Главная Новости Прайс-лист О магазине Как купить? Оплата/Доставка Корзина Контакты  
  Авторизация  
 
Логин
Пароль

Регистрация   |   Мой пароль?
 
     
  Покупателю шин  
  Новости  
Banwar

Наша сеть партнеров Banwar. Новое казино "Пари Матч" приглашает всех азартных игроков в мир больших выигрышей и захватывающих развлечений.

  Опрос  
 
Летние шины какого производителя Вы предпочитаете использовать?
 Michelin
 Continental
 GoodYear
 Dunlop
 Nokian
 Fulda
 Bridgestone
 Hankook
 Kumho
 Другие

Всего ответов: 1035
 
     
  Добро пожаловать в наш новый всеукраинский интернет-магазин!  

Як робити соєве молоко

  1. Робимо молоко в соєвої корови
  2. резюме
  3. Як зберігати соєве молоко
  4. Робимо соєве молоко за допомогою блендера
  5. резюме

Наша сеть партнеров Banwar

Ми розповімо і покажемо вам 2 фото рецепта приготування соєвого молока в домашніх умовах. Перший спосіб безумовно самий простий і швидкий: мінімум зусиль, мінімум брудного посуду, максимум задоволення від процесу. Але і другий спосіб нам також знадобиться і трохи пізніше ви дізнаєтеся, чому.

Робимо молоко в соєвої корови

Для приготування молока нам будуть потрібні соєві боби. Купити їх можна тут . Попередньо їх потрібно замочити в холодній воді. Час замочування зазвичай від 6 до 12 годин і залежить від температури повітря. Взимку потрібно більше часу, ніж влітку. Після замочування соєві боби збільшуються в обсязі приблизно в 2,5 рази, тому заздалегідь вибирайте посуд з запасом.

Після замочування соєві боби збільшуються в обсязі приблизно в 2,5 рази, тому заздалегідь вибирайте посуд з запасом

Зліва сухі соєві боби, праворуч - така ж кількість попередньо замочених у воді.

В соєвих коровах Joyoung є програма приготування молока і з сухою сої, але треба пам'ятати, що замочування збільшує кількість корисних речовин, яке переходить в молоко. Якщо потім ви хочете робити з цього молока тофу, то замочування обов'язково.

У комплекті до кожної соєвої корови йде мірний стаканчик (як на фото нижче), в який поміщається приблизно 85-90 г сухих соєвих бобів. Відміряємо один стаканчик сої, перекладемо її у велику ємність, заллємо водою і почекаємо 6-12 годин. Результат бачите тут:

Результат бачите тут:

Зліва мірний стаканчик із сухою соєю. Справа така ж кількість, але вже замочених у воді соєвих бобів.

Далі все дуже просто, практично без коментарів.

Засипаємо соєві боби в соеварку.

Засипаємо соєві боби в соеварку

Заливаємо в соеварку воду за рівнем між двома мітками. Якщо ми робимо соєве молоко для приготування полотняного тофу, можна залити ближче до верхнього рівня.

Якщо ми робимо соєве молоко для приготування полотняного тофу, можна залити ближче до верхнього рівня

Вибираємо програму приготування соєвого молока з замоченою сої і натискаємо кнопку "СТАРТ".

Тут треба зауважити, що на фото вгорі одні ієрогліфи. На тих соєвих коровах, які ви можете купити тут , Всі написи продубльовані російською мовою.

Приблизно через 25 хвилин пролунає звуковий сигнал про те, що соєве молоко готове.

Приблизно через 25 хвилин пролунає звуковий сигнал про те, що соєве молоко готове

Соєве молоко готове.

Соєве молоко готове

Тепер соєве молоко треба відфільтрувати від Окари (нерозчинного залишку).

Для фільтрації соєвого молока в комплекті з соєвої коровою додається спеціальна металева сітка. Але її осередки занадто великі і пропускають частину Окари (нерозчинного залишку). Для того, щоб отримати більш тонкий смак соєвого молока, ми використовуємо тканинний фільтр на металевій рамці (На фото вгорі). Його зручно тримати в одній руці, а інший наливати молоко прямо з соеваркі. До речі, самі тканинні фільтри змінні. Якщо один порветься, його можна буде зняти (для цього спеціально передбачена блискавка) і на ту ж рамку надіти інший.

Соєве молоко готово!

Окару можна гарненько віджати, це збільшить вихід соєвого молока до 10%. Для віджимання краще використовувати не цей фільтр, а спеціальну тканину для тофу-преса , Складену в 4 рази. Вона і так сама по собі досить міцна, тому віджимати можна із зусиллям, не те, що через марлю, яка тільки що, відразу ж тріщить по швах.

