- Баклажани на зиму як гриби: рецепт, інгредієнти
- Як приготувати баклажани на зиму, як гриби, без стерилізації
Наша сеть партнеров Banwar
Баклажани на зиму, як гриби, - це відмінний варіант заготовки овоча. Не кожен любить злегка терпкий смак баклажанів. Але, якщо їх приготувати правильно, м'якоть нагадує гриби. Таку консервацію оцінять навіть найпалкіші противники овоча. Салат з баклажанів на зиму наділений і ще однією перевагою: він не вимагає стерилізації, що скорочує час готування.
Фото: postila.ru
Баклажани на зиму як гриби: рецепт, інгредієнти
Заготовки з овоча з фіолетовою шкіркою виходять смачними, пікантними і ніжними. Важливо тільки правильно підібрати інгредієнти і дотримуватися технологію приготування.
Баклажани, як гриби, виходять з простого, доступного набору компонентів. Перед початком консервації підготуйте:
- баклажани - 2 кг;
- воду - 2 л;
- часник - 10 зуб .;
- кріп і петрушку - за великим пучку;
- лавровий лист, гвоздику - по 5 шт .;
- запашний перець горошком - 8 шт .;
- цукровий пісок - 1 ст. л. без гірки;
- сіль кам'яну - 2 ст. л .;
- оцет 9% - 70 мл.
Фото: domovodstvo-kulinariya.ru
Для консервації на зиму вибирайте овочі середнього розміру з пружною шкіркою. Не беріть занадто великі, перезрілі плоди. У них порожня середина, а м'якоть волокниста.
Уважно дивіться на зовнішній вигляд овочів: на поверхні плодів не повинно бути коричневих плям. Це говорить про те, що баклажан зіпсований.
У рецепті вказано кількість води, яка необхідна для маринаду.
Якщо хочете гострі баклажани на зиму, додайте до спецій щіпку червоного перцю. Але зазначеного часнику досить для пікантного смаку.
Читайте також: «Тещин язик» з баклажанів: рецепт на зиму
Як приготувати баклажани на зиму, як гриби, без стерилізації
Баклажани на зиму робимо так:
- Моєму овочі і ріжемо їх кубиками середнього розміру.
- Даємо закипіти воді. Її беремо в такому обсязі, щоб вмістилися всі баклажани.
- У киплячу рідину опускаємо овочі, додаємо сіль. Проварюємо 7-8 хвилин.
Фото: garim-parim.ru
- Зливаємо воду. В варені овочі додаємо дрібно нарізані зелень і часник.
- Розкладаємо баклажани із зеленню по чистим банкам.
- Робимо маринад з води, солі, цукру, гвоздики, лаврового листа, перцю. Доводимо його до кипіння.
- Коли рідина закипить, вимикаємо плиту і наливаємо оцет.
- Заливаємо кожну баночку маринадом і закочує кришками.
Спробуйте такий салат, і ваші смачні рецепти консервації поповняться ще одним фаворитом.
Читайте також: Баклажани на зиму: рецепти приготування без стерилізації