- Яблучний пиріг зі сметаною заливкою - рецепт
- Дуже смачний пісочний яблучний пиріг зі сметаною заливкою
Наша сеть партнеров Banwar
Яблучний пиріг є домашньою випічкою, яка хороша навіть в найпростішому виконанні. А якщо приготувати його в ніжній сметанною заливанні, то насолоди від дегустації такого десерту не буде меж. Кілька подібних рецептів яблучного пирога сьогодні в нашому матеріалі.
Яблучний пиріг зі сметаною заливкою - рецепт
Складові:
Для тіста:
- пшеничне борошно-375-425 г;
- розпушувач - 25 г;
- масло вершкове - 125 г;
- цукровий пісок - 125 г;
- великі курячі яйця - 2 шт .;
Для заливки:
- великі курячі яйця - 2 шт .;
- сметана - 250 г;
- цукровий пісок - 125 г;
- пшеничне борошно - 65 г;
- яблука - 350 г.
приготування
Насамперед приготуємо тісто для яблучного пирога з заливкою зі сметани. Для цього розбиваємо в миску яйця, всипаємо цукровий пісок і перетворюємо яєчно-цукрову масу в пишну піну, скориставшись міксером. Потім додаємо дуже м'яке вершкове масло і знову збиваємо. Тепер прийшла черга борошна. Просіваємо її потроху в пишну суміш і перемішуємо, поступово замішуючи м'яке і еластичне тісто. Прикриваємо його харчовою плівкою і розміщуємо в холодильнику приблизно на тридцять хвилин, і поки воно охолоджується, приступаємо до приготування заливки.
Розбиваємо два яйця, збиваємо їх до пишної піни спочатку поодинці, а потім додавши цукровий пісок і через три хвилини сметану. Збиваємо все разом ще десять хвилин, а потім підмішуємо в масу борошно.
Тепер розподіляємо охолоджене тісто по дну попередньо промасленим рознімної форми, не забуваючи сформувати бортики. Вимиті яблучка позбавляємо від серцевини з насінням, нарізаємо тонкими часточками і розкладаємо на тесті. Заливаємо скибочки фруктів приготовленої сметанною заливкою і ставимо в прогріту духовку на тридцять п'ять-сорок хвилин. Необхідний температурний режим для випікання пирога -185 градусів.
Після того, як пиріг повністю охолоне, витягаємо його з форми, за бажанням притрушуємо цукровою пудрою , Розрізаємо на порції і подаємо.
Дуже смачний пісочний яблучний пиріг зі сметаною заливкою
Складові:
Для тіста:
- пшеничне борошно - 260-280 г;
- вершкове масло - 130 г;
- цукор - 85 г;
- жовтки яєчні - 3 шт .;
- сіль - щіпка;
Для заливки:
- великі курячі яйця - 2 шт .;
- сметана жирністю 25% - 200 г;
- ванільний цукор - 20 г;
- цукор - 100 г;
- картопляний крохмаль - 30 г;
- кориця (За бажанням) - щіпка;
- яблука - 350 г.
приготування
Спочатку приготуємо пісочне рубане тісто для найсмачнішого пирога зі сметаною. Для цього необхідно вершкове масло порубати разом з пшеничним борошном до отримання дрібної крихти. Зручніше, звичайно ж, це зробити в чаші блендера або кухонного комбайна з насадкою «ніж». Але якщо такої можливості немає, то можна викласти компоненти на велику обробну дошку і порубати до потрібного результату гострим ножем.
Після того як завдання виконане, додаємо в крихту по черзі жовтки і ретельно вимішуємо. У результаті повинна вийти маса, з якої легко можна зліпити кулю. Якщо ж вона все ще розсипається, то додаємо ще жовток або ж трохи сметани і знову перемішуємо.
Готове рубане пісочне тісто розподіляємо по дну попередньо промасленим форми (бажано рознімною), не забуваючи виліпити бортики. Зверху прикриваємо форму пергаментним листом і засипаємо порожнечу квасолею або горохом. Розміщуємо форму з пісочним тістом в попередньо прогрітій до 190 градусів духовці і витримуємо протягом дванадцяти хвилин.
В цей час приготуємо заливку і підготуємо яблучка. Яйця з цукровим піском перетворюємо в пишну піну, потім додаємо сметану, ванільний цукор і крохмаль і знову збиваємо до пишності. Яблучка моєму, витираємо насухо, очищаємо від серцевини і нарізаємо невеликими шматочками.
Через відведений час дістаємо форму з пісочним тістом, по дну розкладаємо яблучні скибочки, притрушуємо за бажанням корицею, заливаємо приготовленою сметанною заливкою і повертаємо в духовку. Підвищуємо температуру до 200 градусів і готуємо пиріг ще двадцять хвилин.