Наша сеть партнеров Banwar
Привіт, зараз я вам розповім чарівний рецепт виготовлення самогону з винограду. Цей рецепт мій дід називав "Еліксир здоров'я".
Для начала, що нам потрібно: сам виноград, бажано червоний, можна зайбер або Кудрик - ці сорти відмінно підходять для виготовлення самогону, цукор, вода, алюмінієвий
60-ти літровий бак з вбудованим змійовиком і водяним охолодженням про це пізніше розкажу по докладніше.
Приготування браги:
Беремо виноград і пропускаємо через м'ясорубку, видавлюємо сік, але вижимкі не викидаємо, після в цю суміш наливаємо 7 літрів води. А зараз пропорції: в виноградні вижимкі з соком і водою додається цукор 1: 1. У літр суміші 1кг. цукру. Все перемішуємо закриваємо кришкою, виводимо шланчик з кришки для дишла - це потрібно, щоб брага не бродить через
кришку, і вкутуємо теплою ковдрою.
Щоб брага, так би мовити, дозріла, залишаємо всю суміш на днів 5-7, і щодня помішувати суміш в баку. Коли минуло днів 5-7, для перевірки, чи дозріла брага, запалюємо сірник і повільно опускаємо її в бак. Якщо сірник гасне, значить брага готова! 80% якості самогону залежить від приготування браги!
Тепер сам процес самогоноваріння.
Герметично закриваємо кришку бака до кришки на хомутик, приєднуємо найкраще мідний змійовик, який втоплений в ванні з льодом або холодній воді. Але, ви не забувайте, що при варінні браги, змійовик повинен бути постійно в холодній воді, щоб пар спирту добре конденсировался, інакше весь смак і фортеця буде йти в атмосферу!
Брага варитися на повільному вогні, щоб з кінчика змійовика текла тоненька цівка самогону, але ні в якому разі не поспішайте гнати, інакше змійовик не встигатиме охолоджуватися. Первак йде по фортеці градусів 75% -80%. Постійно перевіряєте на фортецю, якщо самогон горить значить можна ще гнати, якщо немає, то - стоп диво-машина.
Раджу всім спробувати цей рецепт, як раз до Нового Року! Закачати =)
.