Наша сеть партнеров Banwar
Зима! Коли як не взимку варити варення з апельсинів ?! Із самих дитячих років цю пору року у мене асоціюється з мандаринами і апельсинами. Відкриваєш новорічний подарунок, а там лежить смачний помаранчевий шматочок сонця!
Варіацій варення з апельсинів дуже багато. Хтось додає гвоздику, хтось листя каркаде, імбир. Є навіть варення з моркви з апельсинами. До речі, дуже цікавий смак! Якщо Ви захочете дізнатися такий рецепт - пишіть! Рецепт перевірений.
нам знадобляться
- Апельсини (розмір з жіночий кулак) - 5 шт.
- Лимон - 1 шт.
- Цукор - 900 мл (саме мл а ні грам)
Як приготувати апельсинове варення
- З чотирьох апельсинів знімаємо шкірку і режим півкільцями.
- Один апельсин нарізаємо півкільцями з шкіркою.
- Лимон (прибираючи його тильні частини) ріжемо також півкільцями.
- Кладемо нарізані апельсини і лимон в каструлю (2х літрову) і засипаємо цукром. Даємо постояти 15 хвилин, щоб апельсини дали сік.
- Ставимо на вогонь. Як тільки закипить, зменшити на маленький вогник і варити 30-35 хвилин періодично помішуючи.
- Зняти з вогню і подрібнити блендером. (Можна варити і цілком, тоді апельсини перетворяться в цукати, але мені хотілося мелконарезанную консистенцію.)
- Поставити на вогонь ще на 10 хвилин.
- Розлити по банках.
З цього розкладу виходить приблизно літр апельсинового варення.
Чому я варю така мала кількість варення? Звичка. Зварив - з'їв. Аромат на кухні - не передати словами.
Таке варення можна їсти як хочеш: з хлібом, зробити лимонад, спекти пиріг або тарталетки з ним ... А заряд вітаміном С, особливо якщо хтось прихворів ?!
Смачного!
Ваші чоловічки !
Related posts:
Коли як не взимку варити варення з апельсинів ?Чому я варю така мала кількість варення?