Главная Новости Прайс-лист О магазине Как купить? Оплата/Доставка Корзина Контакты  
  Авторизация  
 
Логин
Пароль

Регистрация   |   Мой пароль?
 
     
  Покупателю шин  
  Новости  
Banwar

Наша сеть партнеров Banwar. Новое казино "Пари Матч" приглашает всех азартных игроков в мир больших выигрышей и захватывающих развлечений.

  Опрос  
 
Летние шины какого производителя Вы предпочитаете использовать?
 Michelin
 Continental
 GoodYear
 Dunlop
 Nokian
 Fulda
 Bridgestone
 Hankook
 Kumho
 Другие

Всего ответов: 1035
 
     
  Добро пожаловать в наш новый всеукраинский интернет-магазин!  

Поради як правильно готувати грецький салат

  1. Грецький салат за класичним рецептом
  2. Варіанти підготовки інгредієнтів до грецького салату
  3. огірки
  4. помідори
  5. перець
  6. Чим замінити сир фета
  7. Чим заправити грецький салат
  8. Медово-гірчичний соус: незвичайний і смачний варіант заправки
  9. Заправка з соєвим соусом
  10. Грецький салат з орегано, кропом і м'ятою: покроковий рецепт
  11. Хитрощі і варіанти подачі грецького салату

Наша сеть партнеров Banwar

Найголовніше в грецькому салаті - свіжі продукти, а не нарізка або подача на стіл. Греки зазвичай нарізають свій салат великими шматками, а маслини кладуть прямо з кісточкою, причому грецькі, з маслянистим смаком. Основна трава в салаті - орегано і трохи береться базилік.

Нерідко в салаті використовуються огірки, цибуля шалот, оливкова олія. Взагалі тут допускаються різні хитрощі і варіації. Адже грецький салат - це проста версія сільського салату, приготованого з найбільш базових інгредієнтів, наявних в кожному сільському будинку.

Тому при створенні страви рекомендується слідувати тим же принципом - що знайдеться в будинку з необхідних продуктів або їх найближчих аналогів, то і використовувати.

Часто замість цибулі шалот в рецептах береться солодкий салатний цибулю або навіть звичайний ріпчаста. Оливкова олія можна замінити соняшниковим. Маслини, оливки краще взяти без кісточок. Якщо немає орегано і базиліка, їх можна замінити на прості листя салату або будь-яку свіжу зелень з городу - головне, що це буде річний і легкий салат.

Важливий інгредієнт, сир фета, сьогодні можна знайти всюди, але в крайньому випадку можна замінити на адигейський сир, бринзу.

Грецький салат за класичним рецептом

Складові:

  • огірок - 2 шт .;
  • болгарський перець - 1 шт .;
  • помідор з щільною м'якоттю - 2 шт .;
  • кримський синій цибуля середнього розміру - 1 шт .;
  • маслини і оливки великі і без кісточок - 20 шт .;
  • оливкова олія - ​​2-3 ст. л .;
  • сир фета - 80-100 гр .;
  • орегано - ½ ч. л. сухої трави;
  • сік лимона - 1-1,5 ст. л .;
  • сіль, перець - за смаком.

Процес приготування

Вимити всі овочі. Нарізати огірки і помідори великими шматочками (2-2,5 см). Огірки попередньо можна очистити, якщо шкірка занадто жорстка.

Синій цибулю нашаткувати півкільцями. Перець очистити від насіння і білих перетинок, нарізати квадратами по 2-2,5 см. Маслини і оливки можна залишити цілими або порізати навпіл.

Висипати овочі в салатну чашу, посолити і поперчити за смаком. Акуратно все перемішати двома великими лопатками.

Збити оливкова олія з соком лимона, додати в нього орегано, трохи розтерши травичку пальцями. Заправити соусом салат.

Сир фету нарізати на великі шматочки, аналогічно овочам, і викласти поверх салату. Зверху кинути дрібку орегано. Салат готовий.

Найголовніше в грецькому салаті - свіжі продукти, а не нарізка або подача на стіл

Допускається в салаті замінити частину цибулі часником, але зубчики доведеться порубати ножем в невеликий кубик.

Варіанти підготовки інгредієнтів до грецького салату

Цибуля

Лук для грецького салату

Лук перед додаванням в салат можна попередньо замаринувати. Найпростіший спосіб - нарізати цибулю і залити його сумішшю оцту (3 частини) і цукру (2 частини) з дрібкою солі. Дати постояти півгодини, відкинути на друшляк і додати до інших овочів.

