- Для рецепта хліба на ряжанка знадобляться:
- Рецепт хліба на ряжанка і молоці для інших розмірів булки
- Для буханки хліба з ряжанкою на 1000 г знадобляться:
Наша сеть партнеров Banwar
Пропоную ще один рецепт смачного домашнього хліба для хлібопічки, на ряжанка і молоці. Чим мені подобається хлібопічка, так це те, що у всіх рецептах до неї завжди точні пропорції, це дозволяє без праці застосувати рецепт для випічки в духовці або мультіварке.Печем білий домашній хліб на ряжанка в хлібопічці Панасонік, моя модель SD-2501. Хлібець виходить м'яким, пористим, м'якуш приємного кольору, як у яєчного хліба, ще мені цей хліб сподобався тим, що він зовсім не кришиться.
Пекла на пробу середню буханець хліба на ряжанка вагою приблизно 800 г, нижче приведу рецепт для різних розмірів булки, раптом комусь цей смачний домашній хліб теж припаде до смаку.
Для рецепта хліба на ряжанка знадобляться:
- Дріжджі швидкодіючі сухі - 2 чайні ложки,
- Борошно пшеничне - 450 г,
- Сіль - 1,5 чайної ложки,
- Цукор - 1,5 столової ложки,
- Вершкове масло - 30 г (1,5 столової ложки),
- Ряжанка - 150 мл,
- Молоко 190 мл.
Як спекти хліб на ряжанка в хлібопічці
Борошно зважити на терезах і просіяти. Ряжанку для приготування хліба я дістала прямо з холодильника, в моїй хлібопічці Panasonic SD-2501 є функція вирівнювання температури перед замешиванием, тому я можу собі дозволити не чекати нагріву ряжанки і молока до кімнатної температури.
Всі інгредієнти закладаю в відерце хлібопічки, як написано в рецептурі: на сухі дріжджі йде борошно і все інше. Дріжджі для випічки домашнього хліба використовую швидкодіючі воронезькі, випічка на них виходить дуже пишною. Відмінно в хлібі працюють дріжджі Саф момент. Масло я розтоплювати не стала, поклала в тісто для хліба як є.
Для приготування хліба на ряжанка використовую програму «дієтичний хліб», розмір L (середній, для ваги буханця 800 г), колір скоринки - середня.
Наша читачка Олена випікала такий хліб на ряжанка в звичайному режимі, все вийшло чудово!
Щоб підлаштувати рецепт такого хліба для інших моделей хлібопічок, розпишу весь процес приготування за часом:
- Вирівнювання температури 1 ч-1ч 40 хв.
- Заміс 15-25 хвилин,
- Підйом 2 год 10 хв. - 2 год 50 хвилин,
- Випікання 50 хвилин.
На цьому фото робоча панель моєї хлібопічки Панасонік і хлібне тісто з ряжанкою на расстойке.
Після сигналу про закінчення випічки відразу дістаємо гарячий хліб їх відерця хлібопічки, щоб не відволожився, і охолоджуємо на дерев'яній поверхні (бажано хліба дати повністю охолонути і не спокушатися на хрустку скоринку і смачний аромат).
Хліб на ряжанка по свій структурі набагато щільніше, ніж звичайний і французький хліб, завдяки цьому майже зовсім не кришиться.
Рецепт такого хліба гідний, щоб спекти його ще раз. Ось на цьому фото, видно, який цей хлібець пористий:
Цей хліб на ряжанка можна спекти в мультиварці, взявши за технологічну основу рецепт білого хліба для мультиварки .
Рецепт хліба на ряжанка і молоці для інших розмірів булки
Для буханки хліба з ряжанкою на 600 г знадобляться:
- Дріжджі швидкодіючі сухі - 1.5 чайні ложки,
- Борошно пшеничне - 350 г,
- Сіль - 1 чайна ложка,
- Цукор - 1 столова ложка,
- Вершкове масло - 20 г (1 столова ложка),
- Ряжанка - 120 мл,
- Молоко 140 мл.
Для буханки хліба з ряжанкою на 1000 г знадобляться:
- Дріжджі швидкодіючі сухі - 2.5 чайні ложки,
- Борошно пшеничне - 550 г,
- Сіль - 2 чайні ложки,
- Цукор - 2 столові ложки,
- Вершкове масло - 40 г (2 столові ложки),
- Ряжанка - 180 мл,
- Молоко 240 мл.
Смачного хліба і смачного вам бажає господиня записника рецептів Анюта!
До нової зустрічі!