- Яловичина в фользі (в духовці)
- Як приготувати
- Яловичина з картоплею в духовці
- Як приготувати
- Яловичина з грибами в духовці
- Як приготувати
- Яловичина з помідорами в духовці
- Як приготувати
- Яловичина в духовці з чорносливом
- Як приготувати
- Як приготувати
- Як приготувати
- Як приготувати
- Як приготувати
- Рулетики з яловичини в духовці
- Як приготувати
Наша сеть партнеров Banwar
Фахівці одностайно визнають яловичину дієтичним м'ясом. Мова йде про низькокалорійному продукті, який рекомендований при проблемах з надлишковою вагою. Яловичина сприятливо впливає на весь організм: активізує роботу серцевого м'яза, головного мозку, сприяє рухової активності.
Дієтологи, та й досвідчені господині, рекомендують їсти яловиче м'ясо , Приготоване в духовці, оскільки воно особливо багате корисними компонентами.
Пропонуємо кілька рецептів приготування яловичини в духовці.
Яловичина в фользі (в духовці)
М'ясо, приготоване в духовці і в фользі, сподобається абсолютно всім. Наявність фольги робить страву більш соковитим і ніжним.
Інгредієнти:
- 400 яловичої м'якоті;
- 1 ріпчаста цибулина;
- 2 морквини;
- 1 невеликий пучок зелені (петрушка, кріп);
- 3 зубчики часнику;
- спеції і сіль - за смаком.
Як приготувати
- Спочатку необхідно вимити м'ясо і обсушити його. Можна скористатися паперовою серветкою. На цьому ж етапі яловичину очищають від поверхневих плівок.
- Морквину миють і висушують, а потім овоч нарізають у вигляді поздовжніх брусків, але не дуже довгих.
- Ріпчасту цибулю обчищають від лушпиння і миють. Після обсушування нарізають у формі півкілець.
- Часник слід розділити на кілька часточок, помити і почистити їх. Далі вони нарізаються невеликими частинами (1 часточку розрізають на 3-4 скибочки).
- Оскільки готуватися буде яловичина шматком в духовці, в ній проробляють невеликі отвори або надрізи. У них запихають часникові часточки і морквину. М'ясо обтирають спеціями, перцем і сіллю. У такому вигляді воно має постояти не менше 10 хвилин.
- Поки м'ясо насичується смаком інгредієнтів, можна зайнятися підготовкою форми для запікання. Беруть фольгу і складав її вдвічі. Вона укладається на дно дека (формочки). Далі з цибулевих півкілець і зелені роблять натуральну «подушку», укладаючи її на фольгу. На неї поміщають м'ясо. Яловичину ретельно загортають у фольгу, оскільки при запіканні може витекти весь сік, що вкрай небажано.
- Перед тим як ставити форму з підготовленим блюдом в духовку, на її дно наливають трохи води. Соковита яловичина в духовці збереже свою ніжність, оскільки при випаровуванні вода не дозволить м'ясу пересушити.
- М'ясо запікають у гарячій духовці при температурі в 180-200 градусів протягом 40-45 хвилин. Про готовність м'яса свідчить наявність прозорого соку, якщо його немає, то запікання продовжують ще 10 хвилин.
Страву можна подавати як гарячим, так і остиглим, доповнивши композицію овочами або фруктами.
Яловичина з картоплею в духовці
Інгредієнти:
- 4-5 середніх картоплин;
- 300 грам яловичої м'якоті;
- 1 головка ріпчастої цибулі;
- 3 печериці;
- 100-150 грам рослинного масла;
- 1 шматочок гарбуза;
- 2 морквини;
- 4 столові ложки томатного кетчупу;
- півсклянки сметани;
- 1 пучок свіжої зелені;
- перець і сіль - за смаком.
Як приготувати
Готуючи картопля з яловичиною в духовці, дуже важливо дотримуватися суворої послідовності.
- Яловичу м'якоть необхідно нарізати невеликими шматочками. Потім посипати сіллю і перцем, добре перемішавши.
- У формочку для приготування додають столову ложку рослинної олії і викладають на дно м'ясні шматочки.
- Від гарбуза відокремлюють м'якоть і нарізають невеликими кубиками. Після чого їх змішують з кетчупом і викладають на м'ясо, роблячи це якомога рівномірніше. Гарбуз посипають попередньо нашинкованнимцибулею. Щоб яловичина вийшла соковитіше, цибулі додають більше. Аналогічним чином готується і яловичина з овочами в духовці.
- Картоплю очищають і нарізають невеликими кубиками. Потім її викладають на цибулю і солять. На картоплю кладуть перетерту моркву і порізані гриби. Зверху все інгредієнти посипають рубаною зеленню. Змащують сметаною і солять за смаком. Якщо виключити з рецептури картоплю, а всі компоненти помістити в фольгу, то отримаємо спекотне в духовці з яловичини.
- Духовку прогрівають до 180-200 градусів. Поки що сире блюдо накривають кришкою і ставлять пекти на 90-100 хвилин. По закінченню зазначеного часу картопля готова!