Щоб знизити гіркоту, можна порізати цибулину дрібніше або змішати два сорти - білий і синій цибуля в бажаної пропорції 1: 2 або 1: 1.

огірки

Огірки для грецького салату

Огірки можна нарізати фігурно або, наприклад, чергуючи шматки зі знятою шкіркою і з залишеної. Красиво виглядає в салаті огірок-зебра, коли кожен шматочок в салаті виглядає біло-зеленим.

помідори

Помідори для грецького салату

З томатами краще експериментувати ні з нарізкою, а з поєднанням різних сортів і кольорів. Відмінно виглядають в салаті помідори черрі. Їх потрібно розрізати навпіл. За кольорами добре з'єднуються червоні і помаранчеві плоди. Це ефектно виглядає, до того ж насичені та малокислих помаранчеві помідори додадуть салату м'ясистість, зменшивши кислинку. При бажанні томати можна навіть почистити, обшпаривши окропом.

перець

Перець для грецького салату

З перцем також підійде варіант багатоцвіття. У цьому випадку різні за кольором плоди краще нарізати тонкою смужкою, а не кубиками. Для любителів експериментів є незвичайна ідея: почистити овоч від лушпиння гострим ножем або Піллер. Цей варіант для бажаючих надати страві височина і ніжний смак, також він прекрасно підійде для подачі грецького салату на святковий стіл.

Чим замінити сир фета

Чим замінити сир фета

Зазвичай на російській кухні сир фета замінюється солоної бринзою, особливо підходить продукт, приготований з козячого молока.

В крайньому випадку можна взяти великі шматки плавленого сиру з сильною отдушкой зелені або копченостей. Салат в цьому випадку потрібно трохи більше посолити.

Ще один варіант грецького салату - з голландським сиром. Тільки шматочки потрібно робити дрібніші. Цей рецепт зовсім вже не класика, але цілком може сподобатися, особливо чоловікам.

Чим заправити грецький салат

Класичний грецький салат передбачає заправку з суміші лимонного соку, оливкової олії і свіжої або сушеної трави орегано. Але якщо з якихось причин ви не можете знайти ці компоненти або хочеться вже урізноманітнити смак улюбленої страви, допускається варіант змішування та інших приправ і зелені. Наприклад, в блюдо можна додати крупно порвані листя салату різних сортів (кучерявого, Айсберг), нарізані смужки черемші. За своїм смаком допускається включати в блюдо чебрець і петрушку.

Люблячим експерименти господаркам як сміливою ідеї можна запропонувати заправити порцію грецького салату медово-гірчичним соусом.

Медово-гірчичний соус: незвичайний і смачний варіант заправки

Взяти в пропорції 1: 1: 2 гірчицю середньої або слабкої пекучості (можна з зернятками), мед і оливкове масло. Все змішати і збити віночком. Якщо соус виявиться занадто густим, додати ще масла. Подавати до салату в окремому соуснику.

Також заправку для грецького салату можна варіювати, додаючи для аромату інші масла (гірчичне, кукурудзяне, кунжутне), хлібні крихти або підсмажені солоні сухарики. Любителям сильного смаку можна покласти в соус часник, пропущений через Часничниці.

Якщо ви взяли для салату малосолоний сир, наприклад бринзу або голландський, спробуйте використовувати рецепт заправки з соєвим соусом, традиційно солоним і насиченим.

Заправка з соєвим соусом

Заправка з соєвим соусом

Складові:

  • оливкова олія - ​​2 ст. ложки;
  • соєвий соус - 1 ст. ложка;
  • яблучний оцет - 1 ст. ложка;
  • гірчиця (середньої або слабкої пекучості) - 1 ч. ложка.

Для приготування соусу збити всі інгредієнти. Подати заправку окремо в соуснику.

Грецький салат з орегано, кропом і м'ятою: покроковий рецепт

Складові:

  • огірок - 2 шт .;
  • помідори черрі - 300 гр .;
  • перець жовтий солодкий - 1 шт .;
  • маслини і оливки по жмені;
  • м'ята листочки - до смаку;
  • винний оцет (можна замінити яблучним) - 1 ст. л .;
  • масло рослинне - 3 ст. л .;
  • орегано - 1 ч.л .;
  • сіль за смаком;
  • салатний цибуля - 1 головка;
  • кріп і листя салату - на смак;
  • сир фета - 200-300 г.

