Главная Новости Прайс-лист О магазине Как купить? Оплата/Доставка Корзина Контакты  
  Авторизация  
 
Логин
Пароль

Регистрация   |   Мой пароль?
 
     
  Покупателю шин  
  Новости  
Banwar

Наша сеть партнеров Banwar. Новое казино "Пари Матч" приглашает всех азартных игроков в мир больших выигрышей и захватывающих развлечений.

  Опрос  
 
Летние шины какого производителя Вы предпочитаете использовать?
 Michelin
 Continental
 GoodYear
 Dunlop
 Nokian
 Fulda
 Bridgestone
 Hankook
 Kumho
 Другие

Всего ответов: 1035
 
     
  Добро пожаловать в наш новый всеукраинский интернет-магазин!  

Як зробити домашнє вино

  1. рецепти приготування
  2. з абрикос
  3. з аличі
  4. з груші
  5. з ягід
  6. з яблук
  7. виноградне вино
  8. з білого
  9. з синього
  10. з соку
  11. пастеризація
  12. Відео
  13. З чорноплідної горобини
  14. з варення
  15. з слив

Наша сеть партнеров Banwar

Олександр Гущин

За смак не ручаюсь, а гаряче буде :)

Нерідко можна помітити, що вино, приготоване знавцем в домашніх умовах, за смаком і ароматом краще того, що ми звикли купувати в магазинах. Такі напої відрізняються м'якістю і багатою смаковою насиченістю. Якщо ви не знаєте, як зробити домашнє вино, але хочете цього навчитися, візьміть на замітку народні рецепти, які поширені в багатьох країнах світу. Перші спроби можуть виявитися невдалими, але з часом у вас обов'язково все вийде.

Статті по темі

рецепти приготування

У кожного рецепту є основна задумка - концепція, якої потрібно дотримуватися при виготовленні домашнього вина. Дрібні нюанси можуть варіюватися з урахуванням особистих переваг кожної конкретної людини. Давайте детально розглянемо перевірені рецепти, якими користуються любителі домашніх алкогольних напоїв, щоб зрозуміти, з чого краще починати.

з абрикос

Домашнє абрикосове вино відрізняється красивим жовтуватим відтінком. Смак цей забути неможливо - в ньому чітко виражаються солодкі нотки, що компенсують відсутність яскравої ароматичної складової. Абрикосовий алкогольний напій готується довго. Сам процес вимагає постійного нагляду. Щоб отримати бажане, доведеться потрудитися, проте докладені зусилля окупляться з лишком, як тільки справа дійде до дегустації.

Необхідні інгредієнти:

  • цукор білий - 3 500 грам;
  • абрикоси - 3 500 грам;
  • вода - 11 літрів.

Покрокове приготування:

  1. Очистити плоди від бруду. Прибрати кісточки.
  2. Розчавити м'якоть руками до отримання густої однорідної маси.
  3. Скласти підготовлені абрикоси в миску і додати воду, підігріту до кімнатної температури.
  4. Накрити ємність марлею.
  5. Поставити миску в тепле місце на 5-6 днів. Кожні 6-7 годин необхідно перемішувати сусло дерев'яною ложкою, щоб воно не скисло.
  6. На шостий-сьомий день, коли сусло заграє, потрібно злити сік. М'якоть необхідно віджати за допомогою марлі.
  7. Розміщуємо чистий заграв сік в окрему ємність і додаємо до нього цукор.
  8. Переливаємо суміш в пляшку великого обсягу і встановлюємо гідрозатвор. Якщо його не виявиться під рукою, можете скористатися медичною гумовою рукавичкою з невеликою дірочкою.
  9. Ми залишаємо пляшку в темному місці на 12-17 днів. Оптимальний температурний режим - 17-28 ° С.
  10. Після закінчення процесу активного бродіння (коли гідрозатвор перестане видавати булькающие звуки і освітлиться забарвлення сусла), потрібно злити все в іншу посудину. Щоб уникнути появи осаду, скористайтеся пластиковою трубочкою.
  11. Закриваємо нову пляшку надійної пробкою і залишаємо в темному місці на 80-100 днів.

