Наша сеть партнеров Banwar
Поки літо офіційно не закінчилося, ми ще можемо насолоджуватися смачними запеченими баклажанами і іншими овочами, які взимку буде складно знайти. Ми рекомендуємо тобі підготуватися до зими заздалегідь і заготовити хоча б кілька баночок смачних баклажанів, які точно не будуть зайвими на твоєму столі. Вибирай рецепт на свій смак і приступай до готування!
Баклажанів на зиму без оцту
Складові:
- баклажани - 2 кг
- перець солодкий - 200 г
- помідори - 300 г
- цибуля - 200 г
- часник - 1 шт
- цукор - 1 ст. л.
- сіль, перець - за смаком
Як готувати:
- Помий баклажани, розріж кожен навпіл і виклади на деко, змащене маслом.
- Запікати баклажани при температурі 220 градусів близько півгодини.
- Дай готовим баклажанів охолонути і зніми з них шкірку.
- Очисти помідори від шкірки - для цього залий з окропом на хвилину.
- Дрібно наріж баклажани, перець, цибулю, а помідори подрібни за допомогою блендера.
- Часник пропусти через прес.
- Обсмаж на сковороді цибулю. Потім додай туди все, що залишилися овочі і спеції.
- Ретельно перемішати всі інгредієнти і туші близько 15 хвилин.
- Розклади готові баклажани по стерилізованих банках і накрий кришками.
- Постав банки в каструлю з теплою водою, доведи до кипіння і стерилізуй 15 хвилин. Потім загорни.
Мариновані баклажани на зиму
Складові:
- баклажани - 1 кг
- часник - 3 зубчики
- оцет - 150 мл
- сіль - 2 ст. л.
- цукор - 2 ст. л.
- лавровий лист - 3 шт
- черней перець - 5 горошин
- масло рослинне - 6 ст. л.
Як готувати:
- Очисти баклажани від шкірки і нарізаємо невеликими шматочками.
- Подрібни часник.
- У каструлю з водою додай сіль, цукор, лавровий лист, перець, рослинне масло і оцет. Доведи до кипіння і повари на маленькому вогні ще 5-6 хвилин.
- У старілізованние банки виклади баклажани і подрібнений часник.
- Залий баклажани маринадом і закрий стерилізованими кришками.