Процес приготування

Всі овочі вимити й обсушити від надлишків води. Нарізати огірки середніми шматочками. Помідори черрі розрізати навпіл або на 4 частини. Викласти огірки і помідори в глибоке блюдо.

Перець нарізати великою соломкою. Бажано взяти перець жовтого кольору, щоб кольори в блюді красиво поєднувалися.

Додати перець до огірків і томатів. Цибулю нарізати тонкими півкільцями і розібрати на тонку соломку. Додати в блюдо, все акуратно перемішати.

Листочки м'яти, кріп та іншу зелень дрібно порубати, добавіьь в загальну масу в блюдо. Салат посолити, поперчити, покласти маслини або оливки, все перемішати.

Приготування заправки для салату

У глибоку миску влити 3-4 ложки оливкової олії (або іншої рослинної), до нього додати чайну ложку винного оцту. Перемішати і додати половину чайної ложки орегано. Все ретельно перемішати.

Заправити салат готової заправкою, залишивши трохи, трохи більше чайної ложки. Перемішати салат.

На блюдо для подачі розкласти листя салату, на них викласти половину всієї маси овочів з чаші. Рівномірно розподілити салат по всьому блюду.

Сир нарізати кубиками за розміром маслин. Частина сиру викласти в чашку з залишилася заправкою і обваляти в ній сир, так шматочки не будуть злипатися між собою. До того ж такі шматочки красиво виглядають.

Сир з частиною заправки акуратно викласти на блюдо до половини салату. Поверх сиру розмістити другу половину маси овочів. Акуратно все розрівняти. Сир, що викласти в чашу, де був салат, додати ложку оливкової олії, посипати зверху орегано і все перемішати.

Викласти сир з орегано в салат, розподілити його по поверхні. Всю гору салату трохи присипати зверху орегано. В цілому на весь салат піде приблизно 1 чайна ложка орегано. Подати грецький салат на стіл.

Прикрасити салат можна листочком м'яти.

Хитрощі і варіанти подачі грецького салату

Цікава порційна подача салату, що практикується в ресторанчиках Греції. Вона гранично лаконічна: клієнт отримує глибоку тарілку овочів, де немає нарізаного сиру. Весь сир лежить одним шматком зверху на скибочках овочів. Таким чином, сам клієнт вирішує, як він буде його їсти.

Аналогічно і соус майже завжди зараз подається в окремій ємності до кожної порції. Так кожен сам для себе визначить, скільки і коли йому необхідно додати заправку в грецький салат.

Для господині це дуже зручно. Поки салат не заправлений соусом, він краще зберігається. Нарізати овочі можна за кілька годин до приходу гостей, а залити соусом вже перед подачею на стіл. Причому по-можливості заправляти салат потрібно після порціонної сервіровки, щоб гості не мучилися з накладанням собі в тарілки салату і розподілом соусу.

Іноді в салаті бувають змішані зовсім великі шматки овочів і сиру без особливого перемішування. Подача великими шматками багатьом не подобається, але вона має свої плюси: хто не любить цибулю або оливки, легко їх видалить.

Вечеря за 20 хвилин

 
  Обзор категорий  
 
Шины
 
     
 
  Специальное предложение  
   
     
     
Доставка осуществляется в города:
Александрия, Белая Церковь, Белгород-Днестровский, Бердичев, Бердянск, Борисполь, Боярка, Бровары, Бердичев, Васильков, Винница, Вознесенск, Горловка, Днепродзержинск, Днепропетровск, Донецк, Житомир, Запорожье, Евпатория, Ивано-Франковск, Измаил, Изюм, Каменец-Подольский, Керч, Кировоград, Ковель, Комсомольск, Конотоп, Краматорск, Кривой Рог, Кременчуг, Ильичевск, Луганск, Лубны, Луцк, Львов, Павлоград, Мариуполь, Миргород, Мелитополь, Мукачево, Николаев, Нежин, Никополь, Новая Каховка, Новоград - Волынский, Нововолынск, Одесса, Обухов, Павлоград, Пирятин, Прилуки, Полтава, Первомайск, Ровно, Славянск, Симферополь, Смела, Стрий, Сумы, Севастополь, Северодонецк, Тернополь, Ужгород, Умань, Харьков, Хмельницкий, Херсон, Феодосия, Чернигов, Черновцы, Южноукраинск, Ялта.

© 2009 - 2010 Интернет-магазин автотоваров и запчастей авто34

Каталог украинских интернет-магазинов