- Як приготувати лосятину, щоб вона стала соковитою і м'якою?
- Шашлик з лося
- Котлети з м'яса лося
- Запікання лосятини в духовці
- підсумки
Наша сеть партнеров Banwar
Всіх власників шматка м'яса лося хвилює питання відносного того, як приготувати лосятину. Для кого-то це перша можливість познайомитися з смаковими якостями дичини, а для деяких це черговий крок в приготуванні делікатесу.
Лось є дуже великим тваринам, тому можна реалізувати масу різних рецептів, адже запасів м'яса буде досить. Якщо Ви не є мисливцем, то отримати лосятину можна тільки в магазині або у знайомого мисливця, який полює на лося.
Зараз існує багато рецептів, за якими любителі готують найрізноманітніші страви з дичини. Деякі з них можуть бути доступні кожній родині, а інші характеризуються особливою витонченістю і дорожнечею в добірці інгредієнтів.
Вже зовсім скоро ми розглянемо самі прості і доступні рецепти того, як готувати лосятину. Це м'ясо є найчистішим продуктом природи, тому має своїм специфічним смаком і ароматом.
Практично кожен з нас вживає в їжу курятину, яка продається в магазині. Безумовно, що цю птицю годують комбікормом, а іноді навіть антибіотиками, що негативно відбивається на здоров'ї людини.
Якщо Ви спробуєте м'ясо лося, то відчуєте зовсім інший смак, який кардинально відрізняється від смаку будь-якого домашнього худоби. Воно має характерний для дичини запахом і зайвої жорсткістю.
Хтось такі особливості вважає навіть гідністю, але не всім це подобається, тому таке м'ясо слід правильно обробити, щоб позбутися від сторонніх запахів і пом'якшити його.
Як приготувати лосятину, щоб вона стала соковитою і м'якою?
Зміст статті:
За своєю природою м'ясо лося не має особливих жирових запасів, тому відноситься до делікатесного м'яса. Його білкова насиченість знаходиться на високому рівні. Наприклад, в 100 г м'яса міститься 21,4 г білка.
Безумовно, що для готування найкраще брати м'ясо тих лосів, вік яких знаходиться в межах від 1 до 3 років. Звертаю увагу, що самки мають більш приємним смаком.
Крім цього, є лось, які мешкають в лісовому масиві або в болотистій місцевості. Краще за смаком м'ясо лосів, які живуть на півдні і в лісі, хоча корисніше вважається північна лосятина.
Коли Ви визначитеся з потрібним шматком м'яса, то далі необхідно зробити спеціальний маринад, в якому лосятина буде маринуватися, щоб придбати більш приємні смакові якості.
приготування маринаду
- Візьміть для маринаду дві столові ложки оцту, два або три лаврових листки, цукру і солі потрібно по дві столові ложки, чорний перець в формі 10 горошин, петрушку, а точніше її корінь.
- Саме м'ясо потрібно спочатку звільнити від плівок і сухожиль. Далі поріжте його на шматочки з товщиною близько 2 см і покладіть в якусь тару. Це може бути звичайнісінька каструля.
- Класти м'ясо необхідно по верствам, але так, щоб після кожного викладання була присипка прянощами разом з сіллю і цукром. Весь вміст слід залити оцтом, який обов'язково розбавляється водою в співвідношенні один до одного. Протягом десяти годин м'ясо повинно маринуватися.
Шашлик з лося
Любителі шашликів вже знають, як правильно готувати м'ясо для шашлику. Крім цього, у них є свої особисті рецепти, але дичину відрізняється від всього іншого м'яса, тому для його приготування потрібен особливий підхід.
Потрібні інгредієнти:
- м'ясо лося - 2 кг;
- свиняче сало - 300 г;
- вода - 2 склянки;
- ріпчаста цибуля - 5 головок;
- цукор - 1 чайна ложка;
- сіль - 2 чайних ложки;
- оцет 3% - 2 склянки;
- лавровий лист;
- чорного перцю зовсім небагато;
- ягоди ялівцю і гвоздика.
