Наша сеть партнеров Banwar
kenzzzo Кухарчук 3 рівня
- 19 серпня 2011, 14:41
- 314258
Цей салат закручую на зиму вже третій рік. Хто пробував, завжди запитують рецепт. Дуже всім подобається, а особливо, мені, т. К. Щороку я тримаю Пост і баночка подібної заготовки просто виручалочка для мене. Можна їсти як в холодному вигляді, так і підігріти або навіть змішати з м'ясом. Загалом, річ універсальна!
Помідори і часник, пропущені через м'ясорубку, ставимо на середній вогонь і доводимо до перших бульбашок кипіння (сильно кипіти не даємо) і відразу ж додаємо сіль 2 ст. ложки з гіркою, цукор 1 склянка (250 грамовий), 100 мл 9% оцту і 350 мл рослинного масла без запаху. Прошу, не міняйте нічого в рецепті, т. К. Співвідношення всіх цих продуктів та інгредієнтів дає 100% гарантії ідеального зберігання в домашніх умовах (на полиці в шафі зберігатися ідеально, ще жодна банку не вибухнула).Тепер по черзі в киплячу томатну масу додаємо: морква, періодично помішуючи даємо закипіти, болгарський перець, періодично помішуючи даємо закипіти, баклажани. Така послідовність дає овочам можливість пустити сік і при закладці овочів буде достатньо рідини, щоб їх покрити.
Після закладки останньої порції овочів, т. Е. Баклажанів, засікаємо 30 хвилин і варимо на середньому вогні, періодично помішуючи.
Після закінчення цього часу в овочі додаємо квасоля і все ретельно і акуратно перемішуємо і після закипання засікаємо ще 20 хвилин.
Після закінчення цього часу салат вимикаємо і відразу ж розкладаємо в підготовлені банки і закручуємо. Банки об'ємом 0, 5 і 0, 7 я готую наступним чином: мою спочатку з будь-яким миючим засобом, потім обов'язково содою, набираю трохи води і ставлю на повну потужність в мікрохвильовку відразу по 3 -4 банки на 5 хвилин. Кришки використовую металеві, так само їх мою і кидаю в чашку з окропом на 5 хвилин. Таким способом користуюся вже давно і жодна банку ще не вибухнула.
Після того як салат закатали, необхідно банки перевернути на кришку і укутати під теплу ковдру до повного охолодження. Потім прибрати на зберігання в шафу, комору, погріб ...
Все якось дуже багато всього написала, але це + для новачків, щоб питань було менше (сама через це пройшла свого часу). Насправді, рецепт простий і робиться протягом 1 години (ну, не рахуючи, звичайно, метушні з квасолею). Знайома за цим рецептом робила з червоною квасолею, теж дуже смачно вийшло, тільки вона крохмалиста сама по собі і за рахунок цього більш розваристої.
З цього кол-ва виходить рівно 7 баночок 0, 7 (сімсот грамів).
Цей рецепт - учасник акції "Готуємо разом - кулінарна тиждень". Обговорення приготування на форумі - php?f=34&t=6425> http://forum.povarenok.ru/viewtopic.php?f=34&t=6425 Php?