Наша сеть партнеров Banwar
Смачні, рум'яні рогалики з начинкою або без неї - це приємний спогад з самого дитинства. Рогалики хороші при будь подачі: з чаєм, з кавою або какао, з молоком, маслянкою або кефіром. А зі сметаною - взагалі пісня!
Рогалики можна взяти з собою в дорогу, на пікнік, в школу або на роботу. І навіть на ходу ласувати рогаликами - одне задоволення. Але молоді господині часто скаржаться, що з рогаликів у них випливає начинка, яка під час випічки ще й пригорає.
Часто рогалики випікаються не зовсім одночасно: коли одні вже готові, інші ще вогкуваті. А якщо приготуються другі, перші вже підгорає. Також іноді рогалики розгортаються під час випічки, не тримають форму і потім при подачі документів не мають презентабельний вигляд. Наша порада допоможе вам впоратися з цими проблемами.
Для роботи нам знадобиться дріжджове тісто, повидло, ніж, кухонна дошка, качалка.
Розділіть тісто на рівні частини вагою 250-300 г. Найкраще для цього скористатися вагами. Попереднє поділ тіста на рівні частини допоможе нам потім сформувати рогалики однакового розміру і ваги. Це дуже важливо для того, щоб вони все приготувалися в духовці одночасно.
Розкачати кожен шматок тесту в коло товщиною 0,5-1 см (товщина буде залежати від виду тесту, з яким ви працюєте).
Розрізати круг тесту на 8 рівних частин.
На широку частину тіста викладіть 1 чайну ложку начинки. Щоб начинка не витікала, використовуйте густу начинку або загустіть більш рідку, додавши в неї кілька ложок крохмалю. Загорніть кожен трикутник рулетом таким чином, щоб гострий кут трикутника виявився притиснутий рулетом зверху.
Викладіть заготовки рогаликів на деко з пергаментним папером. Викладаючи рогалики, дотримуйтесь між ними відстань.
Рогалики готові. Вони приготувалися рівномірно і одночасно, не прилипли один до одного, мають гарний акуратний вигляд, а начинка не витекла, чого ми і хотіли домогтися.