Главная Новости Прайс-лист О магазине Как купить? Оплата/Доставка Корзина Контакты  
  Авторизация  
 
Логин
Пароль

Регистрация   |   Мой пароль?
 
     
  Покупателю шин  
  Новости  
Banwar

Наша сеть партнеров Banwar. Новое казино "Пари Матч" приглашает всех азартных игроков в мир больших выигрышей и захватывающих развлечений.

  Опрос  
 
Летние шины какого производителя Вы предпочитаете использовать?
 Michelin
 Continental
 GoodYear
 Dunlop
 Nokian
 Fulda
 Bridgestone
 Hankook
 Kumho
 Другие

Всего ответов: 1035
 
     
  Добро пожаловать в наш новый всеукраинский интернет-магазин!  

Життя мисливця. Як приготувати лосятину? Шашлик, котлети і запікання в духовці

  1. Як приготувати лосятину, щоб вона стала соковитою і м'якою?
  2. Шашлик з лося
  3. Котлети з м'яса лося
  4. Запікання лосятини в духовці
  5. підсумки

Наша сеть партнеров Banwar

Всіх власників шматка м'яса лося хвилює питання відносного того, як приготувати лосятину

Всіх власників шматка м'яса лося хвилює питання відносного того, як приготувати лосятину. Для кого-то це перша можливість познайомитися з смаковими якостями дичини, а для деяких це черговий крок в приготуванні делікатесу.

Лось є дуже великим тваринам, тому можна реалізувати масу різних рецептів, адже запасів м'яса буде досить. Якщо Ви не є мисливцем, то отримати лосятину можна тільки в магазині або у знайомого мисливця, який полює на лося.

Зараз існує багато рецептів, за якими любителі готують найрізноманітніші страви з дичини. Деякі з них можуть бути доступні кожній родині, а інші характеризуються особливою витонченістю і дорожнечею в добірці інгредієнтів.

Вже зовсім скоро ми розглянемо самі прості і доступні рецепти того, як готувати лосятину. Це м'ясо є найчистішим продуктом природи, тому має своїм специфічним смаком і ароматом.

Практично кожен з нас вживає в їжу курятину, яка продається в магазині. Безумовно, що цю птицю годують комбікормом, а іноді навіть антибіотиками, що негативно відбивається на здоров'ї людини.

Якщо Ви спробуєте м'ясо лося, то відчуєте зовсім інший смак, який кардинально відрізняється від смаку будь-якого домашнього худоби. Воно має характерний для дичини запахом і зайвої жорсткістю.

Хтось такі особливості вважає навіть гідністю, але не всім це подобається, тому таке м'ясо слід правильно обробити, щоб позбутися від сторонніх запахів і пом'якшити його.

Як приготувати лосятину, щоб вона стала соковитою і м'якою?

Зміст статті:

За своєю природою м'ясо лося не має особливих жирових запасів, тому відноситься до делікатесного м'яса. Його білкова насиченість знаходиться на високому рівні. Наприклад, в 100 г м'яса міститься 21,4 г білка.

Безумовно, що для готування найкраще брати м'ясо тих лосів, вік яких знаходиться в межах від 1 до 3 років. Звертаю увагу, що самки мають більш приємним смаком.

Крім цього, є лось, які мешкають в лісовому масиві або в болотистій місцевості. Краще за смаком м'ясо лосів, які живуть на півдні і в лісі, хоча корисніше вважається північна лосятина.

Коли Ви визначитеся з потрібним шматком м'яса, то далі необхідно зробити спеціальний маринад, в якому лосятина буде маринуватися, щоб придбати більш приємні смакові якості.

приготування маринаду

  1. Візьміть для маринаду дві столові ложки оцту, два або три лаврових листки, цукру і солі потрібно по дві столові ложки, чорний перець в формі 10 горошин, петрушку, а точніше її корінь.
  2. Саме м'ясо потрібно спочатку звільнити від плівок і сухожиль. Далі поріжте його на шматочки з товщиною близько 2 см і покладіть в якусь тару. Це може бути звичайнісінька каструля.
  3. Класти м'ясо необхідно по верствам, але так, щоб після кожного викладання була присипка прянощами разом з сіллю і цукром. Весь вміст слід залити оцтом, який обов'язково розбавляється водою в співвідношенні один до одного. Протягом десяти годин м'ясо повинно маринуватися.

Шашлик з лося

Любителі шашликів вже знають, як правильно готувати м'ясо для шашлику. Крім цього, у них є свої особисті рецепти, але дичину відрізняється від всього іншого м'яса, тому для його приготування потрібен особливий підхід.

Потрібні інгредієнти:

  • м'ясо лося - 2 кг;
  • свиняче сало - 300 г;
  • вода - 2 склянки;
  • ріпчаста цибуля - 5 головок;
  • цукор - 1 чайна ложка;
  • сіль - 2 чайних ложки;
  • оцет 3% - 2 склянки;
  • лавровий лист;
  • чорного перцю зовсім небагато;
  • ягоди ялівцю і гвоздика.