- Якщо часу немає, тоді яловичина в горщиках в духовці стане оптимальним варіантом. За рахунок невеликих розмірів горщиків блюдо готується в два рази швидше!
Яловичина з грибами в духовці
Інгредієнти:
- 700 грам яловичини;
- 2 шт. ріпчастої цибулі;
- 400 грам заморожених шампіньйонів;
- 250 грам сметани;
- перець, сушені трави і сіль - за смаком.
Як приготувати
- Яловичину миють і нарізають тонкими скибочками (не більше 1 сантиметра товщиною). Кожен шматочок м'яса відбивають окремо.
- Цибулину миють і чистять, а потім нарізають на більш дрібні шматочки для подрібнення в блендері.
- Подрібнену цибулю додають до яловичини. Також можна доповнити інгредієнти сухими травами і перцем, ретельно перемішавши всю консистенцію.
- Протягом наступних 3 годин яловичину маринують в холодильнику.
- Підготовка соусу. Чистять одну цибулину і нарізають її кубиками невеликих розмірів. У каструлі необхідно розігріти 100-150 грам рослинного масла і викласти цибулю. Протягом 10 хвилин цибулю обсмажують до утворення рум'яного виду.
- У цибулю додають печериці. Їх не потрібно самостійно розморожувати. Гриби гасять на повільному вогні, близько 20 хвилин. Під кришкою рідина повинна повністю випаруватися.
- Гриби остужівают. Потім їх перемішують з травами, перцем і сіллю. Суміш подрібнюють в блендері.
- На змащений вершковим маслом деко викладають м'ясо з цибулею. Зверху поливають грибним соусом.
- Готується яловичина шматочками в духовці 1.5 години, при температурі в 180 градусів.
Подавати блюдо можна з будь-яким гарніром.
Яловичина з помідорами в духовці
Це класичний рецепт, який повинен бути у кожної господині.
Інгредієнти:
- 400 грам яловичини;
- 2 помідори;
- 2 столові ложки рослинної олії;
- 100 грам твердого сиру;
- сіль і перець - на власний розсуд.
Як приготувати
- Яловичину розморожують і промивають (при необхідності);
- М'ясо розрізають на середні шматочки і відбивають молотком. Після чого натирають приправами і перцем.
- У глибокий посуд для запікання наливають рослинне м'ясо і викладають відбите м'ясо.
- Помідори миють і нарізають тонкими скибочками, розподіляючи по поверхні яловичих шматочків. Солять.
- На дрібній тертці натирають сир і посипають їм блюдо. У розігрітій духовці яловичина з помідорами будуть готові вже через 40 хвилин.
Блюдо прекрасно доповнить будь-який гарнір, його можна подавати і окремо.
Яловичина в духовці з чорносливом
Запечена в духовці яловичина в тандемі з чорносливом стане чудовим другим блюдом. Дуже красиве і соковите!
Інгредієнти:
- 2 кілограми яловичини;
- 300 г чорносливу;
- 3-4 штучки ріпчастої цибулі;
- 3-4 морквини.
Як приготувати
- М'ясо промивають і обсушують. Після чого нарізають невеликими шматочками. Також миють морква, цибуля і чорнослив. Лук нарізають у формі півкілець. Морква ріжуть кружечками.
- Порційні шматочки яловичини обсмажують на олії з обох сторін (не більше 3 міну на сторону).
- М'ясо кладуть у підготовлену форму, а зверху рівномірно розподіляють чорнослив.
- На тій самій олії обсмажують і морква. Її кладу поверх м'ясного шару.
- Злегка обсмажують цибулю і викладають зверху на моркву.
- Всі інгредієнти заливають окропом за рівнем верхнього шару.
- Блюдо запікають у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 2.5 годин.
- Готову страву беруть із формочки і розкладають порційно по тарілках.
Відбивні з яловичини в духовці
відбивні , Приготовлені з яловичини в духовці, набагато корисніше, ніж смажені на сковороді. На смак вони більш ніжні й ароматні.
Інгредієнти:
- 0.5 кілограма яловичини;
- 3 цибулини;
- 300 грам сиру;
- 1 чайна ложка гірчиці;
- 1 столова ложка рослинної олії;
- 5 столових ложок майонезу;
- перець і сіль - за смаком.
Як приготувати
- Яловичу вирізку миють і протирають паперовим рушником. Нарізають порціонними шматочками з товщиною не більше 1 сантиметра.
- У мисочці перемішують майонез, гірчицю, мелений перець і сіль.
- Яловичі шматочки відбивають молотком.
- М'ясо натирають соусом і залишають маринуватися не більше ніж на 30 хвилин.
- Лук чистять і шаткують тонкими півкільцями.
- На середній терці натирають сир.
- У глибоку форму для запікання, підготовлену і змащену маслом, поміщають замариновані відбивні. Зверху на них додають шар цибулі. Всі компоненти посипають натертим сиром.