з аличі

Для приготування вина годиться алича всіх різновидів, однак найкраще підходять червоні сорти, оскільки вони відрізняються високою цукристістю. Простий рецепт вина в домашніх умовах зажадає від вас уважності й терпіння. Що стосується інгредієнтів, з ними не виникне особливих труднощів. Крім аличі вам буде потрібно цукор, родзинки і нічого більше.

Виготовлення вина, покрокова інструкція:

  1. Мнемо 3 кілограми попередньо очищених ягід до отримання рідкого однорідного пюре.
  2. Додаємо 100 грам родзинок і 4 літри води.
  3. Переливаємо суміш в 10-літрову пляшку. Перев'язуємо шийку марлею. Ми залишаємо ємність в темному приміщенні з температурою 22-27 градусів.
  4. Через 72 години зливаємо заграв сік, залишаючи осад. Віджимаємо залишилася м'якоть з шкіркою через марлю.
  5. Переливаємо сік в окрему ємність, додаємо 4 кілограми цукру, перемішуємо. Роблячи це, потрібно стежити, щоб посудина була заповнена не більше ніж на 80%. Вільний обсяг буде заповнюватися піною і вуглекислим газом.
  6. Встановлюємо водяний затвор або медичну рукавичку.
  7. Ми залишаємо ємність в темному приміщенні при температурі 16-24 градуси.
  8. Через 20-50 днів сусло посвітлішає. Це буде означати, що процес бродіння завершився. Зливаємо молоде вино в нову ємність. Додаємо 2 склянки цукру. Щільно закриваємо пробкою і залишаємо в темному приміщенні при температурі 11-16 градусів.
  9. Через 40-90 днів процес бродіння закінчиться, аличевий продукт буде готовий. Ви зможете розлити його по пляшках і прибрати в льох.

з груші

Кожен, хто практикує домашнє виноробство, прекрасно знає, що плоди груші можливо перетворити в відмінний алкогольний напій, що відрізняється м'якістю і витонченим смаком. Стиглі груші не особливо придатні для виготовлення вина, оскільки зміст дубильної кислоти в них недостатньо, тому любителі домашньої випивки використовуються недозрілі плоди з кісточками.

Готуємо грушеве вино:

  1. Кип'ятимо 5 літрів води, чекаємо, поки вона охолоне, а потім розчиняємо в ній 2 500 грам цукру.
  2. Моєму груші, видаляємо гниль і плодоніжки. Нарізаємо плоди шматочками середнього розміру. Закладаємо їх в чисту ємність об'ємом 10-12 літрів.
  3. Додаємо в посудину для бродіння цукровий сироп.
  4. Наповнюємо ємність чистою водою до країв.
  5. Ми залишаємо в темному місці, попередньо вдягнувши гумову рукавичку з невеликим отвором.
  6. Коли рукавичка здметься, ми зрозуміємо, що процес бродіння закінчився. Процідимо сусло, розіллємо по пляшках і залишимо в погребі на 1-2 місяці. За цей час сусло встигне добродити, і ви зможете запропонувати друзям і родичам дивовижний продукт власного виробництва.

з ягід

Щоб зробити ягідне вино, доведеться на славу потрудитися. У процесі приготування ви зрозумієте, що ягоди поводяться капризно, і перетворити їх і алкоголь не так-то просто. Проте, воно того варто. Домашні винороби готують чудові частування з вишні, горобини, журавлини і так далі. Особливою популярністю користується напій зі смородини. Технологія приготування з ягід відрізняється рядом особливостей. Давайте розглянемо загальну схему виробництва, щоб знати, як це робиться.

