Наша сеть партнеров Banwar
Почну з того, що викладу свою точку зору на поняття «недорого». Мені це слово подобається більше ніж слово «дешево», так як я не хотів купити фризер дешево, так як все що дешево для мене з дитинства здається поганим, або натякає на нав'язаний обставинами вибір, а хотів придбати апарат для виготовлення м'якого морозива недорого, т . Е. з оптимальним співвідношенням ціна якості. Не скажу, що на той час у мене було багато грошей, але я вже не погано заробляв і, згадуючи англійське крилатий вислів: «Ми не такі багаті щоб купувати дешеві речі», вважав, що краще зайняти, а потім гарантовано заробити і віддати, ніж вкласти останнім і втратити все.
Перш ніж дати визначення своєму оптимальному за якістю і ціною фризерів розповім трохи про це обладнанні вже з висоти 5-ти років спілкування з різними апаратами для м'якого морозива. Я поки буду розповідати про простих фризерах для морозива, які виконують свої основні функції і окупають себе протягом 3-6 місяців при правильному бізнесі на м'якому морозиві.
Три головні складові, які формують цінність апарату для морозива це:
1) якісна збірка вузлів і з'єднань фрізера. Я маю на увазі механічні передачі і ремінний (або прямий) привід фрізера, а також надійну холодильну систему, добре спаяні і якісного матеріалу, без шлюбу, завакуумірованную і заправлену;
2) Якісна електроніка, що дозволяє працювати точно і без збоїв залозу, я маю на увазі правильне програмування і якість частин блоку управління, включаючи головну керуючу плату;
3) Надійний і потужний компресор, що дозволяє працювати фризерів при безперервної видачі морозива протягом хоча б 20 хвилин в години пік часу.
Якщо всі три зазначені складові в порядку, то фризер можна вважати відносно якісним.
Тепер ціна. Тут великий розкид по країнах-виробниках, марках і комплектації, які часом складно порівняти між собою, але без порівняння не зробити вибору.
Найдорожчими фризерів морозива вважаються апарати для м'якого морозива на 1-який смак. Вони прості, так як не мають складного редуктора, найчастіше виготовляються без функції нічного зберігання, мають обмежену кількість налаштувань жорсткості продукту - м'якого морозива, невеликі габарити і легка вага. Таке обладнання умовно можна назвати професійним і оптимальна ціна на такі фрізери для морозива на ринку коливається в межах 2000-4000 $. Можна купити китайський ще дешевше і можна купити американський - подорожче, однак для починаючого підприємця це не буде оптимальним рішенням. Апарат для морозива, ціна на який 1000-1500 $ далекий від поняття оптимальності і близький до визначення одноразового фрізера.
Ось основні важливі моменти, з якими я стикався постійно в перші два роки становлення цього бізнесу кожен раз, коли збирався купити апарат для виготовлення морозива.
Моя порада №1: Якщо зібралися все-таки купити апарат для приготування морозива, щось не переплачуйте за посередництво і не купуйте франшизу, сліпучу особливо новачків.
Посередники. Їх багато, вони різні. Накручують до ціни від 35 до 70% залежно це посередник першої або другої черги.
У посередника сертифікат на устаткування не оригінальний, тобто посередник матиме або ксерокопію або як максимум кольоровий скан сертифікату відповідності. Оригінальний паперовий сертифікат в єдиному екземплярі зберігається тільки у прямого постачальника обладнання.
Франшизи - вони дорогі і порожні всередині, пам'ятайте, ви купуєте повітря в фантику! Краще і дешевше купити посібник по бізнесу на морозиві або найняти консультанта з цього бізнесу на 1-1,5 місяці, який разом з вами все організовує, запустить і налагодить.
Моя порада №2: Не купуйте обладнання у недосвідчених продавців, у індивідуальних підприємців або маленьких фірм.
Недосвідчені продавці - це бич нашого часу, їх стає більше і вони нещадні в гонитві за наживою. Вони активні і складно-солодко базікають, на ділі ніяк не вирішують питання і проблеми клієнта після покупки.
Досвідчений продавець - як мінімум повинен продавати не один фризер для приготування м'якого морозива або два на місяць і хоча б займатися цим не менше 5-ти років на ринку.
Під індивідуальними підприємцями я маю на увазі таких як я - який сам працює на самоті або, у яких два або три працівника, як і у мене тепер стало. Якщо штат ІП або ТОВ нараховує десятки людей, то організаційно-правова форма не важлива тут, зрозуміло, що бізнес не зав'язаний на двох-трьох людей, які завжди можуть «змотати вудочки» або просто посваритися між собою, подружжя тому не виключення, а скоріше правило життя, яке свідчить, що не можна вести бізнес з родичами, а особливо жінками і чоловіками. Але в цьому правилі є звичайно винятки, проте відсоток таких винятків вкрай великий і не думайте, що ви щасливчик, якщо напали на таку компанію.
Моя порада №3: Намагайтеся не купити обладнання для виготовлення морозива, яке складно обслужити або термін гарантії на яке менш 12-18 місяців.
Ремонт фрізера і його обслуговування. Складно обслужити дороге і технічно більш складне обладнання для м'якого морозива. Особливо, якщо ви вирішили купити такий апарат для виготовлення морозива не в своєму місті. Навряд чи майстер з місцевої Ремпобуттехніки або РЕМПОБУТСЕРВІС візьметься влізти в дорогий фризер Taylor або в наворочений і примхливий фризер Сarpigiani. Звичайному майстру-холодильщик простіше буде продіагностувати китайський фризер bql. І взагалі ремонт фрізера майстром, який жодного разу не стикався з обладнанням для продажу морозива, а особливо складним - це справа ризикова.
Тепер про гарантії. На більш менш якісно обладнання продавець дає гарантію як мінімум рік. Добре, якщо є програми додаткового обслуговування і продовження терміну гарантії, це говорить про те, що продавець не боїться продовжити термін гарантії, нехай і не безкоштовно, а за співмірні гроші, тому що впевнений, що серйозних проблем або ремонтів з фризерів не виникне, а якщо вже і можливий такий ризик, то відсоток ймовірності не великий і страхове винагороду продавцеві його компенсує.
Підбираємо суміш для приготування морозива
Обкатка ідеї по організації бізнесу по м'якого морозива