Наша сеть партнеров Banwar
Анна Балалаєва робить ексклюзивні капкейкі
Перший торт - грудкою?
Анна Балалаєва - самоучка. Спеціальної освіти у неї немає, а піч вона вчилася через інтернет і соціальні мережі. Перший час навіть доводилося переглядати онлайн-курси і майстер-класи відомих кондитерів. «Перше замовлення був самим хвилюючим і складним, - згадує дівчина. - Торт замовляли знайомі на своє свято. Задумка довго не виходила, доводилося кілька разів переробляти. Але найважче було чекати відкликання «сподобалося - не сподобалося». Але все обійшлося ». Після цього посипалися замовлення не тільки від знайомих і родичів, а й від зовсім сторонніх людей - спрацювало сарафанне радіо.
Своєю коронною стравою благовещенка вважає торт «Червоний оксамит». Його коржі з бісквіту хоч і мають яскраво-червоний колір, проте всередині - шоколадний смак. Вся хитрість цього торта - в невеликій кількості какао, яке додається в тісто, але маскується червоним кольором. Тобто, відкушуючи шматочок, ви чекаєте чого завгодно, але не шоколадного присмаку.
Десерт робиться зі звичних продуктів: масла, борошна, цукру, такі натуральні інгредієнти, як вершки і яйця - купуються тільки в селі. А ось інші складові основи коржа не знайдеш в магазинах міста, тому їх доводиться замовляти з Москви.
8
годин готується муссовий торт. На капкейкі йде години дві.
- Наприклад, той же самий желатин. Той, що продають у нас, не підходить для випічки таких солодощів - він нестійкий, - поділилася з АП кондитер. - Я беру желатин німецької якості. Також замовляю якісні бельгійські какао і шоколад. До речі, останній продається на вагу і виглядає як галети.
Прикраса будь-якого торта залежить від смаків любителів солодкого: це може бути зефір, шоколадні палички, фрукти і ягоди, горіхи, цифри або сіточка з шоколаду ... Можна навіть в оформленні використовувати живі квіти - вони, як і годиться за технологією, не контактують з самим кремом .
Завдяки Ганні у благовещенцев є можливість спробувати незвичайний і оригінальний муссовий торт, яка не випікається в духовці, а заморожується в морозилці. В його основі також лежить бісквіт, а в коржі додаються конфі зі свіжих або заморожених ягід або шоколад.
Чаклунство над тортами відбувається на кухні невеликої квартири городянки: в її помічників - духовка, формочки різних розмірів і краскопульт з будівельного магазину. Його дівчина придбала спеціально для виготовлення шоколадного велюру для муссових тортів: в ньому какао і масло перемішуються з шоколадом і розпорошуються на мерзлому муссовом торті, що дозволяє отримати не просто покриття, а саме велюровий шар.
Тортик на один укус
Останнім часом серед Благовіщенській молоді великою популярністю користуються міні-тортики або капкейкі. Останні в перекладі означають «гуртка» і «торт». Їх часто замовляють на дитячі свята або весілля. Секрет такої любові простий - тістечка маленькі, їх можна захопити з собою по дорозі на роботу, вони можуть мати самий різний смак і таке відчуття, що цей міні-кексік зроблений спеціально для вас. Основа маленької порції - бісквітний корж з різними начинками: шоколадною крихтою, ягодами, кремом, шоколадом, солоної карамеллю. Зазвичай вони продаються в коробці по 4, 6, 9, 12 штук. Хітом цього сезону став капкейк з шоколадним ганаш - ароматним кремом з шоколаду, свіжих вершків і вершкового масла.
Родзинка в кожному
Купити або замовити торт в Благовєщенську можна в декількох кондитерських і магазинах, проте конкуренції дівчина не боїться - вона впевнена, що у кожного пекаря є своя родзинка. Наприклад, Анна сама доставляє всі свої смаколики на будинок, та ще й в оригінальній упаковці, замовленої зі столиці країни. «Найскладніше моє замовлення - двох'ярусний торт вагою в 7 кг, який я робила на ювілей літньої пари. Нижній ярус був з червоного оксамиту, а верхній - ванільний з бананової прошарком, - згадує благовещенка. - Доправляли його на машині: їхали повільно по місту, з включеною аварійкою, щоб на купині не підстрибнути. Все минулося". Молодий пекар впевнена: навіть якщо відразу нічого не виходить, головне - терпіння, не здаватися і йти вперед »!
Матеріали по темі
показати ще