Процес приготування:

  1. Змішуємо в 20-літрової скляної ємності 7 літрів ягідного соку, 1 300 мл води і 1 800 грам цукру.
  2. Встановлюємо на горлечко водяний затвор для вина або просту медичну рукавичку з отвором в пальці.
  3. Ставимо сусло на бродіння в темне місце.
  4. Через 10 днів додаємо горілку в пропорції 1:10.
  5. Ретельно перемішуємо рідина. Витримуємо в темному приміщенні з кімнатною температурою 7-8 днів, щоб процес бродіння остаточно завершився.
  6. Фільтруємо за допомогою марлі. Додаємо 1 кг цукру.
  7. Розливаємо по пляшках і закриваємо їх пробками.
  8. Через тиждень процес бродіння завершиться. Ви зможете розлити все по пляшках.

з яблук

Настав час дізнатися, як зробити вино яблучне. Приготувати цей напій зможе навіть самий недосвідчений людина. Головне - дотримуватися правил і дотримуватися рекомендацій досвідчених виноробів. Ви можете знайти безліч способів приготування яблучного вина, але, якщо хочете отримати гарантований результат, використовуйте перевірену часом технологію виробництва.

Виробництво вина:

  1. Набираємо 10 кг стиглих яблук. Видаляємо серцевини. Нарізаємо невеликими шматочками і пропускаємо через м'ясорубку.
  2. Отриману масу переливаємо в скляну пляшку для бродіння, стежачи за тим, щоб в ній залишався вільний обсяг для вуглекислого газу і піни.
  3. Закриваємо ємність водяним затвором або гумової медичної рукавичкою з проколоті пальцем.
  4. Кожні 7-8 годин яблучну мезгу необхідно перемішувати, щоб дикі дріжджі рівномірно поширювалися по всьому об'єму.
  5. Через 3-4 дні - проціджуємо вміст ємності для бродіння через марлю, щоб відокремити сік від макухи.
  6. Переливаємо вийшов сік в чисту суху ємність. Знову-таки, при цьому потрібно залишати вільний обсяг для піни і вуглекислого газу.
  7. Додаємо до майбутнього провину цукор. Пропорція - 170-200 грам на літр напою.
  8. Закриваємо ємність водним затвором або гумової рукавичкою. Ми залишаємо в темному місці з температурою 22-27 ° С для остаточного завершення процесу бродіння.
  9. Коли процес виділення вуглекислого газу завершиться, рукавичка, надіта на горлечко ємності, здується. Це буде свідчити про те, що все готово. Обділяє рідина від осаду.
  10. Розподіляємо напій по скляних пляшках. Прибираємо на зберігання в льох при температурі не вище 17 ° С.

виноградне вино

Маєте в своєму розпорядженні великою кількістю винограду кількох сортів, але не знаєте, як ним розпорядитися? Спробуйте використовувати його для приготування вина. Проявіть трохи терпіння і навчитеся готувати відмінні напої, які буде доречні на будь-якому урочистому застілля. Трохи терпіння, правильне сировину, вивчені і відпрацьовані технології-все це приведе вас до успіху, а запітнілі юутилкі будуть радувати око.

з білого

Знаючи простий рецепт вина з винограду, ви зможете приготувати чудовий напій з неповторним ароматом і винятковим смаком. Щоб правильно виготовити біле вино, доведеться запастися терпінням, адже цей процес займе кілька місяців. Як би там не було, кінцевий результат порадує гостей на урочистих заходах: любителі благородної випивки високо цінують домашнє вино, і ви неодмінно зможете їх здивувати.

