Главная Новости Прайс-лист О магазине Как купить? Оплата/Доставка Корзина Контакты  
  Авторизация  
 
Логин
Пароль

Регистрация   |   Мой пароль?
 
     
  Покупателю шин  
  Новости  
Banwar

Наша сеть партнеров Banwar. Новое казино "Пари Матч" приглашает всех азартных игроков в мир больших выигрышей и захватывающих развлечений.

  Опрос  
 
Летние шины какого производителя Вы предпочитаете использовать?
 Michelin
 Continental
 GoodYear
 Dunlop
 Nokian
 Fulda
 Bridgestone
 Hankook
 Kumho
 Другие

Всего ответов: 1035
 
     
  Добро пожаловать в наш новый всеукраинский интернет-магазин!  

Blog Anri-Irene. Handmade. Created with care and love ...

Наша сеть партнеров Banwar

У багатьох, хто займається ліпленням, часто виникає питання, як збільшити водостійкість твердне на повітрі полімерної глини (waterprof air dry polimer clay), холодного фарфору, приготованого в домашніх умовах або готового, придбаного в магазинах. Найпростіша рекомендація, яку можна зустріти в мережі - це покрити виріб спеціальним лаком. Але не завжди цей спосіб підходить. По-перше, форма вироби не завжди дозволяє повністю покрити його лаком і ізолювати від води, тому що є недоступні місця для пензлика і навіть спрея (наприклад, квіти в стилі "керамічна флористика"). По-друге, навіть матовий лак на холодному порцеляні дає деякий глянець, який спотворює натуральний вигляд виробу. А якщо говорити про легкі, пористих, целюлозних, "зефірних" глинах, то вберегти їх від впливу вологи за допомогою лаку ще проблематичніше, тому що вони втратять свою бархатистість поверхні після покриття. Я знайшла для себе вихід з положення. Переглянула багато статей в інтернеті про проблему вологостійкості багатьох полімерних глин і холодного фарфору, але такого виходу з положення, що пропоную всім, ще не знайшла. Напевно, буду першою зі своїм новим експериментом =)). Результат позитивний!
Пропоную ознайомитися з інформацією в статті "Керамічна флористика" , Вона може бути корисна, особливо початківцям.
У багатьох, хто займається ліпленням, часто виникає питання, як збільшити водостійкість твердне на повітрі полімерної глини (waterprof air dry polimer clay), холодного фарфору, приготованого в домашніх умовах або готового, придбаного в магазинах
Є готові види водостійких самоотвердевающей на повітрі полімерних глин і холодного фарфору, але, на жаль далеко не всі. У вологостійкі полімерні глини додаються спеціальні присадки або аддитиви (їх досить багато видів) збільшують водостійкість, еластичність і міцність матеріалу. Подібні ж присадки додаються в клей ПВА, поліуретановий, акриловий тощо, в герметики, в різні лаки і емалі, розчини тощо. Клеї з цими водостійкими присадками мають маркування D2, D3, D4. Чим більше число "D", тим вище вологостійкість. Додавання цих присадок забезпечує ступінь водостійкості відповідно до стандарту EN 204. Якщо збільшите перше фото клею, то побачите справа вгорі це маркування, а внизу посередині - D3.
Багато, хто варять домашній холодний фарфор, намагаються знайти клей ПВА для холодного фарфору саме з таким маркуванням. З таким клеєм холодний фарфор не боїться води, навіть тривалого замочування. Так само, лише частково підвищити вологостійкість домашнього холодного фарфору можуть вазелін, парафін, олія, тетраборат натрію. Ще збільшити водостійкість може епоксидної смоли, але я її ще не пробувала додавати.
Але при варінні холодного фарфору з клею D2, а особливо D3 і D4 , Часто виникає така проблема - маса після варіння виглядає неоднорідною, "творожистой". Часто трапляється "перевар", після висихання тонкі пелюстки не гнучкі. Щоб уникнути такого результату, багато в своїх рецептах змішують два, а то і три види клею, додаючи звичайний клей ПВА, який дає хороший, еластичний холодний фарфор, але при цьому його вологостійкість знижується. Або купують такий клей, з якого виходить для ліплення відмінний за всіма показниками холодний фарфор, але при попаданні в воду він розкисає, як кисіль.
Як ви вже зрозуміли, я використовувала присадку для додавання в клей ПВА, "доводящую" його до стандарту EN 204 D3-D4. Тільки додавала я її не в сам клей перед варінням ХФ, а в уже готовий холодний фарфор. Її переваги в тому, що, при необхідності, її можна додати і в покупної холодний фарфор або полімерну глину. Тільки треба дуже ретельно перемішувати масу. Зараз я додала її в покупної іспанська холодний фарфор "Porcelana en frio Lydia Mayne" і в легку зефірної "Modena soft".
В клей присадка додається в пропорції 3,5-5%. Тобто на 100 частин клею додається 3-5 частин присадки (такі ж пропорції я взяла і для полімерних глин).
На ній так само зазначено (як і на багатьох водостійких видах клею), що повний ефект водостійкості і міцності настає через 7 днів полімеризації. Я тільки сьогодні зробила зразки, які сохнуть. Результати допишу в цій же статті, після проведення тесту на водостійкість холодного фарфору з присадкою приблизно через 7 днів. Якщо вам буде цікаво, загляньте сюди ще раз по-пізніше.
Публікую цю статтю вже зараз - раптом у когось з'явиться бажання і можливість днями провести подібний експеримент, може бути і з іншими подібними присадками, а потім разом будемо порівнювати результати.
Тепер про саму присадці-Аддітіва. Це дисперсія полимеризованной е мульсіі поліізоціанати (тобто поліізіціонат не в чистому вигляді). Сам поліізіціонат має коричневий колір, але його частка в готової дисперсії для додавання в клей настільки мала (до 0,25%), що сама дисперсія має абсолютно безбарвний вид і не має запаху. Це масляниста рідина, по щільності нагадує рідкий парафін, вазелін або касторове масло. Лякатися цього хімічного назви не варто, тому що зміст самого діючої речовини в дисперсії мізерно, і, тим більше ще й додається вона всього в кількості 3-5 частин на 100 частин холодного фарфору. Вона дозволена до використання в домашніх умовах.
Ну, звичайно ж, чекати 7 днів повної просушки довго, тому я вирішила відразу подивитися, як сирі, чи не висушені холодний фарфор і полімерна глина реагуватимуть на воду з додаванням водостійкою присадки і без неї. Кинула в воду кімнатної температури кульки розміром з горошину. Тримала їх у воді трохи більше години.
Результат випробувань іспанського холодного фарфору в воді.

