останню частину хмелю, варимо напій ще 10 хвилин.
- Відносимо каструлю в ванну кімнату , Проціджуємо тричі через марлю з однієї ємності в іншу і охолоджуємо.
- Розводимо по інструкції дріжджі і додаємо в сусло, перемішуємо і переливаємо в пляшку або банку на 30 л. Переносимо в приміщення, де можливо дотримання температурного режиму 18-20 градусів. Закриваємо гідрозатворів і залишаємо бродити на 7-10 днів. Якщо такого пристосування немає, одягаємо на горло ємності медичну рукавичку, попередньо проколів в ній дірку циганською голкою. Обмотуємо біля основи скотчем, щоб вона не злетіла під тиском газів, які будуть виділятися під час бродіння.
- Процес запуститься протягом першої доби і поступово піде на спад. Коли перестане виділятися газ, можна знімати гідрозатвор.
- Додаємо в пляшки для зберігання пива цукор за схемою, зазначеної в інгредієнтах і приступаємо до процесу карбонізації, а саме наповнення напою вуглекислим газом. Для цього опускаємо шланг на дно пляшки з пивом, але не зачіпаємо дно. Тягнемо повітря на себе і коли напій поллється, заповнюємо їм булиткі. Важливо не заливати його до горлечка. Ми залишаємо пару сантиметрів, щоб пиво "дихало" і щільно закручуємо кришки. Так запуститься другий процес бродіння - коксування.
Переносимо тару в кімнату, де підтримується температура 20-23 градуса і залишаємо в стані спокою на 2-3 тижні. Через 7 днів пляшки потрібно злегка струснути і повторювати цю процедуру до закінчення терміну бродіння. Потім слабоалкогольний напій можна перенести в холодильник або комору.
Як виявилося, зварити пиво в домашніх умовах без обладнання легко, якщо слідувати інструкціям простого рецепту і дотримуватися технологію виготовлення. Смачний напій не буде містити консервантів і шкідливих для організму домішок.