Наша сеть партнеров Banwar
Дубильні речовини - поліфеноли, з'єднання присутні в рослинних продуктах, які відповідають за колір і терпкий смак, таких продуктів як незрілі фрукти і червоне вино. За даними Корнельського Університету, дубильні речовини допомагають білкам зберігати свою молекулярну структуру. Точна кількість дубильних речовин в чаї варіюється від виду до виду, визначити їх зміст можна за смаком і кольором напою.
Дегустатори стверджують, що наявність «дубильних речовин» зазвичай пов'язане з гіркотою і сильною терпкістю чаю. Однак менш окислені чаї, наприклад зелений , Можуть бути вельми гіркі на смак, але при цьому мати світлий відтінок. В значній мірі це пов'язано з тим, що вони містять інші хімічні сполуки, такі як катехіни, які мають свого роду подібність з дубильними.
Міфи про таніну і здоров'я
Деякі поширені міфи про дубильні речовини в чаї:
- Чай містить дубильні кислоти - це не правда, цей міф став такий популярний через схожість назви, дубильні речовини (сполуки широкого класу) і дубильні кислоти (так само відома як Танін).
- Дубильні речовини негативно позначаються на здоров'ї .- теж не правда. Дубильні речовини мають як позитивні, так і негативні властивості, і як більшість інших речовин, гарні в міру.
- Таніни роблять смак гірше - не правда. Занадто високий вміст дубильних речовин в чаї, може привести до неприємного в'язкому смаку, однак повна їх відсутність призведе до того, що чай на смак буде як вода.
Свіжі чайне листя містять більше дубильних речовин, ніж оброблені, і до розмови про колір, білий чай містить менше танінів, ніж чорний , А злегка ферментований улун , Який темніше, ніж білий , При цьому є хорошим джерелом дубильних речовин.