Готуємо біле:

  1. Перебираємо виноград, прибираючи лопнули і засохлі ягоди.
  2. Розминаємо ягоди у великій металевій ємності до отримання однорідної маси.
  3. Додаємо 3 склянки цукру. Відстоюємо сік в теплому приміщенні, перемішуючи кожні 8-9 годин.
  4. Фільтруємо мезгу через марлю, щоб відокремити сік від макухи.
  5. Переливаємо вийшов сік в окрему скляну тару достатнього обсягу.
  6. Додаємо цукор до смаку. Щоб отримати напівсолодкий сорт, дотримуйтеся пропорції 1: 6. Для солодкого потрібно більше цукру, тому пропорція повинна бути 1: 4. Щоб отримати сухий сорт, додавайте цукор з розрахунком 1: 8.
  7. Закриваємо ємність гідрозатворів чи гумовою рукавичкою. Ми залишаємо в темному приміщенні з температурою 21-28 ° С на 18-20 днів.
  8. Коли сусло посвітлішає і на дні ємності з'явиться осад, процідити його через марлю, розіллємо по пляшках і відправимо на зберігання в льох.
  9. Через 5-7 тижнів ви зможете почастувати напоєм власного виробництва родичів і друзів.

з синього

Поширені сорти Ізабелла і Лідія широко застосовуються для приготування алкогольних напоїв. Використовуючи ці ягоди, ви зможете робити відмінні напої середньої міцності з чудовим смаком і делікатним ароматом. Якщо у вас є власний виноградник, не втрачайте можливості приготувати благородний напій власними руками. Збираючи грона, намагайтеся поменше пошкодити ягоди.

Простий покроковий рецепт:

  1. Запасаем 10-12 кілограм стиглого синього винограду.
  2. Очищаємо його від зелені. Прибираємо лопнули і засохлі ягоди. Мити грона не варто, оскільки на поверхні шкірки є необхідний для бродіння компонент - дикі дріжджі.
  3. Старанно тиснемо виноград у великому тазу. В результаті повинна вийти однорідна маса. Переливаємо її в скляну пляшку з широким горлом.
  4. Закриваємо посудину гідрозатворів чи медичної гумової рукавичкою з проколоті пальцем. Відправляємо в темне місце з температурою 11-16 ° С.
  5. Процес бродіння почнеться негайно. Щоб він протікав рівномірно, потрібно перемішувати вміст ємності 2-3 рази на день.
  6. Шкурки ягід будуть поступово підніматися нагору. Їх потрібно відразу прибирати, інакше напій зіпсується раніше, ніж ви його спробуєте.
  7. Через 10-12 днів сусло потрібно відфільтрувати, використовуючи марлю, складену в 3-4 шари.
  8. Коли сік, очищений від макухи, осаду і шкурок, виявиться в новій пляшці, додамо до нього цукор з розрахунком 170 грам на 1 літр напою. Суворо дотримуватися пропорцію не обов'язково: якщо хочете отримати солодкий напій, додайте більше цукру.
  9. Щоб все настоялося, розлийте рідина по трилітровим банкам, встановіть гідрозатвори і залиште на бродіння. Знову-таки, ви можете замінити їх гумовими рукавичками.
  10. Через 4-5 днів, коли весь вуглекислий газ вийде, на дні з'явиться осад. Зіллємо все в нові банки, проціджуючи через марлю, і повторимо процедуру настоювання.
  11. Зачекавши повторно 4-5 днів, і знову процідити рідину через марлю, розіллємо готовий напій по пляшках.

з соку

Хтось здивується, але звичайний виноградний сік може стати відмінним сировиною для приготування домашнього вина. Щоб зробити смачний напій з чудовим ароматом, не буде потрібно нічого, крім терпіння і пунктуальності. Всі необхідні навички ви знайдете в процесі приготування. Запишіть простий народний рецепт, щоб не забути ключові правила і важливі нюанси.

Покрокова інструкція:

  1. Натуральним соком (бажано разом з віджатим виноградом) наповнимо скляну ємність великого об'єму і витримати в затемненому приміщенні при кімнатній температурі протягом трьох днів. Щоб сік не скис, необхідно перемішувати його кожні 8 годин.
  2. Заграла масу потрібно віджати під пресом. Якщо відповідного обладнання немає, можете зробити це руками.
  3. Одержаний сік перемістимо в скляну посудину і залишимо для бродіння на 35-45 днів. Якщо скляній ємності не знайдеться, можете використовувати дерев'яну бочку. Протягом цього терміну перемішуйте сусло кожен 12 годин. Щоб процес бродіння протікав нормально, ємність потрібно зберігати в приміщенні з хорошою вентиляцією або взагалі на вулиці.
  4. Коли весь вуглекислий газ вийде, додамо цукор. Середня пропорція - 200 грам на літр напою. Ви можете регулювати це співвідношення на свій смак.
  5. Розливаємо напій по пляшках. Наполягаємо при температурі 11-14 градусів.
  6. Через 4 тижні можете влаштовувати дегустацію.

