Наша сеть партнеров Banwar
Слива і алича - одні з найдемократичніших ягід як за ціною, так і за різноманітністю сортів. У сливах мало калорій, але в той же час ці ягоди багаті вітамінами та іншими корисними речовинами, а також рідко викликають алергію, виводять з організму холестерин. З слив і аличі можна приготувати безліч заготовок на зиму - це і солодке варення, і різні гострі соуси.
А тепер кілька рецептів.
Варення з волоськими горіхами
1 кг синіх слив, 1 кг цукру, 300 очищених волоських горіхів
З слив видалити кісточки, подрібнити м'якоть за допомогою м'ясорубки або в блендера. Перекласти отримане пюре в каструлю з товстим дном і варити, постійно помішуючи. Коли варення почне булькати, додати цукор. Зняти піну, зменшити вогонь і варити 30-35 хвилин. Додати подрібнені волоські горіхи і варити ще 10 хвилин, потім розлити по банках.
Зливи з помідорами
2 кг червоної аличі, 1 кг дрібних помідорів, 2 головки часнику, 100 г кропу і петрушки, 3 лаврові листки, по 5 горошин чорного і запашного перцю, 1 л води, по 1,5 ст. л. цукру і солі, 1 склянка рослинного масла
З аличі видалити кісточки, а помідори розрізати навпіл. На дно чистих стерилізованих банок покласти перець і лавровий лист, потім шарами викладати аличу і помідори. Кожен шар треба посипати дрібно порізаним часником і посіченою зеленню. Приготувати розсіл з води, цукру, солі і рослинної олії. Залити розсолом вміст банок, закрити кришками, перевернути, укутати і поставити охолоджуватися.
Китайський соус (1 л)
1,5 кг жовтих слив, 2 середні цибулини, 4 гвоздички, 1 ч. Л. коріандру, 0,5 ч. л. кориці, 0,25 ч. л. кайенского перцю, 2 см кореня імбиру, 170 г коричневого цукру (3/4 склянки), 1 зубчик часнику, 0,5 склянки рисового або яблучного оцту, 0,5 ч. л. солі
Цибуля, часник і імбир очистити, дрібно нарізати. Сливи розрізати навпіл, видалити кісточки. Всі перекласти в підходящий посуд, влити склянку води і довести до кипіння. Потім зменшити вогонь і готувати 30 хвилин. Подрібнити в блендері, додати цукор, оцет, спеції, помішуючи, довести до кипіння і варити ще 45 хвилин. Готовий соус перекласти в чисті банки, закрити і пастеризувати 30 хвилин.
У спеціалізованому інтернет магазині електроінструментів за адресою http://instrumentru.ru/katalog/silovaya-tehnika/elektrostantsii-generatori/benzinovye-generatory знайдете необхідний інструмент, техніку і обладнання за прийнятною ціною.