- На що слід звернути увагу при купівлі риби
- Рецепт засолювання сьомги
- Рецепт засолювання черевець сьомги
- важливі моменти
Наша сеть партнеров Banwar
Насамперед для правильної засолювання потрібно купити «правильну» рибу. Але як вибрати сьомгу для засолювання? Це просто.
- як вибирати
- Рецепт засолювання філе
- Рецепт для черевець
- Декілька порад
На що слід звернути увагу при купівлі риби
Колір м'яса. Купувати потрібно свіжу, чи не червону і не жовту за кольором, а саме ніжно рожеву - рибу. Краще філе - так ви побачите все її переваги та вади.
Пружність. Філе сьомги повинно бути пружним, що не Розлізлися, не повинно бути запаху, плям.
Стейк. Якщо ви вибираєте стейк - шматок сьомги з кісточкою, то він звичайно дешевше ніж філе, але з ним потрібно повозитися прибираючи прожилки і скелет риби.
Перевірка на свіжість. Натискаючи на шматок сьомги, ви не повинні бачити як кісточки відокремлюються від м'яса. Інакше риба не свіжа. Купуючи цілу рибу - знайте, що найніжніше і жирне м'ясо перебувати у голови, а якщо шматок з великою кількістю прожилок - то це м'ясо ближче до хвоста.
Ці прості правила допоможуть вам не потрапити на гроші - сьомга не дешева ласощі.
Рибу вибрали, - час надягати кухарський ковпак.
[↑]Рецепт засолювання сьомги
складові
Смачно засолити свіжу сьомгу дуже просто і в домашніх умовах.
Вам знадобитися:
- 2 ст. ложки великої морської солі;
- цукор - 1 чайна ложка;
- філе сьомги з шкірою - 500 гр.
приготування
Беремо скляний посуд, посипаємо дно сіллю і цукром, кладемо філе сьомги. Зверху знову посипаємо сіллю і цукром. Тепер, на любітеля- перчимо, або накладаємо пару гілочок кропу, або поливаємо горілкою (грам 30), або все відразу. Накриваємо зверху харчовою плівкою, що б не було запаху. Ставимо в холодильник на добу. Ми вичікуємо 2 діб. Дістаємо, струшуємо сіль, нарізаємо тонко, скроплюємо лимоном і подаємо до столу. Я думаю, що тільки так правильно і швидко солити сьомгу. Перевірено. А все розсоли для соління сьомги і змішані методи засолювання - це вже від лукавого :-) або для черевець червоної риби.
[↑]Рецепт засолювання черевець сьомги
На велику родину так би мовити :-)
Все-таки не у всіх є гроші на філе і стейки червоної рибки. А у деяких є чоловік, який любить пиво пити з друзями і з смачненьким і солененьким. Порадуємо їх?
Ігнредіенти
Вам знадобитися:
- черевця сьомги - 400 гр .;
- сіль-2ст.л .;
- цукор-1 ст.л .;
- перець-суміш.
приготування
Черевця сьомги потрібно добре промити і залишити в холодній воді на 20 хвилин. Потім дістати, очистити і починати обвалювати в суміші для засолювання. Шматочок за шматочком укладаємо в скляну банку. Потім додаємо воду - на палець від дна банки (не багато). Ставимо в холодильник. Через 2 доби черевця сьомги готові. Все просто, як бачите.
[↑]важливі моменти
Кілька правил засолу сьомги будинку:
- Використовуємо хорошу свіжу рибу.
- Беремо скляний посуд.
- Велика морська сіль (кращий натуральний консервант в світі).
- Чи не використовуємо розсоли і водні розчини (риба сама пустить сік і жир).
- Довіряємо своїм смаковим пристрастям коли додаємо - перець, часник, кріп, горілка.
- Час засолювання сьомги - від доби до трьох.
PS
Багатьом сподобалися мої рецепти засолювання форелі , Тепер спробуйте ці два - не пошкодуєте.
Але як вибрати сьомгу для засолювання?Порадуємо їх?