Наша сеть партнеров Banwar
Фреші соки стали щоденною потребою раціону сучасної людини, що стежить за своїм здоров'ям. Найпростіше отримати порцію свіжого соку можна за допомогою соковижималки. Але що робити в тому випадку, якщо є продукти, є бажання випити склянку натурального вітамінного напою, а потрібного приладу під рукою немає? Спробуємо зробити сік в домашніх умовах без соковижималки.
Соки з ягід і фруктів
Для отримання соку від соковитих ягід з ніжною шкіркою, таких як чорниця або малина, досить використовувати звичайну марлю, яка є в арсеналі кожної господині. Промиті і підсушені ягоди укладаємо в марлю, складену в декілька шарів, робимо з неї мішечок. Енергійно його викручуємо, підставивши під низ широку тару для збору соку. Вичавлювати сік слід поступово, зрушуючи вручну ягоди в мішечку донизу. Аналогічним способом можна приготувати мандариновий і вишневий сік, тільки мандарини попередньо очищаються від шкірки і поділяються на дольки, а з вишень бажано вийняти кісточки.
З фруктів ягід з міцною, пружною м'якоттю - яблук, слив, полуниці, персиків - сік витягується після попередньої підготовки.
Поетапно цей спосіб приготування натурального соку виглядає так:
- моєму, сушимо сировину;
- видаляємо великі кісточки;
- ріжемо на частини;
- розминаємо;
- віджимаємо сік.
Промийте плоди, видаліть великі кісточки, потім розділіть дари садів на скибочки або половинки. Далі щільно укладаємо сировину в багатошаровий (не менше чотирьох шарів) марлевий мішечок. Його поміщаємо в широку міцну посуд і активно мнем дерев'яним товкачем. Після цього використовуємо попередню технологію: віджимаємо з стали м'якими ягід або фруктів сік руками.
Ви шукайте корисну інформацію на тему бізнес і фінанси. сайт http://mgkbit.ru/ - то, що Вам потрібно!
Сік з апельсинів, лимонів та інших цитрусових виділяється легко. Міцно притискайте долонею плід в шкірці до столу, покатайте, пам'ятайте його таким чином. А потім, розрізавши на половинки, добре вичавіть, стискаючи шкірку.
Натуральні овочеві соки
Користь від натуральних овочевих соків важко переоцінити, це комора мікроелементів і природні ліки. Спосіб отримання вручну соку з щільних ягід і фруктів в рівній мірі можна використовувати і для овочів. Єдиний нюанс - овочі з щільною шкіркою (морква, картопля, огірки, буряк) рекомендується спочатку очистити, і замість різання на скибочки краще натерти на тертці. А ось цибуля краще пропустити через м'ясорубку, потім віджати за допомогою марлі. Соки, отримані вищевказаними способами в домашніх умовах, виходять з м'якоттю, що найбільш корисно.
Але що робити в тому випадку, якщо є продукти, є бажання випити склянку натурального вітамінного напою, а потрібного приладу під рукою немає?