Процес приготування

  1. Насамперед беремо дві склянки води і виливаємо її в певну ємність. Туди ж кладемо лавровий лист, трохи гвоздики в кількості декількох бутонів і ялівець, а вірніше його ягоди за смаком. Все це вміст необхідно проварити протягом 10 хвилин.
  2. У маринад слід додати цукор і сіль. Потім довести до кипіння.
  3. Заливаємо оцет, а потім знімає з вогню. Далі потрібно провести проціджування.
  4. Лосятину необхідно порізати на кубики.
  5. Наступний етап полягає в заливанні м'яса маринадом. Протягом однієї доби весь вміст потрібно залишити в такому стані маринуватися.
  6. Далі всю лосятину необхідно пропустити через м'ясорубку два рази. Крім цього, потрібно ще подрібнити разом з м'ясом цибулю і сало.
  7. Додаємо трохи солі і перцю.
  8. Отриманий фарш слід нанизати на шампур і почати готувати на мангалі.

Котлети з м'яса лося

Головною умовою для хороших котлет є правильно підготовлений фарш.

Необхідні інгредієнти:

  • лосятина - 1 кг;
  • свиняче сало - близько 500 г;
  • молоко - досить півсклянки;
  • хліб - 300 г;
  • ріпчаста цибуля - 2 головки;
  • вершки в кількості 200 мл можна додати за бажанням, але не обов'язково;
  • сухарі і борошно;
  • масло для смаження котлет;
  • сіль і перець за смаком.

Процес приготування

  1. Беремо молоко і підігріваємо його на вогні, а потім кладемо туди хліб, що він розмокнув.
  2. Через м'ясорубку слід пропустити лосятину разом з цибулею, салом і хлібом.
  3. Тепер слід добре перемішати фарш і додати в нього перець, молоко, що залишилося і посолити.
  4. Наступний етап полягає в формування котлет і їх обробці в паніровці, а потім поджаривании на сковороді.
  5. Під кінець смаження рекомендується зменшити вогонь і залишити котлети під кришкою протягом п'яти хвилин.
  6. Якщо хочете, то можете на котлети налити вершки, а потім помістити їх гаситися на десять хвилин в духовку. В результаті отримаєте дуже смачні котлети.

Запікання лосятини в духовці

Такий спосіб приготування м'яса часто називають справжнім шедевром кулінарії, оскільки блюдо виходить смачним, м'яким і соковитим для вживання.

Потрібні інгредієнти:

  • м'ясо лося - 1 кг;
  • чорний перець - вісім горошин;
  • лавровий лист - два або три листа;
  • цибуля - 2 головки;
  • цукор - одна ложка;
  • сіль - одна ложка;
  • оцет - 200 мл (потрібно взяти яблучний або виноградний оцет);
  • спеції за смаком;
  • будь-яке масло, яке придатне для обсмажування.

Готуємо по кроках

  1. Перші кроки спрямовані на відбиття шматків м'яса лося за допомогою молоточка з дерева або металу.
  2. Далі робимо маринад з лука, цукру, солі та цибулі. Все заливається водою і ставиться на вогонь, щоб довести до кипіння.
  3. Коли м'ясо буде повністю залито маринадом, то його потрібно поставити в холодильник. Там воно повинно знаходитися дві доби. Після цього шматочки м'яса слід обтерти рушниками з паперу та застосувати спеції для натирання.
  4. Тепер робимо обсмажування м'яса до появи рум'яної скоринки. Після цього його слід відправити на деко, де вже налито 200 г води, а потім в духовку. Перед цим потрібно обов'язково звернути лосятину в фольгу. Нудитися в духовці м'ясо повинно близько восьми чи десяти годин.

підсумки

М'ясо лося - це унікальний продукт, який володіє прекрасними смаковими якостями і корисним наповненням різних вітамінів і амінокислот.

Воно відноситься до дієтичного продукту, який рекомендується багатьма лікарями для вживання в їжу, щоб зміцнювати судини і серцевий систему.

Варто пам'ятати, що у деяких людей може бути алергічна реакція, тому перед його вживанням слід проконсультуватись з лікарем. Лосятина прекрасно відновлює організм після сильних фізичних навантажень, оскільки є дуже поживним м'ясом.

Як приготувати лосятину, щоб вона стала соковитою і м'якою?
Як приготувати лосятину, щоб вона стала соковитою і м'якою?
 
  Обзор категорий  
 
Шины
 
     
 
  Специальное предложение  
   
     
     
Доставка осуществляется в города:
Александрия, Белая Церковь, Белгород-Днестровский, Бердичев, Бердянск, Борисполь, Боярка, Бровары, Бердичев, Васильков, Винница, Вознесенск, Горловка, Днепродзержинск, Днепропетровск, Донецк, Житомир, Запорожье, Евпатория, Ивано-Франковск, Измаил, Изюм, Каменец-Подольский, Керч, Кировоград, Ковель, Комсомольск, Конотоп, Краматорск, Кривой Рог, Кременчуг, Ильичевск, Луганск, Лубны, Луцк, Львов, Павлоград, Мариуполь, Миргород, Мелитополь, Мукачево, Николаев, Нежин, Никополь, Новая Каховка, Новоград - Волынский, Нововолынск, Одесса, Обухов, Павлоград, Пирятин, Прилуки, Полтава, Первомайск, Ровно, Славянск, Симферополь, Смела, Стрий, Сумы, Севастополь, Северодонецк, Тернополь, Ужгород, Умань, Харьков, Хмельницкий, Херсон, Феодосия, Чернигов, Черновцы, Южноукраинск, Ялта.

© 2009 - 2010 Интернет-магазин автотоваров и запчастей авто34

Каталог украинских интернет-магазинов