- Крем суп з болгарського перцю і цвітної капусти
- Піта з куркою і солодким перцем
- Салат з перцю на грилі
Наша сеть партнеров Banwar
Твоє життя / Рецепти
5 вересня 2018
5 вересня 2018
LizaZ9
Фото: instagram
Болгарський перець - це один з найкорисніших продуктів осені, і він дуже популярний у наших співвітчизників. На українському столі його можна зустріти цілий рік: взимку це лечо та маринований перець , Влітку плід найчастіше зустрічається в салатах і закусках, а ще з нього роблять супи і навіть додають в десерти. Ділимося рецептами страв з перцю, які сподобаються всім.
Крем суп з болгарського перцю і цвітної капусти
Складові:
- Червоний болгарський перець - 4 шт.
- Цвітна капуста - 1 качан
- Ріпчасту цибулю - 1 шт.
- Часник - 2 зубчики
- Сир фета - 100 г
- Курячий або овочевий бульйон - 4 склянки
- Оливкова олія - 1 ст. л.
- Чебрець - 1 ч. Л.
- Мелений червоний перець чилі - щіпка
- Паприка - 1 ч. Л.
- Сіль, чорний мелений перець - за смаком
Як готувати:
- Перці вимий, розріж і видали плодоніжки, насіння і перегородки.
- Промий і розбери кольорову капусту на суцвіття.
- Наріж кубиками цибулю, часник теж очисти і подрібни.
- Розкришити фету.
- Перці виклади в сотейник c розігрітим оливковою олією внутрішньою стороною вниз. Смаж овочі протягом 10 хвилин, потім переклади їх в герметичний контейнер і залиш на 20 хвилин до охолодження. Зніми шкірку з перцю і наріж кубиками.
- Змасти деко олією. Виклади рівномірно кольорову капусту. Розігрій духовку до 200 градусів і запікати суцвіття близько 30 хвилин до розм'якшення.
- У каструлю додай трохи масло, розігрій його на середньому вогні. Додайте цибулю і пасерують його 5 хвилин. Потім пішли туди часник і всі спеції, - томи на плиті 1 хвилину.
- Додай до цибулі готовий і очищений перець, цвітну капусту, більшу частину сиру. Залий овочі бульйоном і уварюють 10 хвилин.
- Зніми суп з вогню, перебий в блендері до консистенції пюре.
Розлий суп по тарілках. Посолити, поперчити. Перед подачею прикрасьте сиром, що залишився.
Піта з куркою і солодким перцем
Складові:
- Піта - 2 шт.
- Куряче філе - 800 г
- Перець солодкий - 2 шт.
- Гірчиця - 4 ст. л.
- Молоко - 4 ст. л.
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Прованські трави - 2 ст. л.
- Сіль, перець - за смаком
Як готувати:
- Замаринуй курку за кілька годин до приготування. Для цього зроби соус з гірчиці, трав і молока.
- Кубиками наріж перець і мариновану курка скибочками і обсмажити на гарячій сковороді з оливковою олією близько 10 хвилин. Посолити і поперчити за смаком.
- Розріж піту навпіл, трохи підігрій в мікрохвильовці. Виклади начинку з курки в лаваш і відразу ж подавай на стіл.
Салат з перцю на грилі
Складові:
- Болгарський перець - 4 шт.
- Каперси - 3 ст. л.
- Червоний цибулю - 1/3 шт.
- Свіжа петрушка - 2 ст. л.
- Оливкова олія - 3 ст. л.
- Сіль - 1/4 ч. Л.
- Винний оцет - 1 ст. л.
Як готувати:
- Кожен перець очисти від насіння і розріж три рази уздовж на 6 частин. Скропи оливковою олією, посолити і поперчити.
- Розігрій гриль, виклади перець на решітку шкіркою вниз. Потім закрий гриль і готуй 2-3 хвилини до розм'якшення. Потім остудити і наріж соломкою.
- Змішай перець у великій мисці з каперсами, рубаним луком і петрушкою. Додай винний оцет і оливкове масло. Перемішати. За бажанням в цей салат можна додати сир фету або обсмажений тофу.
- Посолити і поперчити за смаком.
Салат з перцем подається теплим.