- Особливості заготовки огірків з болгарським перцем
- Вибір і підготовка огірків і перців
- Огірки з болгарським перцем в маринаді
- Салат з огірків, болгарського перцю і ріпчастої цибулі
- Відео: салат з болгарського перцю, огірків і помідорів
Наша сеть партнеров Banwar
Гарне тепле літо і радує теплом осінь, і ось на грядках продовжують з'являтися все нові молоді огірочки. Основні заготовки зроблені, і можна урізноманітнити їх новими рецептами - приготувати овочеве асорті, смакоту і салати з огірків з болгарським перцем, щоб побалувати себе і своїх близьких взимку. Варіантів безліч. Будь-які домашні заготовки прикрасять стіл і урізноманітнюють ваше меню літніми овочами.
Сільські жителі квасять огірки і перці в дерев'яних діжках і зберігають в холодному льоху. Смакоту готуються без стерилізації та прекрасні як відмінна закуска і як компонент для салатів або розсольник. В умовах міської квартири це просто незручно, і вся консервація зберігається в баночках.
Особливості заготовки огірків з болгарським перцем
- Болгарський перець надає огірочками приємний хрускіт і фортеця. В одній банці вийде прекрасний овочеве асорті.
- Разом з болгарським перцем для аромату і фортеці огірків можна додати листя хрону, смородини або малини.
- Особливий смак огірків додасть додавання листочків м'яти.
- Додавання таблетки аспірину не дасть зіпсуватися і скиснути вашим огіркам з перцями.
- Для заготівлі огірків і перців використовується тільки сіль крупного помелу.
- Перед консервуванням огірки потрібно вимочити в холодній воді, яка прибере гіркота і поліпшить хрусткі властивості плодів.
- Додаючи в банки з заготовками свої улюблені спеції, можна отримувати різні відтінки смаку ваших солінь.
- Не варто класти в заготовки часнику більше, ніж вказано в рецепті. Його надлишок зведе нанівець хрускіт готових огірків і перців.
Вибір і підготовка огірків і перців
- Для засолювання і маринування слід вибирати невеликі огірочки, недавно зірвані на грядці.
- Перці можна вибирати різнокольорові, але обов'язково міцні і м'ясисті.
Засолка огірків з болгарським перцем на зиму
Огірки за цим рецептом виходять смачні, міцні і апетитно хрусткі. У баночку можна закласти при солінні не пару перців, а рівно стільки, скільки і огірків.
Буде потрібно:
- молоденькі огірочки;
- перець болгарський;
- кріп, часник і горошинки чорного перцю;
- оцтова есенція (чайна ложка на літрову банку).
Для розсолу знадобиться велика сіль і цукровий пісок (півтори і три столові ложки відповідно, на літр води). Інгредієнти відміряє без верху.
приготування:
- Відібрати невеликі плоди міцненьких огірків і помістити їх приблизно на 6 годин на воду.
- Тим часом приготувати все необхідне для консервації:
- простерилізувати банки;
- почистити болгарський різнокольоровий перець від плодоніжки і насіння.
- У кожну баночку потрібно викласти спеції і овочі. Перці треба розрізати на великі частини, а у огірків відрізати хвостики. Закладка повинна бути досить щільною.
- Залити на півгодини окропом, злити його ще на півгодини потрібно влити приготований за рецептом гарячий розсіл.
- Ще раз злити розсіл, прокип'ятити, додати в консервацію.
- Останнім етапом влити оцтову есенцію і закрутити.
- Баночки до повного охолодження встановити на кришку і закутати. Тепло дасть додаткову стерилізацію.
Зберігати приготовлені таким способом огірки з перчиками можна і вдома, при кімнатній температурі, обов'язково в темному місці.
Огірки з болгарським перцем в маринаді
Мариновані овочі можна зберігати в темному приміщенні квартири до наступного врожаю. Це відмінна закуска сама по собі, і огірочки з перцем гарні в різних салатах і в супах.
маринування:
- Вибрані овочі перед консервацією треба перебрати, помити і очистити. Обрізати хвостики на огірках і залишити їх в холодній воді на кілька годин. Перець очистити, прибрати насіння з перегородками, промити і крупно нарізати. Почистити часник.
- У банки для консервації покласти спеції: лавровий лист, чорний перець горошком, гвоздику і часник, який для гостроти треба попередньо порізати на кілька частин.
- Тепер можна дуже щільно вкласти в баночку пластинки перців і вимочені огірочки. Розміщувати овочі краще вертикально. І виглядає красиво, особливо якщо перці різнокольорові, і увійде більше овочів.
- Поверх огірків покласти гілочку кропу і залити овочі окропом. Через чверть години, коли вода вбере аромати овочів, її злити і використовувати для приготування маринаду.
