Главная Новости Прайс-лист О магазине Как купить? Оплата/Доставка Корзина Контакты  
  Авторизация  
 
Логин
Пароль

Регистрация   |   Мой пароль?
 
     
  Покупателю шин  
  Новости  
Banwar

Наша сеть партнеров Banwar. Новое казино "Пари Матч" приглашает всех азартных игроков в мир больших выигрышей и захватывающих развлечений.

  Опрос  
 
Летние шины какого производителя Вы предпочитаете использовать?
 Michelin
 Continental
 GoodYear
 Dunlop
 Nokian
 Fulda
 Bridgestone
 Hankook
 Kumho
 Другие

Всего ответов: 1035
 
     
  Добро пожаловать в наш новый всеукраинский интернет-магазин!  

Грецький салат: класичний рецепт в домашніх умовах

  1. Класичний грецький салат
  2. Інструкція по приготуванню
  3. Інструкція по приготуванню
  4. Спосіб приготування
  5. Салат в лаваші
  6. Спосіб приготування
  7. Інструкція приготування
  8. Інструкція по приготуванню
  9. Інші варіанти салату
  10. буряковий
  11. зимовий варіант
  12. зелений
  13. З сочевицею
  14. З грейпфрутом

Наша сеть партнеров Banwar

Грецький салат давно зайняв на святкових і повсякденних столах своє місце, потіснивши навіть все майонезну пишність. І це добре, адже грецька кухня, як і взагалі середземноморська, найбільше відповідає канонам правильного харчування. Саме тому варто приготувати і оцінити не тільки грецький салат з сиром фета, але і інші варіанти грецьких салатів.

Класичний грецький салат

Класичний грецький салат, рецепт якого підкорив наших домогосподарок і їдців, самі греки називають «хоріатіки», тобто, сільський. Це не стільки блюдо, скільки принцип приготування, а додавати в нього ви можете будь-які овочі. Головне - сир, як основа грецької кухні і оливкове масло. Але є і кілька важливих принципів:

  • Всі інгредієнти повинні бути ідеально свіжими. Те, що збереглося з учорашнього або позавчорашнього дня краще обробити термічно, а не додавати в салат грецький. В ідеалі все повинно виглядати, як ледь зірване з грядки;
  • Овочі та інші складові повинні бути нарізані крупно, можна і не перемішувати: нехай це зроблять ті, хто покладе його на тарілку;
  • Сир беремо кислий (бринза, фета або будь козячий), маслом поливаємо не дуже рясно, а просто змащуємо.

Для тих, хто ніколи це страви не готував, нагадуємо склад, популярний в наших широтах:

  • 2 помідори;
  • перець зелений - 1 шт;
  • сир (фета) - 300 г;
  • маслини (бажано великі) - 10-15 шт;
  • огірки - 2 шт;
  • оливкова олія - ​​чайна ложка;
  • орегано (підійде й інша зелень, наприклад, кінза або базилік. Краще брати сушену;
  • цибуля червоний;
  • сіль.

Інструкція по приготуванню

  1. Перед тим, як приготувати грецький салат, огірки очистіть від шкірки, а перець почистіть від перетинок і насіння.
  2. Ріжемо все крупно, а масло додаємо по краплині на кожному етапі.
  3. З маслин прибираємо всі кісточки, а фету додаємо в останню чергу.
  4. Щоб салат грецький був красивим, ніж перед нарізкою сиру покладіть в теплу воду: так ви зможете нарізати фету рівно.
  5. Подавайте до того, як помідори з огірками пустять сік.

Салат грецький з куркою

Салат грецький з куркою

Для нього нам знадобляться:

  • Філе куряче - 0,4 кг;
  • помідори (можна пару великих, можна жменю черрі);
  • маслини (пряний посол) - 150 г;
  • огірок - один;
  • фета - 150 г;
  • цибуля червоний - 1 шт;
  • салат листовий - пучок;
  • материнка;
  • перець і сіль (краще морська);
  • сік лимонний;
  • мед (краще з акації);
  • оливкова олія - ​​2,5 ст.

Інструкція по приготуванню

  1. Курку відварюємо і ріжемо на середні шматочки.
  2. Овочі ріжемо крупно (якщо у вас черрі, їх ріжуть на дві частини і тонким ножиком).
  3. Листя традиційно рвемо руками, цибулю ріжемо тонкими кільцями.
  4. Сир додати можна і цілим шматком.
  5. З лимона, спецій і меду готуємо заправку.