Тільки що кинутий в воду:

Через годину перебування у воді porcelana fria:

Холодний фарфор в воді тоне, тому що він важкий. Через годину перебування у воді видно (я посунула кульки), що холодний фарфор з присадкою (праворуч) розчиняється в воді менше, це видно по кількості осаду під кулькою. Зліва - чистий холодний фарфор, без додавання Аддітіва D3D4.
Результат випробувань легкої полімерної глини Modena soft в воді.

Тільки що він кинув у воду (нагадую, ці кульки з сирої, що не висушеної глини).

Modena soft така легка, що навіть в сирому вигляді не тоне у воді. Кульки плавають на поверхні. Так, до слова про цю глину - до складу Modena Soft входить поліуретан, може бути ще тому вона така легка. Навіть через дві години "плавання" в воді вона так і не занурилася на дно.

Через годину перебування у воді Modena soft:


Зліва Modena Soft з Аддітіва D3D4, праворуч - чиста, без додавання присадки. На фото видно, що Modena Soft з Аддітіва D3D4 навіть в сирому вигляді розчиняється і розповзається в воді менше, ніж без присадки.
Тепер, через кілька днів перевірю просохлі пелюстки на водостійкість і допишу сюди результати.
21.05.2015. Дописую статтю за новими результатами. Є хороші новини.
Минуло 8 днів просушування пробників полімерної глини, змішаної з Аддітіва (присадкою) D 3 D 4, що підвищує вологостійкість. Сьогодні 9-й день.

Поспішаю порадувати всіх, хто намагається посилити вологостійкість холодного фарфору і тверднуть на повітрі полімерних глин! Експеримент вдався! Замочування глини в воді тривало протягом години.

Полімерна глина з присадкоюD3D4 НЕ розмокла.

Холодний фарфор Porcelana en frio Lydia Mayne з присадкою зовсім злегка побілів (майже непомітно) і став трохи м'якше, залишився таким же міцним. Полімерна глина Modena soft з присадкою теж трохи розм'якшилася, але так само залишилася міцною. Обидва зразки зберегли форму. А пробники без присадки розмокнули сильно. Для порівняння я брала два пробника, які сохли 9 днів - один з добавкою водостійкою присадки, а один звичайний. Розкачувала однакової товщини.

