- 1. Спагеті з пармезаном і часником
- 2. Проста паста карбонара
- 3. Паста з соусом песто і помідорами
- 4. Спагеті в червоному вині
- 5. Паста «Маргарита»
Наша сеть партнеров Banwar
Щоб закохатися в Італію, досить зробити дві речі: подивитися на танцюючого мільйонера Джанлука ВАК і спробувати пасту. Спагеті - це ідеальна основа для швидкого і ситного страви. Навіть якщо твій холодильник практично порожній, ти напевно знайдеш кілька інгредієнтів для відмінною пасти. Незважаючи на простоту, це дуже різноманітне блюдо, так що тобі ніколи не набридне готувати і їсти спагетті. Ось п'ять рецептів, які обов'язково варто спробувати.
1. Спагеті з пармезаном і часником
Формула традиційної італійської пасти дуже проста: спагетті, часник і пармезан. У цьому рецепті тільки шість інгредієнтів. Приготування займе всього 20 хвилин, так що це відмінне блюдо для самотнього вечері після важкого робочого дня.
інгредієнти:
- 150 грамів спагеті
- 2 зубчики часнику
- 2 столові ложки вершкового масла
- 1/4 чашки сиру пармезан
- 1 столова ложка свіжої подрібненої петрушки
- сіль, перець за смаком
приготування:
Спар воду в каструлі, додай щіпку солі і пасту. Вари до готовності, потім злий воду. Поки спагетті варяться, розігрій сковороду. Розтопи на ній масло, додай тертий часник і трохи обсмажити. Вимкни вогонь, додай на сковороду спагетті, посип товстим шаром пармезану і петрушки. Сиру в пасті може бути стільки, скільки побажає твоя душа.
2. Проста паста карбонара
Це хороший рецепт для першого досвіду приготування пасти. Класичні спагетті карбонара винайшли в середині 20 століття в італійському регіоні Лаціо, столиця якого - Рим. Там в пасту карбонара додають солону свинячу Щоковина, в інших регіонах і країнах її часто замінюють копченим беконом.
Складові:
- 40 грамів бекону
- 2 яєчних жовтки
- 1 ціле яйце
- 1/2 чашки тертого сиру пармезан
- сіль і чорний перець за смаком
- 200 г букатіні (товсті спагетті з отвором)
приготування:
Налий воду в каструлю, сильно посолити, доведи до кипіння. Поки вода нагрівається, на сковороді обсмажити бекон до хрусткої скоринки. У чашці сумішей яєчні жовтки, яйце, пармезан і перець.
Приготуй спагетті, потім злий воду. Залиш чашку макаронної води в окремому посуді. Спагеті додай до яйця і пармезаном, перемішати все і виклади до бекону. Заливай туди макаронну воду по столовій ложці до тих пір, поки паста не досягне крему (зазвичай на це йде 1/4 склянки води). Додай ще пармезану, а також сіль і перець за смаком.
3. Паста з соусом песто і помідорами
З цим рецептом ти приготуєш спагетті в знаменитому соусі песто. Родзинкою страви стануть підсмажені панірувальні сухарі. Хрусткі хлібні крихти будуть приємно контрастувати з м'якими помідорами.
Складові:
- 100 г помідорів чері
- 300 г спагетті
- 1/4 чашки панірувальних сухарів
- 1 зубчик часнику
- оливкова олія
- сіль, перець за смаком
- 200 г пармезану
Для соусу песто:
- свіжий базилік
- 100 г пармезану
- оливкова олія
- 80 г кедрових горіхів
- 2-3 зубчики часнику
- велика морська сіль
приготування:
Соус песто: базилік растовкти в ступці з сіллю. Горіхи подрібни в блендері, часник дрібно поріж. Додай в ступку часник з горіхами і тертий пармезан, продовжуй товкти. Додай оливкову олію, ретельно перемішати соус і постав в холодильник на пару годин.
Паста: розігрій духовку до 200 градусів. Помідори черрі наріж навпіл і виклади на деко, застелене пергаментним папером. Скропи оливковою олією, посолити, поперчити. Запікати до м'якого стану.
Відвари спагетті, залиш півчашки макаронної води в окремому посуді.
На розігріту сковороду додай панірувальні сухарі, подрібнений часник, оливкова олія і дрібку солі. Перемішати і смаж пару хвилин.
Заважай спагетті з соусом песто, додаючи пару столових ложок макаронної води. Соус повинен рівномірно покривати пасту. Додай помідори і обсмажені сухарі, знову перемішати. Зверху посип тертим пармезаном і свіжим базиліком.
4. Спагеті в червоному вині
В цей рецепт входять традиційні для пасти інгредієнти. Як ти вже здогадалася, оригінальність в червоному вині. Воно надає солодкуватий насичений аромат, не схожий на все, що ти пробувала до цього. Підійде будь-яке червоне сухе вино. Бери пару пляшок: одну для пасти, одну для себе.
Складові:
- 500 г спагетті
- оливкова олія
- 4 зубчики часнику
- півсклянки подрібненої свіжої петрушки
- 1 стакан волоських горіхів
- 1/2 склянки тертого пармезану
- сіль, чорний і червоний перець за смаком
- 1 пляшка червоного вина
приготування:
Змішай п'ять склянок води з трьома склянками вина і дрібкою солі. Доведи до кипіння, звари спагетті, залиш півчашки макаронної води в окремому посуді.
Розігрій сковороду, налий 2 столові ложки оливкової олії, додай часник, сіль і червоний перець. Вилий в сковороду вино і макаронну воду. Доведи до кипіння, кинь туди пасту і вари до практично повного вбирання рідини. Додай петрушку, горіхи, сир і ретельно перемішати.
5. Паста «Маргарита»
Помідори і сир моцарелла роблять цю пасту схожою на піцу «Маргарита». Блюдо просте в приготуванні і вишукане на вигляд. Прекрасно підійде для романтичної вечері після робочого дня.
Складові:
- 500 г спагетті
- 1 столова ложка оливкової олії
- 1 чайна ложка подрібненого часнику
- 1/4 чайної ложки анчоусной пасти
- 200 г помідорів чері
- 200 г сиру моцарелла
- свіжий базилік, сіль, перець за смаком
приготування:
Відвари спагетті. У маленькому сотейнику розігрій оливкову олію з анчоусной пастою і часником. Підсмаж, щоб часник підрум'яниться.
Розігрій духовку до 200 градусів. Помідори черрі наріж навпіл і виклади на деко, застелене пергаментним папером. Скропи оливковою олією, посолити, поперчити. Запікати до м'якого стану.
Додай в пасту нарізаний базилік, помідори разом з соком і анчоусну пасту з часником. Ретельно перемішати. Полів оливковою олією і посип свіжим сиром моцарелла.