Процес приготування
- Насамперед беремо дві склянки води і виливаємо її в певну ємність. Туди ж кладемо лавровий лист, трохи гвоздики в кількості декількох бутонів і ялівець, а вірніше його ягоди за смаком. Все це вміст необхідно проварити протягом 10 хвилин.
- У маринад слід додати цукор і сіль. Потім довести до кипіння.
- Заливаємо оцет, а потім знімає з вогню. Далі потрібно провести проціджування.
- Лосятину необхідно порізати на кубики.
- Наступний етап полягає в заливанні м'яса маринадом. Протягом однієї доби весь вміст потрібно залишити в такому стані маринуватися.
- Далі всю лосятину необхідно пропустити через м'ясорубку два рази. Крім цього, потрібно ще подрібнити разом з м'ясом цибулю і сало.
- Додаємо трохи солі і перцю.
- Отриманий фарш слід нанизати на шампур і почати готувати на мангалі.
Котлети з м'яса лося
Головною умовою для хороших котлет є правильно підготовлений фарш.
Необхідні інгредієнти:
- лосятина - 1 кг;
- свиняче сало - близько 500 г;
- молоко - досить півсклянки;
- хліб - 300 г;
- ріпчаста цибуля - 2 головки;
- вершки в кількості 200 мл можна додати за бажанням, але не обов'язково;
- сухарі і борошно;
- масло для смаження котлет;
- сіль і перець за смаком.
Процес приготування
- Беремо молоко і підігріваємо його на вогні, а потім кладемо туди хліб, що він розмокнув.
- Через м'ясорубку слід пропустити лосятину разом з цибулею, салом і хлібом.
- Тепер слід добре перемішати фарш і додати в нього перець, молоко, що залишилося і посолити.
- Наступний етап полягає в формування котлет і їх обробці в паніровці, а потім поджаривании на сковороді.
- Під кінець смаження рекомендується зменшити вогонь і залишити котлети під кришкою протягом п'яти хвилин.
- Якщо хочете, то можете на котлети налити вершки, а потім помістити їх гаситися на десять хвилин в духовку. В результаті отримаєте дуже смачні котлети.
Запікання лосятини в духовці
Такий спосіб приготування м'яса часто називають справжнім шедевром кулінарії, оскільки блюдо виходить смачним, м'яким і соковитим для вживання.
Потрібні інгредієнти:
- м'ясо лося - 1 кг;
- чорний перець - вісім горошин;
- лавровий лист - два або три листа;
- цибуля - 2 головки;
- цукор - одна ложка;
- сіль - одна ложка;
- оцет - 200 мл (потрібно взяти яблучний або виноградний оцет);
- спеції за смаком;
- будь-яке масло, яке придатне для обсмажування.
Готуємо по кроках
- Перші кроки спрямовані на відбиття шматків м'яса лося за допомогою молоточка з дерева або металу.
- Далі робимо маринад з лука, цукру, солі та цибулі. Все заливається водою і ставиться на вогонь, щоб довести до кипіння.
- Коли м'ясо буде повністю залито маринадом, то його потрібно поставити в холодильник. Там воно повинно знаходитися дві доби. Після цього шматочки м'яса слід обтерти рушниками з паперу та застосувати спеції для натирання.
- Тепер робимо обсмажування м'яса до появи рум'яної скоринки. Після цього його слід відправити на деко, де вже налито 200 г води, а потім в духовку. Перед цим потрібно обов'язково звернути лосятину в фольгу. Нудитися в духовці м'ясо повинно близько восьми чи десяти годин.
підсумки
М'ясо лося - це унікальний продукт, який володіє прекрасними смаковими якостями і корисним наповненням різних вітамінів і амінокислот.
Воно відноситься до дієтичного продукту, який рекомендується багатьма лікарями для вживання в їжу, щоб зміцнювати судини і серцевий систему.
Варто пам'ятати, що у деяких людей може бути алергічна реакція, тому перед його вживанням слід проконсультуватись з лікарем. Лосятина прекрасно відновлює організм після сильних фізичних навантажень, оскільки є дуже поживним м'ясом.
Як приготувати лосятину, щоб вона стала соковитою і м'якою?Як приготувати лосятину, щоб вона стала соковитою і м'якою?