Є ще один варіант заправки для салату. Оливкова олія (100 мл) змішуємо з оцтом бальзамічним, базиліком, сіллю, орегано і перцем. Добре розтираємо. Найкраще робити заправку до того, як приготувати грецький салат, щоб вона наполягла. Можна замість заправки використовувати і натуральний йогурт, без всяких ароматизаторів.

Втім, є і особливий рецепт річного страви з йогуртом, дуже освіжаючого і охолоджуючого. Щоб зробити його, запасаємося:

  • Огірками (пара штук);
  • йогуртом (кислим молоком) - 20 мл;
  • цибулею зеленим;
  • м'ятою;
  • маслом оливковою - 20 г;
  • соком лимонним (можна оцет).

Спосіб приготування

  1. Овочі ріжемо великими кубиками, зелень дрібно і змішуємо.
  2. Йогурт охолоджуємо і додаємо оцет (сік), а також масло.
  3. Сіль, перець-за настрою.
  4. Заправляємо огірки з зеленню.

[attention type = green] Це цікаво! Деякі задаються питанням, як приготувати грецький салат в пост. Складнощів тут немає: досить замінити кислий сир соєвим, наприклад, японським тофу. [/ Attention]

Салат в лаваші

Салат в лаваші

Грецький салат в лаваші - ще один улюблений багатьма варіант. Перед тим, як приготувати грецький салат, подбайте про всі складники. Нам будуть потрібні:

  • Тверді помідори - 4 шт;
  • качан салату-латуку;
  • пара зубчиків молодого часнику;
  • 200 г маслин (без кісточки);
  • 200 г фети;
  • 4 маленьких огірка;
  • 50 г оливкової олії;
  • перець соковитий зелений;
  • тонкий лаваш- 2 шт.

Спосіб приготування

  1. Овочі миємо, ріжемо кубиками, маслини ріжемо на дві половинки.
  2. Латук розбираємо на листочки, миємо й рвемо.
  3. Ллємо в миску масло і дрібно нарізаний часник.
  4. Засипаємо перець, складаємо крупно нарізані овочі, сир і маслини.
  5. Лаваш ділимо на 4 частини і в кожну кладемо по парі столових ложок салату.
  6. Звертаємо в трубочку і відразу подаємо.

Салат з пікантною заправкою

Салат з пікантною заправкою

Ще один цікавий варіант. Хоча салат грецький, блюдо популярно в Ізраїлі. Втім, там теж люблять середземноморську кухню. Як приготувати грецький салат з пікантною заправкою? Просто.Для самого салату вам будуть потрібні:

  • авокадо;
  • болгарський перець - по половинці жовтого, зеленого і червоного;
  • цибуля червоний -половінка;
  • огірки - один великий;
  • маслини великі - 20 шт;
  • помідори черрі - чашка;
  • фета - 100г;
  • салат (бажано ромен) - пучок.

Цей салат грецький готують із заправкою. Для неї будуть потрібні:

  • Оливкова олія extra virgin- 40 мл;
  • сік лимонний фреш - 75 мл;
  • Перець чорний;
  • сіль.

Інструкція приготування

  1. Салат промиваємо в холодній воді, сушимо і охолоджуємо. Не можна охолоджувати його на просушити, так він буде м'яким.
  2. Ягоди розрізаємо на три часточки, овочі - кубиками.
  3. Салат рвемо і викладаємо у велику миску. Туди ж кладемо нарізану тонко червону цибулину.
  4. Далі кладемо овочі та авокадо, але не перемішуємо. Це можна зробити тільки після додавання заправки.
  5. Залишилося тільки струснути миску і посипати салат грецький фетою.

Салат "По кипрські"

Салат По кипрські

У жителів цього острова є своя думка про те, як приготувати грецький салат. Отже, нам потрібні:

  • Великі помідори - 4 шт;
  • фета - 0,25 кг;
  • морська сіль велика;
  • оцет винний червоний - 20 мл;
  • масло кунжутне - 2-3 ст.л;
  • орегано сушений.

Інструкція по приготуванню

  1. Овочі ріжемо на кружечки.
  2. Кладемо в салатницю і поливаємо оцтом.
  3. Посипаємо травою і сіллю.
  4. Фету ріжемо, кладемо на овочі. Наполягаємо хвилин 30. Все просто.

А якщо замінити фету моцарелою, а орегано руколлою, вийде італійський варіант салату: майже капрезе, тільки в домашніх умовах.

Інші варіанти салату

Є й інші страви, до складу яких не входить сир. Але кухня Еллади проста і тут головне - свіжість продуктів. Ось один з варіантів квасоляного салату. Нам потрібні:

  • Квасоля зелена стручкова - півкіло;
  • часник - пара зубчиків;
  • масло (зрозуміло, оливкова) - 50-60 мл;
  • сік лимонний - з половини фрукта;
  • сіль і перець.

