Наша сеть партнеров Banwar
Годує мама витрачає дуже багато енергії не тільки на вироблення молока, хоча це і не основні її енерговитрати. Встати до малюка вночі, встигати робити всі домашні справи, не забуваючи про те, що ти не тільки мати, господиня, а й дружина. Витрачену енергію потрібно заповнювати. Скільки і якого хліба можна вживати мамі, що годує, щоб заповнювати ці енерговитрати?
Про те, що в раціоні годуючої мами повинні бути як вітаміни, так і мінерали відомо, а ось який хліб можна мамі, що годує замислюється мало. Одні слідуючи жорстких дієт, відмовляються його є взагалі, а інші не замислюються про те, що хліб для годуючої мами може стати одночасно джерелом і енергії, і вітамінів з мінералами.
Хтось заперечить, що в хлібі зараз безліч добавок у вигляді стабілізаторів та консервантів з розпушувачами і в чомусь буде прав. Якість кінцевого продукту залежить, перш за все, від води і борошна. Її неодмінно потрібно перед тим, як починати підготовку просіяти. Пшеничне борошно більш калорійна, ніж житнє, а значить, і пшеничний хліб для годуючої мами буде більш поживним. Буханець хліба у кожної господині готується за своїм рецептом, але в будь-якому випадку він буде містити незамінні вітаміни гр. В, А, РР, Е. Мікроелементи: йод, кальцій, фосфор, магній, молібден в стандартному наборі. Не варто забувати, що містяться в цьому продукті ферменти вельми корисні для нашої печінки.
печемо хліб для годуючих мам
Хліб для годуючої мами повинен бути тільки з корисними добавками у вигляді родзинок, кунжутного і лляного насіння. Таким може бути приготований хліб в домашніх умовах. Я приведу найпростіший приклад того, який хліб можна мамі, що годує.
Фотографії зробила спеціально, щоб все було зрозуміло. Печемо наш хліб в хлібопічці. Якщо у вас немає її, по даним рецептом можна пекти і в духовці, з тією лише різницею, що замішувати тісто вам належить самій і першу годину ваш хлібець варто там при температурі 50С, поки дріжджі вступають в реакцію з іншими інгредієнтами і тісто для домашнього хліба підходить Потім ви підвищуєте градуси до 150-180.
фото рецепта домашнього хліба для годуючих мам
Змащуємо форму маргарином, вершковим маслом. Кому що подобається. Далі я наливаю рідина: теплу воду, або молоко. Кладу продукти, щоб приготувати домашній хліб в такій послідовності:
- Рідина.
- Цукор.
- Сухі дріжджі.
- Сухе молоко.
- Як тільки все це розчиняється додаю просіяне борошно.
- Сіль я використовую тільки морську ..
- Маргарин.
- Кунжутні і лляні насіння ( стаття про користь лляного насіння )
фото добавок хліба годуючим мамам.
Після цього відправляю в хлібопіч, чекаю 3 години, поки не пролунає звуковий сигнал, що буханець хліба готова. Тепер у вашому будинку без особливих зусиль буде чудово пахнути затишком. А на питання: «Який хліб можна мамі, що годує»? Я відповідаю: «Хліб для мами, що годує - це корисний і звичайно домашній хліб» !!! А скільки хліба можна їсти мамі, що годує щоб не поправлятися, визначається дуже індивідуально, і залежить від способу життя, швидкості обміну речовин, кількостей грудного годування днем, нічних годувань. Чим вище дані показники, тим більше хліба можна мамі, що годує.
такий хліб можна мамі, що годує
Автор всіх фото і тексту: Наталія Чала.
Скільки і якого хліба можна вживати мамі, що годує, щоб заповнювати ці енерговитрати?