Наша сеть партнеров Banwar
У відвареної їжі, як ми знаємо, зберігається більше корисних речовин, ніж у смаженої. Ще зроблені на водяній парі страви легше засвоюються і не кишать т.зв. вільними радикалами, які сприяють онкологічним захворюванням і не тільки онкологічним. Загалом, відварна їжа - це, по суті, їжа здорових людей. Що ж, залишається тільки цю їжу приготувати. І тут нам на допомогу приходить дуже корисний пристрій - пароварка . Однак все не так просто: пароварка буває електричної, тобто мультиваркою, а буває у вигляді традиційної знайомої всім каструлі . І нехай остання не так функціональна, як перша, зате коштує вона дешевше і не вимагає електрики - поставили на газову плиту, та готуємо собі корисну їжу.
Пристрій каструлі-пароварки
Якщо електрична пароварка являє собою невеликий електроприлад або багатоярусну пристрій зі стінками з оргскла або пластмаси, то каструля-пароварка для газової плити йде у вигляді комплекту з однієї-двох каструль з отворами на дні, куди складаються продукти, а також однієї підставки для каструлею, яка заповнюється водою для створення пари. Таким чином, з'ясовується, що каструля-пароварка теж складається з декількох ярусів. Правда, ця конструкція вже розбирається, завдяки чому її можна називати комплектом.
Каструля-пароварка - економно
Якщо у вас вже є каструля , Ви можете придбати тільки одну вставку-пароварку, яку будете ставити на каструлю, заповнену водою, щоб продукти обдавати паром. Для цього у вставці-пароварці, як уже говорилося раніше, передбачено безліч отворів. Крім того, виріб може мати одну верхню або дві бічні ручки. До речі, останніми оснащена кожна секція повного комплекту каструлі-пароварки. Сам же пристрій, тобто його корпуси, повинні складатися з якісної харчової сталі. А оскільки фахівців з металопрокату серед покупців не так багато, переконуватися в якості вироби доводиться при його огляді. Тут все просто: ніяких вм'ятин, подряпин, іржі, неприємних запахів і т.д. Ну і, звичайно, потрібно вибирати моделі покликаних виробників - BergHOFF, Rondell і ін.
визначність набору
комплект каструлі-пароварки примітний тим, що в ньому можна одночасно відварювати кілька продуктів. Ті, які готуються швидше, складаються в верхню каструлю, а ті, які довше, - в нижню. Таким чином, завдання відварювання великих обсягів їжі спрощується, причому продукти стають готовими до вживання одночасно. Вам потрібно лише знати час приготування кожного інгредієнта. Овочі, наприклад, варяться 20-40 хвилин, м'ясо свинини - півтори-дві години (тут потрібно брати до уваги багато чинників - цілісність закладеного продукту (розрізаний вариться швидше), сила вогню, початкова температура води і т.д.).
кілька рекомендацій
Врахуйте, при приготуванні їжі в каструлі-пароварці вода в її самому нижньому ярусі не повинна діставати до продуктів і не повинна випаровуватися повністю. Для цього спочатку заповнюємо нижню ємність невеликою кількістю води і на слабкому газу періодично потроху доливаємо її.
Ми весь час говоримо «відварювати», забуваючи про те, що відварювати продукти в воді і готувати їх на водяній парі (відпарювати) - це зовсім різні речі. Будь ласка, прийміть це до відома. Ще пар менше «вбиває» в їжі не тільки корисні речовини, але і шкідливі мікроби. Тому час приготування їжі на пару триває довше, ніж у відварі. Тому в каструлю-пароварку треба класти заздалегідь підготовлені продукти, тобто продукти добре вимиті і природні (без домішок).