- Заправка для грецького салату в домашніх умовах
- Грецький салат - рецепт
- Грецький салат - рецепт з бринзою
- Грецький салат - рецепт з фетаксой
- Грецький салат з куркою і сухариками - рецепт
- Рецепт грецького салату з сиром фета
- Грецький салат з креветками - рецепт
- Рецепт грецького салату з пекінською капустою
- Грецький салат з моцарелою - рецепт
Наша сеть партнеров Banwar
Яскравий, барвистий, що не шкідливий для талії грецький салат здатний створити кожен кулінар, навіть самий невмілий. Головне знати базові складові цієї смачної закуски і зробити правильну ароматну заправку. Прості і оригінальні варіації знаменитого страви ви знайдете далі в рецептах.
Склад грецького салату досить варіативний. Головною, впізнаваною, особливістю закуски є велика нарізка і вибір овочів.
- У класичній версії страви обов'язковим компонентом є солодкі перці. Вони повинні бути різних кольорів: червоний, жовтий, зелений. Сорт можна вибрати будь-який, але в ідеалі підійде овоч соковитий, «м'ясистий» - ратунда, паприка, гогошари.
- Лук потрібен фіолетовий салатний. Він має приємний смак і не гірчить.
- Сир для грецького салату потрібен розсолу. У класичній версії закуски використовується фетакса або фета. У сучасному рецепті можуть бути присутніми бринза, моцарела, сіртакі.
- Смачний грецький салат виходить завдяки особливій заправці. Її роблять на основі оливкового масла і лимонного соку. Часто зустрічаються рецепти з соєвим соусом і бальзаміком, але це вже не дуже традиційні версії соусу.
Заправка для грецького салату в домашніх умовах
Основу страви створює смачний і ароматний соус для грецького салату, який краще зробити власноруч. Для заправки не потрібні рідкісні недоступні інгредієнти, але на оливковій олії не варто економити. Воно повинно бути якісним, ароматним, першого віджиму з позначкою «Extra virgin olive oil».
Складові:
- оливкова олія - 100 мл;
- морська сіль, перець чорний, цукор - по 1 щіпці;
- сухий часник і материнка - за смаком;
- лимонний сік або винний оцет - 20 мл.
приготування
- Змішати всі інгредієнти в одному посуді.
- Заправляють грецький салат безпосередньо перед подачею.
Грецький салат - рецепт
Справжній грецький салат зробити дуже просто. Інгредієнти не вимагають попередньої підготовки, їх потрібно тільки помити і крупно порізати. Страву подають відразу після приготування, поки овочі не пустили сік. Заправляють закуску перед самою подачею або вже в своїй тарілці. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде невелика порція салату.
Складові:
- огірок - 1 шт .;
- помідор - 3 шт .;
- паприка двох кольорів - 2 шт .;
- фіолетовий лук - 1 шт .;
- каперси - 2 ст. л .;
- маслини - 15-20 шт .;
- ропні сир - 200 г;
- заправка - 150 мл.
приготування
- Огірок, помідор, сир і перець порізати великим кубиком.
- Лук нашаткувати тонкими півкільцями.
- Маслини порізати навпіл.
- Змішати всі інгредієнти, заправити соусом і стазу подати.
Грецький салат - рецепт з бринзою
грецький салат з бринзою гідна варіація справжнього страви. Розсолу сир чудово поєднується з основними інгредієнтами. Під час заправки страви потрібно бути обережними з сіллю, адже сир вже злегка солонуватий. В грецький класичний салат рідко додають зелень, але в даному рецепті вона не завадить.
Складові:
- бринза - 250 г;
- огірок - 2 шт .;
- маслини - 100 г;
- помідори - 2 шт .;
- солодкий перець - 2 шт .;
- салатний цибуля - 1 шт .;
- салатні листя - 100 г;
- заправка - 100 мл.
приготування
- Салат порвіть крупно і відправте в тарілку.
- Помідори, сир, перець і огірок поріжте крупно, цибулю тонкими півкільцями.
- Змішайте всі інгредієнти, киньте половинки маслин і заправте.
Грецький салат - рецепт з фетаксой
Рецепт грецького салату з сиром фетакса - класична версія закуски. Склад можна залишити базовим або доповнити цікавими інгредієнтами: каперсами, салатним листям, а заправку урізноманітнити додаванням меду і винного оцту. Ще можна змінити нарізку овочів, подрібнивши їх не кубиком, а кільцями наприклад.
Складові:
- ратунда - 1 шт .;
- помідор - 1 шт .;
- огірок - 1 шт .;
- салат - 50 г;
- оливки - 15 шт .;
- каперси - 10 шт .;
- фетакса - 150 г;
- заправка - 100 мл.
приготування
- Овочі порізати кільцями і викладіть на блюдо поверх салатних листків.
- Розкришіть фетаксу, додайте оливки і каперси.
- Заправте грецький салат і відразу подавайте.
