Наша сеть партнеров Banwar
якщо крем-супи вже набридло, саме час приготувати наваристу ароматну солянку, яка наситить і зігріє в холодний осінній день. У кулінарних книгах і в інтернеті ти можеш знайти багато найрізноманітніших рецептів цього блюда, але наш - найпростіший, а результат - найсмачніший. Перевір прямо зараз!
Рецепт класичної солянки
Інгредієнти (на 6 порцій):
- яловичина або свинина - 300 г
- м'ясні продукти (ковбаса варена, копчене м'ясо, сосиски або будь-яке інше) - 700 г
- солоні огірки - 3 шт.
- цибуля - 1 шт.
- томатна паста - 2 ст. л.
- маслини; сіль; зелень; лимон - за смаком
Як готувати:
- Відвари бульйон з яловичини. Дістань з нього м'ясо, наріж невеликими кубиками і поверни назад в каструлю.
- Подрібни цибулю і огірки.
- Розігрій сковороду з соняшниковою олією і відправ туди цибулю. Обсмажуй його до м'якості.
- Додай в сковороду нарізані солоні огірки і обсмажуй ще кілька хвилин. Потім додай томатну пасту і гарненько перемішати.
- Переклади обсмажені овочі в бульйон і вари на повільному вогні.
- Тим часом наріж ковбасу, сосиски і копчене м'ясо невеликими кубиками. Відправ їх в сковороду і обсмажуємо до золотистого кольору.
- Відправ обсмажені м'ясні продукти в бульйон і вари на повільному вогні ще хвилин 15-20.
- Дай готовій страві кілька хвилин настоятися.
- Подавай з маслинами, сметаною, зеленню і дольками лимона.
Секрети приготування ідеальної збірної солянки
- Бульйон краще підготувати заздалегідь, так смак страви вийде більш насиченим. Обов'язково знімай піну при його закипанні.
- Ні в якому разі не використовуй мариновані гриби з банки - підходять лише бочкові солоні огірки.
- Нарізай продукти невеликими кубиками, які легко зможуть поміститися в ложці.
- У зажарку з цибулі, огірків і томатної пасти можеш додати трохи цукру - це додасть пікантну смакову нотку.
- Будь обережна з сіллю, так як більшість інгредієнтів, що використовуються в рецепті, спочатку досить солоні.
- Не лінуйся і обов'язково обсмажуй м'ясні продукти перед тим, як варити: це допоможе розтопити зайвий жир.
- Додай маслини в блюдо лише при подачі, так як після довгого обварювання вони можуть втратити свій пікантний аромат і смак.
Смачного!