Залежно від кількості води, яке ми заливали в соеварку (від 1000 до 1200 мл) у нас вийде 800 -1000 мл соєвого молока.

резюме

Отже, ми приготували смачне і ароматне соєве молоко. Його можна пити і так, а також додавати в каші, робити на ньому млинці. Загалом, використовувати, як звичайне коров'яче молоко. Для цього нами було використано наступне обладнання:

Таким чином, у нас вийшла вартість 1 л соєвого молока - 5,8 руб. А скільки коштує соєве молоко в магазині? У десятки разів дорожче!

До 2019 року ціни на соеваркі і сою трохи змінилися, проте, як і раніше вартість самостійно приготовленого соєвого молока незрівнянно нижче, ніж покупного.

Список обладнання вказано приблизний (мінімально необхідний). Ви можете вибрати будь-яку іншу соєву корову або інший тканинний фільтр.

Як зберігати соєве молоко

Можливо, ви не станете використовувати соєве молоко все відразу. При кімнатній температурі його можна зберігати не більше 6 годин, в холодильнику - 2-3 діб.

також можна зробити з цього соєвого молока полотняний тофу , Але не шовковий. Чому? Читайте далі ..

Робимо соєве молоко за допомогою блендера

Слід визнати, що соєве молоко, приготовлене вищеописаним способом не дуже-то підходить для приготування шовкового тофу. Причина в тому, що молоко виходить занадто «рідким» для цієї мети, з низьким вмістом білка. Шовковий тофу практично не тримає форму, відразу ж розвалюється на більш дрібні шматочки.

Висновок очевидний - при приготуванні молока нам необхідно збільшити кількість соєвих бобів або зменшити кількість води. Але якщо в соєву корову залити води менше, ніж передбачалося, вона не буде працювати - захист від роботи «вхолосту» (розумна машина!). Якщо покласти в 1,5 рази більше, ніж треба соєвих бобів (ми пробували і таке), машина працює справно, але починає видавати такі звуки, що другий раз повторювати такий експеримент не хочеться, шкода все-таки техніку.

Таким чином, якщо ви хочете зробити шовковий тофу, ми рекомендуємо готувати соєве молоко по ось таким рецептом. Робіть, як ми, і у вас все вийде.

Відміряємо 2 мірних стаканчика соєвих бобів, це буде приблизно 170-180 г сухої сої. Замочуємо її в холодній воді на 6-12 годин, потім зливаємо воду. Відміряємо 900 мл води, яку будемо потім додавати до сої. Якщо ви поки ще не купили соєву корову і у вас немає мірного стаканчика, для простоти можна взяти 200 г сухої сої, замочити її і приготувати 1 л чистої води. Нижче наведено рецепт приготування соєвого молока саме з 200 г сухої сої.

У миску ми насипали 200 г сухих соєвих бобів.

У миску ми насипали 200 г сухих соєвих бобів

Соєві боби після замочування збільшилися в розмірі приблизно в 2,5 рази

У попередньому способі приготування ми про це чомусь не написали, але тут звернемо увагу. Деяким смак соєвого молока може здатися занадто «трав'янистих». Щоб зменшити цей не зовсім приємний присмак необхідно, по-перше, кілька разів змінити воду під час замочування, по-друге, по-можливості відокремити лушпиння з поверхні бобів.

Соєві боби зверху покриті плівкою, яка після замочування легко відділяється у вигляді лушпиння. Для цього, як показано нижче, потрібно пом'яти рукою соєві боби, вони при цьому можуть розвалитися на половинки, це не страшно. Головне, що лушпиння відокремиться. Потім наллємо трохи води, лушпиння спливе і ми її легко виловимо. Після цього воду потрібно злити, боби ще раз промити.

Після цього воду потрібно злити, боби ще раз промити

Необхідно пом'яти соєві боби для відділення від них лушпиння.

Необхідно пом'яти соєві боби для відділення від них лушпиння

Тепер заллємо соєві боби водою, лушпиння спливе на поверхню, її легко виловити.

Тепер заллємо соєві боби водою, лушпиння спливе на поверхню, її легко виловити

Ось результат нашої роботи - соя окремо, лушпиння окремо.

Тепер зливаємо зайву воду, промиваємо сою і шукаємо приготований заздалегідь 1 л чистої води, зараз частина цієї води нам знадобиться.

Засипаємо сою в блендер (можна не всю відразу, а частинами, дивлячись який апарат), заливаємо воду з нашого літра таку кількість, щоб рівень був трохи вище бобів і включаємо на пару хвилин.