Це зразки тільки що поміщені в воду.

Все поки однаково жорсткі і «стоять», впираючись в дно.

Це зразки через 10 хвилин перебування у воді.


Глини з присадкою-Аддітіва D 3 D 4 просто мокрі, але на воду ніяк не відреагували. Форму тримають, не прогинаються. Вода просто стікає з поверхні, як з вощеного паперу. Особливо це помітно на холодному порцеляні Porcelana en frio Lydia Mayne - вода збирається крапельками. На Modena Soft вода розподілилася більш рівномірно по поверхні. Воду можна просто струсити або промокнути серветкою.

Без присадок через 10 хв. в воді:

Зразки без присадки почали розм'якшуватися. На вазі вже не тримають форму, починають прогинатися вниз.

Це зразки через 20 хвилин перебування у воді.



Зразки з Аддітіва D 3 D 4 злегка стали м'якшими, ледве помітно, але форму тримають так само добре і не намокають зсередини. Я їх тримала над столом горизонтально - не прогинаються вниз.

Зразки без присадки через 20 хв. в воді:

Зразки без присадки розм'якшилися вже досить сильно. Якщо тримати їх паралельно столу, то вони починають згинатися вниз, тому що вже намокли зсередини і перестали тримати форму.


А це вже зразки через 1 годину перебування у воді.

Зразки з присадкою злегка м'які, але пружні і міцні, при згинанні повертаються до попередньої форми. На вазі не прогинаються, тримають форму. У той час як без присадки розмокнули остаточно, особливо холодний фарфор. У склянці з водою без присадки, стали сповзати на дно, скручуватися, а з присадкою так і стояли вертикально, спираючись на дно і не сповзаючи. На фото в стаканчиках ці перетворення видно.

Вийняла з води:

Спробувала дряпати пінцетом:

На фото видно, що проста глина, без вологостійкої присадки легко пошкоджується і рветься. Я підчепила її пінцетом, і вона почала рватися, розповзатися. Холодний фарфор Porcelana en frio Lydia Mayne взагалі, як кисіль, Modena soft не так сильно розповзлася.

А з присадкою, і холодний фарфор Porcelana en frio і Modena Soft не порвати, хоча я намагалася водити по ним металевим пінцетом, притискаючи його. На Modena Soft злегка здерти, як би скатався під пінцетом, верхній шар, а холодний фарфор Porcelana en frio навіть не подряпався.

Тепер ми можемо зробити вологостійкими будь-які, твердне на повітрі полімерні глини і холодний фарфор!Сподіваюся, результати мого експерименту подвигнут і вас на подібні спроби і допоможуть вдосконалити любиться марку хорошою, але не вологостійкої полімерної глини.Може хтось спробує подібні присадки, але іншої марки або речовини.Я буду дуже рада, якщо ви напишете мені про це!

Про моїх платних майстер класах можна дізнатися тут: Мої МК / My tutorials

 
  Обзор категорий  
 
Шины
 
     
 
  Специальное предложение  
   
     
     
Доставка осуществляется в города:
Александрия, Белая Церковь, Белгород-Днестровский, Бердичев, Бердянск, Борисполь, Боярка, Бровары, Бердичев, Васильков, Винница, Вознесенск, Горловка, Днепродзержинск, Днепропетровск, Донецк, Житомир, Запорожье, Евпатория, Ивано-Франковск, Измаил, Изюм, Каменец-Подольский, Керч, Кировоград, Ковель, Комсомольск, Конотоп, Краматорск, Кривой Рог, Кременчуг, Ильичевск, Луганск, Лубны, Луцк, Львов, Павлоград, Мариуполь, Миргород, Мелитополь, Мукачево, Николаев, Нежин, Никополь, Новая Каховка, Новоград - Волынский, Нововолынск, Одесса, Обухов, Павлоград, Пирятин, Прилуки, Полтава, Первомайск, Ровно, Славянск, Симферополь, Смела, Стрий, Сумы, Севастополь, Северодонецк, Тернополь, Ужгород, Умань, Харьков, Хмельницкий, Херсон, Феодосия, Чернигов, Черновцы, Южноукраинск, Ялта.

© 2009 - 2010 Интернет-магазин автотоваров и запчастей авто34

Каталог украинских интернет-магазинов