Наша сеть партнеров Banwar
Якщо у вас великий урожай, і ви не знаєте, що зробити з винограду, правильний відповідь-вино! Якщо вина вже багато, а виноград ще залишився, тоді найкраще приготувати неймовірно ароматний і смачний компот з яблук і винограду.
Інгредієнти на 3 л бутель
- Яблука - 500 г;
- Виноград - 400 г;
- Цукор - 150 - 200 м
Звичайно, склад і пропорції інгредієнтів умовні, а кількість цукру визначається ступенем кислоти яблук і винограду. Як на мій погляд, самий ароматний і смачний компот виходить із зелених яблук і винограду «Лідія» або одного з мускатов. Яблука у мене в цьому році досить непоказні, але як же божественно вони пахнуть! На жаль, не знаю, як називається цей сорт, але відра досить, щоб ними пропах весь величезний будинок! Ніяких дезодорантів і освіжувачів повітря не треба.
Спосіб приготування
Крок 1
Своїм та готуємо яблука. Оскільки вони досить тверді і щільні, а ми готуємо цей компот з яблук без стерилізації, то нарізаємо їх досить дрібно. Виноград теж моєму, ягідки обриваємо від грона. Всі фрукти закладаємо в чистий (нестерилізовані) бутель, щоб вони займали приблизно 1/3 або 1/4 об'єму.
КРОК 2
Заливаємо крутим окропом, накриваємо обшпареною окропом залізної кришечкою для закачування і даємо постояти хвилин 10 -15, після чого зливаємо воду. У мене для цього є дуже зручний девайс - така ось спеціальна кришка. Якщо такої під рукою немає, просто злегка відкрийте залізну. Кип'ятимо злиту воду, додавши в неї цукор, знову заливаємо наші фрукти і відразу ж закупорюють. Не лякайтеся, якщо компот буде більше нагадувати воду - він повинен настоятися!
Шаг3
Тепер потрібно поставити банки догори дном і гарненько укутати їх для подальшої пастеризації. Коли вони охолонуть, можна прибирати для зберігання в льох або інше прохолодне місце. До цього часу компот набуває ніжно-рожевий колір і, напевно, божественний аромат. Але про це ми дізнаємося тільки коли відкриємо банку. Втім, якщо вам подобається більш насичений колір напою, то можна додати кілька ягідок винограду темних сортів.
Цим же способом можна робити компот з яблук без стерилізації і з будь-якими іншими фруктами і ягодами. Якщо яблук немає, а ви все ще не знаєте, що зробити з винограду, то робіть чисто виноградний компот. Тільки цукру в такому випадку потрібно класти зовсім небагато, а якщо виноград дуже вже солодкий, то, щоб отримати по-справжньому смачний компот, додайте трохи лимонної кислоти.
Переглядів: 656