Салат олів'є з креветками і авокадо, смачний рецепт
Наша сеть партнеров Banwar
Традиційним олів'є вже нікого не здивуєш, тому пропонуємо вам оригінальний рецепт олів'є, в якому замість м'яса використовуються морепродукти, а замість картоплі - авокадо. Приготування цього олів'є не займе більше 40 хвилин, але його ніжний смак не залишить байдужим нікого. Розглянемо, як приготувати цей салат з авокадо з креветками на 8 персон.
Необхідні інгредієнти:
Спосіб приготування:
- Креветки необхідно відварити до готовності: довести воду до кипіння, кинути в неї креветки і варити їх 7-8 хвилин. Після відварені морепродукти потрібно ретельно очистити, збризнути їх лимонним соком і поставити в холодильник на 12-15 хвилин
- Яйця і моркву треба зварити і почистити, а потім нарізати їх кубиками невеликого розміру
- Авокадо потрібно очистити від шкірки, вийняти кісточку, м'якоть нарізати середніми кубиками
- Зелені огірки вимити і нарізати кубиками - трохи крупніше, ніж авокадо
- Цибуля ріпчаста почистити, залити гарячою водою з оцтом і дати постояти хвилин 10-15 (щоб пішла гіркота), далі нарізати його півкільцями; зелена цибуля дрібно нарізати
- До нарізаним цибулі, моркви, яєць, огірків і авокадо додати креветки, потім посолити салат і заправити його майонезом
- Готовий салат потрібно викласти на блюдо, і при бажанні - прикрасити його петрушкою або викласти по краях блюда кілька креветок.
Салат олів'є з авокадо і креветками готовий, і він, безсумнівно, буде гідною заміною традиційному олів'є на новорічному столі.
Оригінальний салат з авокадо і креветками, швидкий рецепт
Якщо ви любите оригінальні страви, які вражають не тільки вишуканим незвичайним смаком, але і видом, значить, оригінальний салат з авокадо, печерицями та креветками стане справжньою знахідкою для вашого святкового столу. Цей салат має дуже ніжний і насичений смак, він буде родзинкою на новорічному столі, і при цьому - його дуже швидко і легко приготувати. Отже, готуємо цю страву на 8 персон.
Необхідні інгредієнти:
- авокадо - 4 шт
- печериці свіжі - 600 г
- креветки консервовані (мариновані) -500 г
- майонез - 150-200 г, за смаком
- оливкова олія - 3 ст. л.
- петрушка - маленький пучок
- цибуля зелена - 2 стебла
Спосіб приготування:
- Печериці потрібно вимити, нарізати на тонкі скибочки, викласти на сковорідку з попередньо розігрітим оливковою олією і обсмажити 4-6 хвилин до появи золотистої скоринки
- Кожен авокадо треба акуратно розрізати уздовж на 2 половинки, витягти з фруктів кісточки, а потім чайною ложкою обережно вибрати м'якоть так, щоб не пошкодити шкірку
- М'якоть треба нарізати дрібними кубиками, зелену цибулю також дрібно нарізати
- З маринованих креветок злити маринад; креветки, обсмажені гриби, нарізану цибулю і м'якоть фрукта заправити майонезом, ретельно перемішати
- На останньому етапі приготування цієї страви потрібно розкласти отриманий салат в шкурки авокадо і прикрасити його зверху петрушкою; всі 8 імпровізованих "салатниць" викласти на велике плоске блюдо, і подати до святкового столу.
Автор: Анастасія Блюмм