Грецький салат з куркою і сухариками - рецепт
Не зовсім традиційний грецький салат з куркою, доповнений сухариками і більше нагадує «Цезар», але смак його настільки незвичайний, що навряд чи хтось наважиться сперечатися про його автентичності. Більш ситна варіація знаменитого страви готується просто і підійде для швидкого перекусу, без шкоди для фігури.
Складові:
- варене філе - 300 г;
- маслини - 100 г;
- огірок - 2 шт .;
- помідори - 2 шт .;
- листя салату - 100 г;
- салатний цибулю - ½ шт .;
- ратунда - 1 шт .;
- фетакса - 150 г;
- заправка - 100 мл;
- білі сухарики - 1 жменю.
приготування
- Цибулю порізати тонкими півкільцями.
- Перець, огірок і помідор порізати крупно.
- На блюді викласти листя, зверху розкласти овочі, м'ясо, порізане крупно, маслини.
- Викласти кубики фетакси і сухарики, полити заправкою і відразу подавати грецький ситний салат.
Рецепт грецького салату з сиром фета
Грецький салат з сиром фета не особливо відрізняється від класичного з фетаксой. Урізноманітнити страву можна додаванням нової зелені: салатним листям і шпинатом. Закуска помітно зміниться і придбає трохи кислуватий смак. Заправку залиште класичну або обмежтеся оливковою олією з ароматними сушеними травами.
Складові:
- листя салату ромен - 100 г;
- шпинат - 1 пучок;
- цибуля фіолетовий - ½ шт .;
- помідор - 1 шт .;
- огірок - 1 шт .;
- перець - 1 шт .;
- фета - 200 г;
- маслини - 1 жменя;
- оливкова олія - 50 мл;
- майоран, мелений перець, сіль.
приготування
- Листя салату і шпинату нарвіть і киньте в салатник.
- Крупно поріжте помідор, огірок і перець, перекладіть до зелені.
- Подрібніть сир кубиком, цибулю півкільцями, перекладіть в салат.
- З масла, солі і спецій зробіть соус і заправте салат.
Грецький салат з креветками - рецепт
грецький салат з креветками - хороший спосіб внести новизну в простий базовий рецепт. Молюски надають частування яскраву вишукану нотку, а зелень легку кислинку. Заправка згодиться і традиційна з масла і лимонного соку, але можна і доповнити її бальзамічним соусом. З даної кількості інгредієнтів вийде дві великі порції салату.
Складові:
- креветки - 12 шт .;
- маслини - 1 жменя;
- салатні листя - 50 г;
- огірок - 2 шт .;
- помідори - 2 шт .;
- сир сіртакі - 150 г;
- ратунда - 1 шт .;
- оливкова олія - 50 мл;
- лимонний сік і бальзамик - по 1 ч л.
приготування
- Креветки зваріть протягом 3 хвилин, охолодіть.
- Салат порвіть, поріжте помідори, перець і огірок.
- Змішайте всі складові, розкладіть на дві тарілки, розкришите сіртакі, доповніть оливками.
- Заправте соусом з масла, лимонного соку і бальзамика.
Рецепт грецького салату з пекінською капустою
Грецький салат з пекінською капустою - ситне блюдо, яке готується не складніше класичного. Всі продукти добре поєднуються, а заправка надає цікаву смачну нотку. В даному випадку в соус можна додати трохи часнику, він зробить закуску особливо пікантною. Сир підійде будь-який розсолу: фета, бринза або сіртакі.
Складові:
- пекінка - ½ качана;
- огірок - 2 шт .;
- паприка - 2 шт .;
- помідор - 2 шт .;
- маслини - 15-20 шт .;
- салатний цибуля - 1 шт.4
- оливкова олія - 50 мл;
- сир - 200 г;
- часник - 2 зубки;
- винний оцет.
приготування
- Капусту наріжте дрібно.
- Огірок, перець, помідор і сир порізати кубиком.
- Лук наріжте тонкими півкільцями.
- Змішайте всі інгредієнти, киньте оливки.
- Змішайте масло з Пюріровать часником і оцтом, заправте салат і відразу подавайте.
Грецький салат з моцарелою - рецепт
грецький салат з моцарелою - цікава і зовсім не традиційна варіація закуски. Але на якість додавання цього сиру зовсім не вплине, а навпаки тільки поліпшить і зовнішній вигляд, і смак частування. Блюдо виходить яскравим, соковитим, чудово барвистим. З даної кількості компонентів вийде дві повноцінні порції відмінної ситного салату.
Складові:
- гогошари або ратунда - 2 шт .;
- помідори черрі - 6 шт .;
- огірки - 2 шт .;
- маслини - 20 шт .;
- моцарелла - 200 г;
- заправка для салату - 100 мл.
приготування
- Поріжте крупно овочі.
- Оливки наріжте кільцями.
- Все змішайте, киньте кульки моцарели, заправте соусом і відразу подавайте.