Наша сеть партнеров Banwar
Банановий Хліб - Banana Bread
Хоча на вигляд і текстурі банана-марення схожий саме на хліб, це все-таки скоріше кекс, в нашому розумінні.Варіацій його існує дуже багато!І це майже завжди дуже смачно і ароматно!Цього разу я вирішив приготувати з мигдалем і шматочками шоколаду.Головним і незамінним інгредієнтом, звичайно, залишаються банани.І тут важливо приділити особливу увагу їх вибору.Вони повинні бути дуже стиглі, м'які і солодкі.З недозрілими і твердими бананами смачним кекс не вийде.Все інше - дуже просто.Трохи часу, зовсім небагато сил і на столі стоїть дуже смачний кекс, ніжний, повітряний і немов трохи вологий всередині ... ммм ... Це дуже смачно і дуже просто!Настійно рекомендую спробувати спекти, щоб закохатися безповоротно!
Час приготування: 10 хвилин
Час випікання: 55 хвилин
Складові:
- 3-4 стиглих і солодких Банана (кількість залежить від розміру)
- 1/2 Лимона (сік)
- 100 г Сахара (я використовую коричневий тростинний)
- 3 яйця
- 150 мл Рослинного Масла
- 60 мл Води
- 300 г Муки
- 10 г розпушувача
- 5 г Солі
- 70 г мигдалю (можна взяти Волоський горіх або Пекан)
- 75 г Темного Шоколаду
Спосіб приготування:
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180 º С..
Банани розминаємо в пюре, додавши лимонний сік. Можна зробити це звичайною виделкою.
За допомогою міксера або звичайного віночка трохи збиваємо вийшло бананове пюре з цукром, яйцями, олією та водою. За бажанням також в суміш можна додати 1-2 ч. Л. ванільного екстракту.
Змішуємо окремо борошно, розпушувач і сіль і додаємо до решти інгредієнтів, коли ті добре перемішається і трохи взобьются. Далі довго заважати не потрібно, просто добре об'єднати всі інгредієнти разом.
Мигдаль подрібнюємо в ступці або за допомогою ножа, шоколад ламаємо на дрібні шматочки. Додаємо все в тісто і добре перемішуємо, рівномірно розподіляючи.
Форму для кексу змащуємо вершковим маслом і трохи присипаємо борошном. Заповнюємо її тестом і відправляємо в розігріту духовку. Випікаємо приблизно 55 хвилин. Готовність кексу легко перевірити за допомогою зубочистки: увіткнути її в середину і дістати, якщо вона залишиться майже сухий - готово! Діставши кекс з духовки, даємо йому трохи охолонути, не витягуючи з форми.
Банановий хліб хороший як в теплому, так і в охолодженому вигляді, з чаєм, кавою, та з чим завгодно! Смачного!