Наша сеть партнеров Banwar
alkofan1984 Кухарчук 4 рівня
- 28 серпня 2014 року, 13:22
- 6475
Домашній сидр з солодких груш і кисло-солодких яблук вийшов сильно газованим, міцним з хорошим яблучно-медово-фрукт овим смаком і ароматом.
1. Насамперед треба вирішити, як будемо зброджувати сидр: якщо яблука домашні і не миті, то можна збродити сидр за допомогою диких дріжджів, які є на поверхні яблук, якщо ж яблука миті або оброблені - то краще використовувати винні дріжджі, або расбродіть з допомогою немитого винограду.
2. Для початку потрібно отримати сік з яблука груш за допомогою соковижималки або ручним віджиманням. Особисто я, спочатку змолов яблука на м'ясорубки і потім вже віджав сік, якщо є ареометр - то потрібно заміряти щільність по цукру соку: таким чином приблизно буде відомо очікувана фортеця сидру.
3. Сік залити в ємність і накрити марлею на добу, після того як почнеться бродіння (виділення бульбашок, піна) сік поставити під гідрозатвор, залишити при кімнатній температурі на бродіння. Після бродіння (від 6-14 днів), в залежності від бажаної міцності можна додати цукор і залишити на дображивание.
4. Як сік відбродила, його знімають з осаду, розливають по чистим пляшках, в які заздалегідь потрібно засипати цукру (на 1 літр - 1 ст. Л.). Залишити при кімнатній температурі на 14 днів, після опустити в льох на збереження. За цей час сидр насититися вуглекислим газом, стане газованим.
Якщо зброджувати на диких, то можливо карбонізує напою не буде такою сильною, зазвичай хороший результат дають винні дріжджі.