- Італійський рецепт салату з шинкою і макаронами з фото
- складові
- етапи приготування
- Німецький «нудельсалат»
- складові
- етапи приготування
- відеорецепт
- Салат з тунцем і макаронами
- складові
- етапи приготування
- відеорецепт
Наша сеть партнеров Banwar
Для тих, хто шукає оригінальні та цікаві рецепти салатів, пропоную приготувати їх з додаванням макаронів. Це дивовижне блюдо легко набуло популярності в країнах Європи, а останнім часом інтерес до нього проявляють і в нашій країні. Чудове поєднання макаронних виробів з овочами, м'ясними та рибними продуктами стане ідеальною закускою або прекрасним гарніром на вашому столі. А ароматна пряна заправка урізноманітнює смак і залишить незабутні враження у ваших близьких і друзів.
Італійський рецепт салату з шинкою і макаронами з фото
Салати з шинкою виходять дуже ситними і ароматними. Для тих, хто дотримується дієти, можна використовувати курячу шинку або м'ясо індички. А якщо ви цінуєте багатий смаковий букет, то вам відмінно підійде шинка зі свинини або яловичини.
Овочевий салат з шинкою і макаронами відмінно наситить організм на достатній час, а приготування доставить вам одне задоволення.
Кухонна техніка: досочка і ніж, салатниця, прес для часнику або терка, ніж для чищення овочів.
складові
макарони 200 г шинка 200 г перець болгарський 1 шт. сир твердий 150 г помідори 2 шт. кріп 2 гілочки петрушка 2 гілочки базилік сушений 1/2 ч. л. перець щіпка оливкова олія 4-5 ст. л. часник 2-3 зубчики
- Варто уважно поставитися до вибору шинки. Її природний смак досить насичений, тому не варто брати м'ясо з додаванням великої кількості трав і прянощів. Звертайте увагу на упаковку і термін придатності! Краще взяти м'ясо тієї торгової марки, якій ви довіряєте.
- Я взяла макарони і сир твердих сортів.
- Овочі попередньо вимила, видалила насіння з перцю.
- Заправлю я салат заправкою з додаванням спецій і часнику. Вони додадуть готовому страві особливого смаку.
- Побалуйте себе і приготуйте салат з макаронами «бантиками».
етапи приготування
- Два помідора ріжу тонкими часточками і перекладаю в салатницю.
- На плиту ставлю підсолену воду. Як тільки закипить - опускаю 200 г макаронів. Варю до готовності 9-11 хвилин. Злити воду, скропити оливковою олією.
- Тонкими смужками нарізаю один болгарський перець, відправляю до помідорів.
- Шинку (200 г) ріжу тонкими смужками.
- За допомогою ножа для овочів нарізаю 150 г сиру.
- Подрібнюю по дві гілочки кропу і петрушки.
- Додаю в салат відварні «бантики».
- Роблю заправку. У 5 ст. л. оливкового масла пропускаю через прес 2 зубчики часнику, присипають дрібкою чорного перцю і 1/2 ч. л. базиліка. Солю до смаку і перемішую.
- Поливаю салат готової заправкою, змішую всі інгредієнти.
відеорецепт
Подивитися на готову страву ви можете в відеорецепти. Салат має приємний аромат і красивий вигляд за рахунок використаних інгредієнтів.
Ця ідея буде цікава тим, хто хоче швидко і ситно пообідати. Можете додати зелень селери або свіжий зелений цибулька. Якщо ви хочете приглушити запах часнику, можна його обсмажити в невеликій кількості олії. Макарони вибирайте на свій розсуд. Красиво будуть виглядати і «ріжки», і невеликі «черепашки», «зірочки» і «спіральки». Головне, щоб вони не були занадто великими і не виділялися на тлі овочів.
Німецький «нудельсалат»
У німецькій кухні дуже популярний салат з макаронними виробами. Він подається як основне блюдо і володіє прекрасними смаковими якостями. Якщо ви хочете швидко і смачно повечеряти або пообідати, спробуйте цей кулінарний шедевр.
Час приготування: 20 хвилин.
Кількість порцій: 4.
Кухонна техніка: досочка і ніж, каструля, сито, терка або прес для часнику, салатниця.
складові
макарони 250 г сосиски 200 г перець солодкий 1 шт. сир 200 г зелений свіжий лук 4 стручка мариновані огірки 150 г кукурудза консервована 250 г зелений консервований горошок 250 г масло рослинне 30 г гірчиця 30 г лимон 1 шт. мед 30 г часник 3-4 зубчики оливкова олія 30 г сіль за смаком перець за смаком
етапи приготування
Для цього рецепта я використовувала добре поєднувані між собою інгредієнти. Сосиски я взяла віденські, їх можна їсти «сирими» і не варити. Макарони - тільки твердих сортів, у мене були «ріжки», але можна взяти будь-який інший форми. А для заправки приготувала пікантний медово-гірчичний соус з часником і лимонним соком.
- На плиту ставлю каструлю з водою. Солю до смаку і вливаю 30 мл рослинного масла. У киплячу воду закидаю 250 г макаронів і варю по інструкції, скорочуючи час приготування на 2 хвилини.