Бобові варимо чверть години в солоній водичці. Масло збиваємо з соком, квасолю заливаємо їм і посипаємо часником, Нарзан дрібно.

буряковий

Для нього потрібні:

  • Буряк (бадилля обов'язково);
  • оцет яблучний (можна і лимонний сік);
  • масло оливкове;
  • сіль.

Відрізаємо бадилля. Буряк варимо нечищену, на слабкому вогні. Бадилля в каструлю додавати не порізавши, причому разом з листям і живцями. Воду зливаємо, овочам даємо підсушитися. Бадилля ріжемо крупно, викладаємо в салатник. На неї поміщаємо буряк, порізану кружальцями. Масло збивається з оцтом, додаємо перець і сіль.

зимовий варіант

зимовий варіант

Для нього знадобляться:

  • Капуста пекінська (маленький качан);
  • маслини без кісточок (банку);
  • фета -250 г;
  • масло оливкове;
  • оцет (лимон теж підходить);
  • зелень (один пучок).

Капусту промиваємо, ріжемо соломкою. Кладемо в салатник і не віджимати. Фету ріжемо і кладемо до капусти. Даємо стекти маслинами і нарізаємо кільцями. Ріжемо зелень і з маслинами додаємо в салат. Заправляємо соком і маслом. Сіль можна і не класти.

зелений

Тут потрібні:

  • По пучку кропу і петрушки;
  • салат айсберг - качан;
  • масло (виключно оливкова);
  • яблуко;
  • маслини - 50 г;

Салат із зеленню перебираємо, моєму, обшпарюємо окропом і сушимо, подрібнюємо блендером або просто трьом. Яблуко трьом і трохи віджимаємо, змішуємо з маслинами. Маслом заправляємо так, як вам хочеться.

З сочевицею

Беремо для приготування:

  • Зелену сочевицю - половина склянки;
  • стільки ж червоної сочевиці;
  • каперси;
  • маслини - стакан (бажано без кісточок);
  • оливкова олія;
  • орегано свіжий;
  • зубчик часнику;
  • лимонний сік;
  • петрушка.

Обидва види сочевиці варимо, поки не стануть м'якими. Зливаємо воду. Каперси з маслинами нарізаємо і змішуємо з крупами. Сік лимона перчимо і солимо. Заливаємо масло.Заправляем. Половину години охолоджуємо.

З грейпфрутом

Це ідеальне доповнення до рибних страв. нам потрібні:

  • Оливки - 50 г;
  • пара грейпфрутів;
  • сир м'який - 200 г;
  • материнка;
  • помідори - пара штук;
  • масло оливкове.

Грейпфрути та помідори ріжемо кружальцями, сир - кубиками. Маслинами даємо стекти. Шарами кладемо грейпфрути, сир і томати, оливками украшаем.Із материнки з маслом робимо соус, додаємо сіль і перець. Змішуємо з салатом, половину години наполягаємо.

Грецькі салати - це прекрасний варіант правильного харчування, який є ще й смачним.

 
  Обзор категорий  
 
Шины
 
     
 
  Специальное предложение  
   
     
     
Доставка осуществляется в города:
Александрия, Белая Церковь, Белгород-Днестровский, Бердичев, Бердянск, Борисполь, Боярка, Бровары, Бердичев, Васильков, Винница, Вознесенск, Горловка, Днепродзержинск, Днепропетровск, Донецк, Житомир, Запорожье, Евпатория, Ивано-Франковск, Измаил, Изюм, Каменец-Подольский, Керч, Кировоград, Ковель, Комсомольск, Конотоп, Краматорск, Кривой Рог, Кременчуг, Ильичевск, Луганск, Лубны, Луцк, Львов, Павлоград, Мариуполь, Миргород, Мелитополь, Мукачево, Николаев, Нежин, Никополь, Новая Каховка, Новоград - Волынский, Нововолынск, Одесса, Обухов, Павлоград, Пирятин, Прилуки, Полтава, Первомайск, Ровно, Славянск, Симферополь, Смела, Стрий, Сумы, Севастополь, Северодонецк, Тернополь, Ужгород, Умань, Харьков, Хмельницкий, Херсон, Феодосия, Чернигов, Черновцы, Южноукраинск, Ялта.

© 2009 - 2010 Интернет-магазин автотоваров и запчастей авто34

Каталог украинских интернет-магазинов