- У злитої воді треба розчинити сіль крупного помелу і цукор - з розрахунку 7 столових ложок цукру і 3 столових ложки солі на два літри води. Маринад нагріти до кипіння і влити 200 мл столового (9%) оцту.
- Маринадом наповнити баночки з овочами, закатати і встановити на кришки для охолодження.
Огірки, мариновані з болгарським перцем, готові.
Салат з огірків, болгарського перцю і ріпчастої цибулі
Цей зимовий остренький салат припаде до смаку всім вашим близьким. У процесі приготування овочевої суміші виходить багато огіркового соку. Він і стане розсолом приготованого салату з перцями.
Складові:
- огірки - 3 кг;
- різнокольорові перці - 2 кг;
- цибуля-ріпка - 1,5 кг;
- 10 зубчиків часнику;
- сіль і пісок - по 2 ст. л .;
- рослинне масло будь - 120 мл;
- столовий оцет - 170 мл.
Із зазначеного в складі кількості інгредієнтів можна закрити п'ять баночок салату по 800 гр.
Етапи приготування:
- Огірки ретельно вимити і нарізати півкільцями.
- Болгарський перець промити, видалити насіння з білою плівкою і порізати тоненькою соломкою.
- Лук очистити і нарізати тоненькими півкільцями.
- Змішати овочеву нарізку в об'ємній посуді і посолити. Потім додати цукор - він тільки доповнить смак консервації.
- Коли огірки дадуть сік, можна влити рослинне масло.
- Останнім потрібно додати оцет - він не дасть салату зіпсуватися або скиснути.
- Все акуратно перемішати і залишити приблизно на чотири години, коли огірки виділять багато соку.
- Поки огірки настоюються, можна розкласти нарізані шматочки часнику по банках.
- Після закінчення часу настоювання овочевої суміші залишилося тільки розкласти її по банках доверху, ущільнити і влити утворився розсіл.
- Кожну баночку встановити на рушник в каструлю з гарячою на 25 хвилин для стерилізації.
- Потім щільно закупорити і відставити овочевий салат остигати.
Відео: салат з болгарського перцю, огірків і помідорів
Помідори і ріпчасту цибулю чудово поєднуються з огірком і болгарським перцем в заготовках-асорті на зиму. Закривати такий салат краще в невеликих, 700-грамових або літрових банках.
Знадобляться овочі:
- огірки, помідори і болгарський перець в приблизно однаковій кількості;
- ріпчаста цибуля - наполовину або на третину менше, ніж кожного з основних інгредієнтів;
- чорний перець горошком - за смаком (приблизно 10 горошин на літрову банку);
- за бажанням можна додати в цей салат інші овочі: кабачки, баклажани, моркву, їх кількість повинна бути менше, ніж основних інгредієнтів, а також улюблені спеції (запашний перець, гвоздику та ін. - тільки цілком (горошком, бутонами і ін.), не бороною).
Для приготування маринаду (на літр води):
- 2 столових ложки цукру;
- 1 столова ложка солі;
- 1 столова ложка оцтової есенції (70%) або 8 столових ложок 9% -го оцту.
Як готувати:
- Огірки порізати кружальцями, скласти першим шаром в банку.
- Засипати перець горошком, інші спеції за бажанням.
- Наступним шаром укласти крупно порізані (кільцями або часточками) помідори.
- Потім - шар цибулі, порізаного кільцями.
- Верхнім шаром - перець, порізаний півкільцями.
- Якщо додаєте в салат інші овочі, їх укласти в середину або наверх, на перець. Морква при цьому треба порізати тонкими кільцями, м'які овочі (кабачки, баклажани) - більш товстими кільцями, півкільцями або брусочками. Кабачки при цьому, якщо вони не зовсім молоденькі, молочні, треба очистити від шкірки і звільнити від насіння, баклажани позбавити від гіркоти (Як це зробити, читайте за посиланням).
- Зварити маринад: в холодну воду висипати сіль і цукор, розмішати, довести до кипіння, прибрати з вогню, влити оцет, перемішати.
- Залити банки з укладеними в них овочами гарячим маринадом, прикрити кришками, простерилізувати (півлітрові банки 10 хвилин, 700-грамові - 15, літрові - 20).
- Дістати банки з ємності, де вони стерилізувалися, герметично закатати кришки, поставити банки догори дригом, щоб перевірити герметичність, залишити так до повного охолодження. Укутувати не треба.
Дивіться у відео всі подробиці приготування салату у цій рецептом:
Овочеве асорті на зиму - простий спосіб порадувати смачними і корисними соліннями всю сім'ю. Його можна готувати, додаючи до огірків і перцю морква, білокачанну капусту або свіжу буряк для гарного кольору маринаду. Потрудившись влітку, ви будете пишатися собою взимку!