Наша сеть партнеров Banwar
Хочете приготувати пиріг з яблуками, але звичайна шарлотка трохи набридла? Тоді пропонуємо спробувати нову версію смачної випічки зі сметанним кремом. Пиріг з яблуками, рецепт якого оцінить кожна господиня, - це справжня насолода для ласунів. Всі подробиці - в статті.
Фото: Ekskyl
Цвєтаєвський яблучний пиріг: рецепт, інгредієнти
Смачна випічка до чаю - бажаний гість на столі будь-якого будинку. Якщо не хочете возитися зі складними тортами, приготуйте яблучний пиріг з пісочної основою і ніжною заливкою. Гарантуємо: цей рецепт стане одним з ваших улюблених.
Чому пиріг так назвали? За легендою, цю випічку любили в будинку сестер Цвєтаєвих, тому часто готували її до чаю. Так це чи ні, достеменно невідомо. Однак ясно одне: цей пиріг підкорив не одного гурмана.
фото: Жіноча доля
Щоб спекти солодкий десерт, знадобляться прості продукти, які знайдуться в кожному будинку. Для тіста візьміть:
- вершкове масло - 150 г;
- пшеничне борошно вищого сорту - 250 г;
- жирну сметану - 100 г;
- розпушувач - 5 г (1,5 чайної ложки);
- щіпку солі.
Для заливки потрібно:
- сметана - 250 г;
- яйце;
- цукор - 220 г;
- борошно - 30 г (2 ст.л).
Для начинки підготуйте кілограм кислих яблук і чайну ложку кориці. Щоб фрукти добре тримали форму, не беріть солодкі сорти. Також кислі яблука чудово поєднуються з солодкою сметаною заправкою.
Як правило, яблучний пиріг виходить з першого разу, тому можете вибрати цей рецепт для кулінарного дебюту.
Читайте також: Яблучний пиріг на кефірі з розпушувачем
Як приготувати пиріг яблучний цветаевский
Підготували всі інгредієнти? Саме час зайнятися випічкою.
Фото: Смачні рецепти
Приготування пирога з яблуками складається з таких етапів:
- Замісити пісочне тісто.
Спочатку розтопіть масло. Зробіть це будь-яким зручним способом - на плиті або в мікрохвильовій печі.
Далі виконайте такі маніпуляції:
- Просійте пшеничну муку і з'єднайте її з розпушувачем. Ретельно змішайте інгредієнти.
- Розітріть сметану з вершковим маслом до отримання однорідної маси.
- Маленькими порціями всипати борошно в сметанному рідина.
- Замісити тісто. Скачайте з нього кулю, загорніть в поліетилен і помістіть в холодильник на півгодини.
- Займіться начинкою.
Яблука промийте під проточною водою, видаліть плодоніжки. Потім очистіть фрукти від шкірки і насіння, наріжте тонкими пластинами. Складіть їх в миску, полийте лимонним соком і присипте корицею.
Фото: Ne-Dieta
- Приготуйте заливку.
Змішайте сметану з цукровим піском і добре збийте міксером. Додайте корицю, яйце, перемішайте. Після цього внесіть в масу борошно і знову збийте її міксером.
- Зберіть пиріг.
Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте в пласт. Після цього помістіть його в форму, змащену жиром і присипану борошном. Також можете укласти тісто руками. Обов'язково сформуйте високі бортики.
На тісто рівномірно викладіть яблука з корицею, а потім залийте їх сметанним кремом.
Випікайте пиріг 45-50 хвилин при температурі 180 ° C.
Фото: 1000.menu
Досвідчені кулінари стверджують, що десерт стає смачнішою, якщо постоїть у холодильнику пару годин. Тому краще готувати його заздалегідь.
Яблучний десерт з заливкою, що нагадує крем, - прекрасне рішення для торжества або буденного чаювання. Обов'язково візьміть на замітку цей рецепт пирога і поділіться своїми враженнями після дегустації.
Читайте також: Рецепт шарлотки з яблуком в духовці
Чому пиріг так назвали?