- Маринований часник головками
- Мариновані зубчики часнику
- Маринований зелений часник
- Маринований часник на зиму з буряком
Наша сеть партнеров Banwar
Маринований часник на зиму це справжня палочка-виручалочка, адже його можна їсти самостійно, ту, там, з хлібом і ковбаскою, наприклад. Іноді це хороша і вигідна альтернатива для тих, кому ніде зберігати часник будинку . А можна порізати і додати салат або заправити їм м'ясну страву.
Як маринувати часник на зиму?
Способів є безліч, це і національні звички і особливості кухні, і особисті переваги в їжі. Існує безліч рецептів маринадів і способів маринування: цілими головками, окремими зубчиками, маринуються часникові стрілки, зубчики нарізаються кільцями.
Маринований часник головками
Складові;
- Часник головками 1,5 кг
- Гострий перець - 3 штуки
- Лавровий лист - 3 штуки
- Вода -600 мл
- оцет 9% - 200 мл
- Солі столову ложку
- Сахару - 3 столових ложки.
приготування:
Очищаємо головки часнику від зовнішніх лусочок, обрізаємо залишки корінців і розкладаємо по літровим баночках. У кожну кладемо лавровий лист і перчинку. У каструльку ллємо воду, всипаємо сіль і цукор, сиплемо кілька горошин запашного перцю і кип'ятимо три хвилини. В кінці виливаємо оцту і заливаємо повні банки з часником. Відразу закриваємо банки кришками і даємо охолонути до кімнатної температури, після чого прибираємо в льох.
Мариновані зубчики часнику
Складові:
- Часник - 1 кг
- Парасольки кропу - 3 шт
- Води - 1 літр
- Сіль - 1,5 т. Ложки
- Цукор а- 0,5 склянки
- Оцту 9-ти% - 3 ст. ложки
Приготування: очищені зубчики часнику обдати окропом і обполоснути холодною водою. Складаємо в ошпарені банки. Ставимо воду під маринад, додаємо туди сіль і цукор, лаврушку і перець, за смаком. Після тог, як маринад закипів, вливаємо туди оцет і все розливаємо по банках. Накриваємо кришечками і ставимо в киплячу воду, щоб стерилізувати. Стерилізуємо 15 хвилин, потім закочує банки і даємо охолонути.
Маринований зелений часник
Складові:
- Стрілки зелені часнику 1 кг
- Води 1 літр
- Сахару - 2 столових ложки
- Солі - 2 столових ложки
- Перець чорного горошком
- Гірчиця біла - чайна ложка
- Оцет 9-ти% 3 столових ложки
Приготування: нарізані стрілки скласти в друшляк і обдати окропом. Порізати і розкласти по банках, залити 2 рази окропом. Зварити маринад і залити банки, відразу закрити кришками і закутати до повного охолодження.
Маринований часник на зиму з буряком
Складові:
- Зубчики часнику очищені - 1 кг
- Буряк свіжий - 1 штука
- Води - 1 літр
- Солі 2 столових ложки
- Сахара - 2 столових ложки
- Гвоздики -2 шт
- Перець горошком за смаком
- Лавровий лист 1 шт
- Оцет 9-ти% - 3 буланих ложки
приготування:
Часник розбираємо на зубочки і обдаємо окропом, складаємо в банку. Трьом на тертці буряк, заливаємо окропом, тільки доводимо до кипіння. Забарвлену воду зливаємо, додаємо туди все спеції і зливаємо в банку з зубчиками. Накриваємо кришкою і ставимо на стерилізацію. Літрові банки 20 хвилин, півлітрові 15 хвилин.
Як маринувати часник на зиму?