Засипаємо сою в блендер (можна не всю відразу, а частинами, дивлячись який апарат), заливаємо воду з нашого літра таку кількість, щоб рівень був трохи вище бобів і включаємо на пару хвилин

Засипаємо сою в блендер і заливаємо воду трохи вище зерен.

Засипаємо сою в блендер і заливаємо воду трохи вище зерен

Включаємо блендер і набираємося терпіння. Треба добре перемолоти зерна, як на наступному фото.

Треба добре перемолоти зерна, як на наступному фото

В результаті у нас повинна вийти ось така піниста біла кашка з води і соєвих бобів.

В результаті у нас повинна вийти ось така піниста біла кашка з води і соєвих бобів

Виливаємо то, що у нас вийшло в каструлю. Можливо, цю процедуру доведеться повторити 2-3 рази (для нашого кількості). Воду, що залишилася (від нашого 1 л) можна використовувати для промивання блендера і знову ж таки все це вилити в каструлю.

Потім ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння і варимо приблизно 20-25 хвилин. В результаті варіння утворюється неймовірна кількість піни. Молоко постійно норовить втекти, тому далеко йти від каструлі не раджу. Але враження таке, що якщо постійно знімати піну, то її утворюється менше і молоко тікає не так швидко.

Під час варіння соєвого молока необхідно постійно знімати піну.

25 хвилин пройшло, можна злегка остудити молоко і починати фільтрувати від Окари.

Ми фільтруємо соєве молоко через тканинний фільтр

На фото вище показано, як можна відфільтрувати соєве молоко за допомогою ось такого тканинного рукава . Він зручно одягається на скляну банку 1-2 л, а краю загортаються назовні, тому його не потрібно додатково притримувати. Рукав зшитий у вигляді мішка, тому вся окара залишається всередині. Як було сказано вище, хороший віджим Окари допоможе збільшити вихід соєвого молока до 10%.

А ось і результат нашої праці: соєве молоко і окара на фото внизу.

А ось і результат нашої праці: соєве молоко і окара на фото внизу

В результаті ми отримали соєве молоко і окару

Молоко вийшло густим, насиченим. Тепер з нього можна зробити ніжний шовковий тофу .

Як вам спосіб? Чи не здається занадто стомлюючим? Для звичайних цілей я завжди готую молоко в соєвої корови. Це зручно і швидко. І лише, коли хочу приготувати шовковий тофу, роблю соєве молоко за допомогою блендера і каструлі. І вам раджу.

резюме

Для приготування за цим рецептом ми використовували 200 г соєвих бобів і в результаті отримали 330 г Окари і 600 мл соєвого молока. Ви можете помітити, що спочатку у нас було 200 г сухої сої, яка після замочування стала важити близько 500 г плюс 1000 мол води, а то, що отримали - всього-то менше 1 кг. Куди поділося інше? Чесно кажучи, для мене це теж загадка. Випарувалося напевно. Але як би там не було, ми отримали 600 мл густого соєвого молока, яке обійшлося нам в 13 руб.

А скільки коштує соєве молоко в магазині?
Чому?
Як вам спосіб?
Чи не здається занадто стомлюючим?
Куди поділося інше?
 
  Обзор категорий  
 
Шины
 
     
 
  Специальное предложение  
   
     
     
Доставка осуществляется в города:
Александрия, Белая Церковь, Белгород-Днестровский, Бердичев, Бердянск, Борисполь, Боярка, Бровары, Бердичев, Васильков, Винница, Вознесенск, Горловка, Днепродзержинск, Днепропетровск, Донецк, Житомир, Запорожье, Евпатория, Ивано-Франковск, Измаил, Изюм, Каменец-Подольский, Керч, Кировоград, Ковель, Комсомольск, Конотоп, Краматорск, Кривой Рог, Кременчуг, Ильичевск, Луганск, Лубны, Луцк, Львов, Павлоград, Мариуполь, Миргород, Мелитополь, Мукачево, Николаев, Нежин, Никополь, Новая Каховка, Новоград - Волынский, Нововолынск, Одесса, Обухов, Павлоград, Пирятин, Прилуки, Полтава, Первомайск, Ровно, Славянск, Симферополь, Смела, Стрий, Сумы, Севастополь, Северодонецк, Тернополь, Ужгород, Умань, Харьков, Хмельницкий, Херсон, Феодосия, Чернигов, Черновцы, Южноукраинск, Ялта.

© 2009 - 2010 Интернет-магазин автотоваров и запчастей авто34

Каталог украинских интернет-магазинов