- Смачний грецький салат з фетаксой готовий
- Грецький салат рецепт з фетаксой
- Історія рецептів Грецького салату
- Рецепти грецького салату з фетаксой
- Грецький салат рецепт з фетаксой і болгарським перцем
- Грецький салат рецепт з фетаксой і куркою в оригінальній заправці
- Грецький салат рецепт з фетаксой і креветками
- Грецький салат рецепт з фетаксой і м'ятою
- Грецький салат рецепт з фетаксой, сухариками і яйцем
Наша сеть партнеров Banwar
Традиційно грецький салат готуватися з сиром фета. Він проводиться з овечого молока і має специфічний смак і консистенцію. Євросоюз забороняє виробляти сир з такою назвою у всіх країнах крім Греції. Тому, пішовши до російських прилавків, фета ставати досить дорогим.
Фетакса може проводитися на будь-якому сирному заводі і звичайно відрізняється від сиру фета своєю консистенцією і смаком. Проводиться сир фетакса, зазвичай з коров'ячого, рідше з козячого молока. Однак для грецького салату рецепт з фетаксой цілком допустимо і найбільш наближений до класичного смаку.
1. Огірки помити, обсушити рушником, нарізати часточками або скибочками. Для грецького салату овочі ріжуться досить крупно.
2. Помідори також потрібно помити, обсушити і видалити плодоніжки. Нарізати скибочками. Якщо у вас є стиглі солодкі помідори з грядки, це буде найкращим варіантом для грецького салату. У зимовий час краще використовувати помідори черрі. Не варто готувати дане блюдо з позбавлених смаку «гумових» помідорів.
3. Цибуля ріпчаста найкраще брати білий салатний або червоний. Традиційний жовтий цибулю різкий і не підходить для грецького салату з фетаксой. В крайньому випадку, якщо в наявності немає солодкого лука, обіллєте жовтий ріпчаста цибуля окропом, щоб прибрати гіркоту.
4. Сир «Фетакса» нарізати кубиками і додати в блюдо. Робити це потрібно перед самою подачею на стіл. Хоча традиційно грецький салат подається не перемішаним, сир викладається зверху, а лимон з оливковою олією подаються окремо. В даному рецепті ми будемо готувати заправку для грецького салату.
5. Маслини розрізати навпіл або додати цілими.
Заправка для грецького салату готуватися з розрахунку 2/1. 2 частини оливкової олії + 1 частина соку лимона. За бажанням можна додати спеції: сіль, перець чорний, орегано, розмарин і часник.
Смачний грецький салат з фетаксой готовий
Смачного!
Грецький салат рецепт з фетаксой
Традиційно грецький салат готуватися з сиром фета. Він проводиться з овечого молока і має специфічний смак і консистенцію. Євросоюз забороняє виробляти сир з такою назвою у всіх країнах крім Греції. Тому, пішовши до російських прилавків, фета ставати досить дорогим.
Фетакса може проводитися на будь-якому сирному заводі і звичайно відрізняється від сиру фета своєю консистенцією і смаком. Проводиться сир фетакса, зазвичай з коров'ячого, рідше з козячого молока. Однак для грецького салату рецепт з фетаксой цілком допустимо і найбільш наближений до класичного смаку.
Грецький або сільський салат (грецький в перекладі звучить як хораітікі, що означає «сільський), прийшов до нас з країни, яка рясніє смакотою, свіжими овочами та оливковою олією, сиром, і, звичайно ж, неймовірною випічкою, що ідеально доповнює це нехитре, але оригінальне блюдо. Готувати його можна повсякденно, а так само пропонувати гостям на святковому столі. Ідеально підходить таке блюдо для тих, що худнуть, оскільки, як овочі, так і сир, мають низьку калорійність, але насичую організм вітамінами і клітковиною, а так же вибухом смаку і аромату.
Історія рецептів Грецького салату
Смачний грецький салат рецепт з фетаксой, або будь-яким іншим легким сиром, а так само різноманітні варіації на тему цього пікантного і найпростішого страви, придумують господині усього світу. Салат «сільський» давно підкорив серця всього світу, і вийшов за межі Греції, але історія його залишається незмінною, і перед приготуванням страви варто трохи зануритися в цей солодкий світ дозрівають на сонці оливок, стиглих овочів і свіжого салату.