- У розігріту до 140 градусів духовку ставлять форму і готують протягом 40 хвилин. М'ясо запікають до утворення рум'яної скоринки.
Стейки з яловичини в духовці
В більшості випадків стейки готують в умовах відкритого повітря, але як бути, якщо хочеться посмакувати цим чудовим блюдом в зимовий час? В такому випадку незамінною буде звичайна яловичина!
Інгредієнти:
- яловичий стейк;
- 1 чайна ложка рослинного масла;
- спеції - на власний розсуд.
Як приготувати
- Духовку розігрівають в режимі «гриль» до температури 220 градусів.
- М'ясо маринують в спеціях протягом 1 години, потім відбивають. Стейк кладуть в форму для запікання, попередньо змащену маслом.
- Блюдо ставлять в духовку і запікають кілька хвилин (не більше 4) з кожного боку.
- Стейк дістають з духовки і дають йому відстоятися кілька хвилин, після чого можна подавати до столу.
Бажання в духовці з яловичини
Це досить простий варіант рецепта буженини. Фактично мова йде про дієтичної закусці з приголомшливим смаком.
Інгредієнти:
- 400 грам яловичини;
- 3 зубчики часнику;
- 2 лимона;
- 1 чайна ложка солі і цукру;
- 1 щіпка перцю.
Як приготувати
- М'ясо промивають і просушують, використовуючи паперові рушники.
- Миють і чистять часник. Потім його нарізають невеликими шматочками і «вдавлюють» в яловичину. Роблять це в різних місцях. Можна також розрізи зробити за допомогою ножа.
- Буженину натирають цукром, сіллю і перцем, а також всіма необхідними приправами.
- Тонкими часточками нарізають лимон і викладають їх поверх шару м'яса. Також можна зробити невеликі за розмірами надрізи і вкласти всередину лимонні дольки.
- М'ясна конструкція акуратно переноситься в фольгу і ретельно замотується.
- У розігріту духовку всі інгредієнти відправляють на 45 хвилин. Після цього фольгу знімають і перевіряють на ступінь готовності.
Котлети з яловичини в духовці
Котлети з яловичини, приготовані в духовці і доповнені овочевим фаршем, виходять більш соковитими і смачними.
Інгредієнти:
- 500 грам яловичого фаршу;
- 150 грам капусти;
- 1 цибулина;
- 150 грам морквини;
- 5 столових ложок борошна;
- 1 чайна ложка рослинного масла;
- 1 щіпка перцю і солі.
Як приготувати
- Спочатку готують фарш. Яловичину ретельно прокручують на м'ясорубці. Цибулина очищається і нарізається невеликими шматочками. Після чого також прокручується на м'ясорубці. Капуста дрібно шинку. На дрібній тертці натирається морква.
- У фарш додають овочі. Його можна поперчити і посолити. За смаком додають і інші спеції. Якщо отриманий фарш виявився рідкуватий можна додати борошно.
- Руки змочують і з фаршу формують котлетки. Деко також змащують невеликою кількістю рослинної олії і застеляють дно папером для випічки. У розігріту духовку котлети поміщають на 30 хвилин, якщо їх розмір більше середнього - на 40.
- На перші 20 хвилин котлети накривають фольгою. М'ясо добре прожарівается і не підгорає. Потім фольгу знімають і доводять блюдо до повної готовності (повинна утворитися золотава скоринка).
Котлети подають зі свіжими овочами або гарніром.
Рулетики з яловичини в духовці
Рулетики з яловичини відрізняються чудовим смаком і універсальністю. Вони стануть справжньою окрасою святкового столу, а при необхідності їх можна взяти в ліс на пікнік.
Інгредієнти:
- 4-5 порційних шматочків яловичини;
- 1 ріпчаста цибуля;
- 1 солодкий перець;
- 3 столових ложки оливкової олії;
- перець, сіль та інші спеції - на власний смак.
Як приготувати
- Тонкою соломкою нарізають солодкий перець.
- Ріпчасту цибулю нарізають тонкими півкільцями.
- Цибулю і перець (нарізаний і підготовлений) обсмажують протягом 15 хвилин на оливковій олії. Потім додають будь-які спеції, перчать і солять.
- Яловиче м'ясо розрізають уздовж, але не до самого кінця. Шматок повинен стати трохи ширше. Після чого його відбивають, але лише злегка.
- Остигнула начинку розташовують посередині шматка м'яса. Посипають спеціями.
- Порцію яловичини загортають рулетиком.
- Краї рулету закріплюють за допомогою дерев'яних шпаг.
- Отриманий таким чином рулетик укладають в деко або іншу форму для запікання. Зверху збризкують оливковим маслом.
- Відправляють в духовку (вже розігріту до 200 градусів) не більше ніж на 40 хвилин.
- Через зазначений час виймають їх духовки.
- Видаляють дерев'яні шпажки і нарізають порційно.
Рулетики з яловичини будуть доречні як в гарячому, так і в холодному вигляді.