пастеризація

Процедуру пастеризації проводять не тільки для того, щоб отримати більш тонкий і чистий напій: головним завданням цього способу обробки вина є підвищення стійкості до появи хвороботворних організмів, які при звичайних умовах швидко розмножуються і, тим самим, псують напій. Найпростіший і, разом з тим, дієвий спосіб боротьби з такими мікроорганізмами - нагрівання напою до певної температури.

Класичний варіант пастеризації має на увазі підвищення температури напою до 60-70 градусів. Обробка триває 15-20 хвилин. Тепловий вплив вбиває віруси, плісняві і дріжджові грибки і хвороботворні мікроорганізми. Крім того, в процесі пастеризації знижується ймовірність появи оцтового окислення і цвіли. Процедура не представляє нічого складного, проте є нюанси, якими не можна нехтувати. Щоб знати, як пастеризувати вино, запишіть правильний порядок дій:

  1. Охолодити готовий напій до температури 10 ° С.
  2. Наповнити металеву ємність вином і поставити на електричну плиту.
  3. Повільно нагріти напій до 60-65 градусів.
  4. Підтримувати однакову температуру протягом 20 хвилин, повільно перемішуючи вміст ємності.
  5. Зняти ємність з плити і поступово остудити напій до вихідної температури.
  6. Розлити по пляшках, надійно закупорити пробками і відправити на зберігання в прохолодне льох з температурою не вище 16 градусів.

Відео

Ролики, який ви знайдете нижче, розкажуть багато цікавого про приготування напою богів. Переглянувши їх, ви дізнаєтеся, як самостійно зробити домашнє вино, використовуючи різні продукти. Оригінальні народні рецепти перевернуть ваше ставлення до процесу приготування п'янких ароматних напоїв. Прислухайтеся до порад досвідчених фахівців, щоб уникнути класичних помилок.

З чорноплідної горобини

Домашнє вино з чорноплідної горобини

з варення

Малинове вино з варення

з слив

сливове вино 08,08,2013года

Знайшли в тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо! Розповісти друзям:
 
  Обзор категорий  
 
Шины
 
     
 
  Специальное предложение  
   
     
     
Доставка осуществляется в города:
Александрия, Белая Церковь, Белгород-Днестровский, Бердичев, Бердянск, Борисполь, Боярка, Бровары, Бердичев, Васильков, Винница, Вознесенск, Горловка, Днепродзержинск, Днепропетровск, Донецк, Житомир, Запорожье, Евпатория, Ивано-Франковск, Измаил, Изюм, Каменец-Подольский, Керч, Кировоград, Ковель, Комсомольск, Конотоп, Краматорск, Кривой Рог, Кременчуг, Ильичевск, Луганск, Лубны, Луцк, Львов, Павлоград, Мариуполь, Миргород, Мелитополь, Мукачево, Николаев, Нежин, Никополь, Новая Каховка, Новоград - Волынский, Нововолынск, Одесса, Обухов, Павлоград, Пирятин, Прилуки, Полтава, Первомайск, Ровно, Славянск, Симферополь, Смела, Стрий, Сумы, Севастополь, Северодонецк, Тернополь, Ужгород, Умань, Харьков, Хмельницкий, Херсон, Феодосия, Чернигов, Черновцы, Южноукраинск, Ялта.

© 2009 - 2010 Интернет-магазин автотоваров и запчастей авто34

Каталог украинских интернет-магазинов