Наша сеть партнеров Banwar
Твоє життя / Рецепти
1 серпня 2017
1 серпня 2017
LizaZ9
Фото: Shutterstock
Якщо ти любиш виноград, значить, прийшла пора не тільки насолодитися цією ягодою в свіжому вигляді, а й приготувати виноградне варення на зиму. Так, воно не таке низькокалорійне, як, наприклад, варення з чорної смородини , Але, повір, теж дуже смачне!
Радимо для варення з винограду вибирати сорти з великими м'ясистими ягодами і міцною шкіркою. Сорт кишмиш багато хто любить за відсутність в ньому кісточок, завдяки чому можна заощадити багато часу, а ягоди залишаться цілими. Звичайно, можна приготувати варення з винограду з кісточками, але вони надають десерту специфічний присмак.
Складові:
- виноград - 1 кг;
- цукор - 800 г;
- лимон - 1 шт .;
- ванільний цукор - 10 г;
- вода - 100 мл;
Як готувати:
- Підготуй виноград. Акуратно зніми ягоди з кистей, щоб вони не пошкодилися, перебери і помий, видаляючи підгнилі і пошкоджені ягоди. Видали кісточки (якщо потрібно).
- Якщо ти готуєш варення з винограду зелених толстокорие сортів, то ягоди перед варінням потрібно пробланшировать 2 хвилини в окропі, а потім занурити в холодну воду.
- Звари цукровий сироп. Для цього скип'яти воду в каструлі, додай лимонний сік, даси туди цукор і вари до повного його розчинення.
- В отриманий сироп помести виноград, зніми з вогню і залиш до повного охолодження приблизно на 8 годин.
- Злий сироп в іншу каструлю, прокип'ятити 5-7 хвилин на повільному вогні. У гарячий сироп додай виноград, зніми з вогню і залиш на 8 годин.
- На останньому етапі доведи варення з винограду до кипіння і провари на середньому вогні до готовності (якщо крапля сиропу на блюдце тримає форму, а ягоди стануть прозорими і перестануть спливати вгору, значить варення готове).
- Додай в варення ванільний цукор, перемішати, розклади по стерилізованих банках і загорни. Переверни банки, вкутай їх ковдрою і залиш до повного охолодження.
Зберігати варення з винограду потрібно в прохолодному і темному місці.