- Через зазначений час зливаю воду, а макарони промиваю під проточною водою.
- Окремо в каструльку укладаю 200 г сосисок. Так як віденські сосиски складаються вже з відвареного м'яса, варити я їх не буду, а лише прогрів для того, щоб вони пройшли термічну обробку. Як тільки вода почне закипати, знімаю каструльку з вогню. Викладаю на тарілку і даю охолонути.
- У об'ємну ємність висипаю по 250 г консервованого горошку і кукурудзи.
- Сир (200 г) я нарізаю невеликими кубиками.
- Сосиски нарізаю півкільцями і відправляю до решти інгредієнтів.
- Видаляю з болгарського перцю (1 шт.) Насіння і ріжу такими ж кубиками, як я нарізала сир.
- Мариновані корнішони (150 г) ріжу півкільцями і додаю до інших складових.
- Дрібними кільцями нарізаю 4 стручка свіжого зеленого лука і висипаю в ємність.
- Додаю в салат відварені макарони і все гарненько перемішую.
- Готую заправку. В окремому посуді змішую 30 г оливкової олії, 30 г меду і 30 г гірчиці. Віночком добре перемішую всі складові до отримання однорідної маси.
- Один лимон попередньо розм'якшує рукою, натискаючи на нього долонею. За допомогою спеціального пристосування вичавлюю лимонний сік і додаю в гірчично-медову суміш. Перемішую віночком.
- У соус додаю подрібнений часник (3-4 зубки). Приправляю за смаком сіллю і перцем і перемішую.
- Заправляю салат соусом, змішую всі інгредієнти. Даю настоятися 20 хвилин.
відеорецепт
Всі етапи приготування детально показані в відеорецепти. Як приготувати соус до салату, а також кінцевий результат ви зможете подивитися там же.
Таке блюдо порадує вас яскравим смаком і надзвичайним ароматом. Їсти його можна відразу, що залишився салат відправте в холодильник. На наступний день всі інгредієнти ще більше просочаться заправкою і придбають насичений смак.
Можна використовувати салат в якості основної страви, прекрасно поєднується він і з м'ясними смаженими стравами. Прикрасьте його гілочками зелені і часточками свіжого помідора, близькі оцінять вашу працю і, впевнена, попросять добавки.
Макарони - той продукт, який поєднується з усіма інгредієнтами, головне - підібрати їх правильно. Якщо вам сподобався мій рецепт, ви можете дізнатися, як я готую макарони з креветками . А для тих, хто дотримується дієти і не вживає м'ясні і молочні продукти, я розповім, як приготувати макарони з грибами . Є в моїй кулінарній колекції дуже простий і ситний рецепт макаронів з овочами , Який буде вам корисний.
Салат з тунцем і макаронами
М'ясо тунця багате білками і є низькокалорійним. Його використовують для приготування перших і других страв. Салати з консервованого тунця дуже популярні, вони будуть не тільки ситними та поживними, але і вельми корисними.
Час приготування: 20 хвилин.
Кількість порцій: 4.
Кухонна техніка: каструля, салатниця, дощечка і ніж.
складові
макарони 350 г кукурудза консервована 220 г тунець, консервований в олії 160 г цибулина 1 головка зелень петрушки 3-4 гілочки солоні огірочки 6 шт. помідори черрі 4 шт. сіль 1 ч. л. оливкова олія 4 ст. л. лимонний сік 3 ст. л.
Цей салат я вирішувала приготувати з кольорових макаронів, вони зацікавили мене своїм веселим кольором і красиво виглядають в будь-яких стравах.
етапи приготування
- Макарони (350 г) висипаю в ємність для приготування салату. Поливаю оливковою олією (4 ст. Л.) І добре перемішую.
- Додаю до макаронів одну цибулину, нарізану півкільцями.
- Туди ж висипаю 220 г консервованої кукурудзи.
- Нарізаю кубиками 6 солоних огірочків, подрібнюю 4 гілочки свіжої петрушки. Відправляю до решти інгредієнтів і добре перемішую.
- Зливаю з тунця (160 г) масло і перекладаю в салатницю.
- Збризкую 3 ст. л. лимонного соку.
- Солю до смаку і перемішую всі складові.
Готовий салат викладаю на тарілку, по колу укладаю 4 помидорчика черрі.
відеорецепт
Салат з макаронами і тунцем виходить дуже смачним і легким. Подивіться, яке апетитне блюдо вийшло.
Можна заправити салат майонезом, додати відварене яйце і оливки. Таке блюдо стане ідеальним повноцінним обідом або вечерею і не залишить тяжкості в шлунку. Якщо вам не хочеться возитися з макаронами, зробіть салат з макаронів швидкого приготування, із заправкою з майонезу.
Якщо ви ще не готували салат з макаронами, обов'язково спробуйте і напишіть, чи сподобалося вам блюдо. Можливо, ви хотіли б чимось його доповнити? Пропонуйте свої ідеї, і я обов'язково приготую за вашим рецептом.
Можливо, ви хотіли б чимось його доповнити?