Отже, все почалося в 1825 році, саме цю дату можна вважати днем народження Грецького салату, в такому вигляді, як звикли бачити його ми сьогодні. Вся справа в тому, що помідори в Греції не вважались їстівними, аж до 18 століття. Вони служили прикрасою монастирів і котеджів іменитих греків, поки не стали вважатися екзотичним і унікальним овочем, який могли собі дозволити лише багаті люди. Потім, селяни приручили це дивовижне рослина, і стали вирощувати його на своїх земельних ділянках. Сільський або грецький салат почали готувати з огірками, помідорами, маслинами, сиром фета, червоною цибулею. До наших днів дійшов даний оригінальний рецепт цієї страви, яке і готують по всьому світу, пропонуючи свої цікаві добавки, заправки і приправи.
Рецепти грецького салату з фетаксой
У класичному грецькому салаті немає болгарського перцю, однак господарки в багатьох країнах стали додавати цей овоч до традиційного списку інгредієнтів. Тому інтернет наповнений рецептами грецького салату, в яких неодмінно присутній болгарський перець. Розглянемо різні популярні варіанти.
Грецький салат рецепт з фетаксой і болгарським перцем
Складові:
- Сир, фетакса - 250 грамів.
- Маслини - 150 грамів.
- Томати «Черрі» - 10 штук.
- Перець болгарський, різнокольоровий (червоний і жовтий) - по 1 штуці.
- Огірки - 2 штуки.
- Лук червоний - половина голівки.
- Оливкова олія для заправки - за смаком.
- Листя салату звичайного - 1 невеликий пучок.
- Базилік - 7 листочків.
- Перець чорний, мелений, сіль і сухі трави (можна прованські) - за смаком.
приготування:
Овочі потрібно перемити і очистити від не їстівні елементів. Далі - нарізаємо стиглі помідори на дві частини, перець ріжемо великими кубиками, а цибулю - тоненькими півкільцями. Огірки перетворюємо в невеликі кубики, так само, як і сир, все поміщаємо в одну тарілку, посипаємо приправами, сіллю, накидаємо маслин, поливаємо олією. Подавати можна з коржиками, лавашем і іншої несолодкої випічкою.
Грецький салат рецепт з фетаксой і куркою в оригінальній заправці
Складові:
- Сир фетакса - 200 грамів.
- Куряче філе - близько 350 грамів.
- Огірки - 1 штуки.
- Оливки - 200 грамів.
- Томати - 3 штуки середнього розміру, дуже стиглі, домашні.
- Салат - 1 пучок.
- Перець болгарський - 1 штука.
- Лук червоний - 1 штука.
Для оригінальної заправки в грецький салат з фетаксой, нам буде потрібно:
- Оливкова олія - 40 грамів.
- Мед, рідкий - пів чайної ложки.
- Лимонний сік - з половинки лимона.
- Материнка - 1 столова ложка.
- Сіль і червоний перець, так само за смаком чорний мелений перець.
приготування:
Промиємо листя салату, викладемо їх на тарілку, на них ми і зберемо наше блюдо. Але перед тим слід відварити курку і нарізати її великими шматочками. Потім промиваємо овочі і нарізаємо великими кубиками, так само, як і сир, а цибуля - тоненькими півкільцями.
Тепер заправка: в невеликій глибокій тарілці потрібно перемішати лимонний сік і мед, додати масло, і материнку. Сюди ж кладемо сіль і перець, улюблені трави, добре підходить розмарин. Перемішаємо трошки салат, викладемо його на листя зелені, поливаємо заправкою, і подаємо, не розмішуючи.
Грецький салат рецепт з фетаксой і креветками
Складові:
- Сир фетакса - 250 грамів.
- Креветки (відварні, вже підготовлені, або неочищені) - 250 грамів.
- Томати - 3 штуки середнього розміру.
- Огірки - 2 штуки, невеликі.
- Перець болгарський, зелений - 2 штуки.
- Цибуля - 1 штука, головка середня.
- Маслини - 200 грамів.
- Оливкова олія - 3 столові ложки.
- Лимон - нам знадобиться тільки сік.
- Перець, чорний мелений, сіль - на смак.
приготування:
Овочі добре промиємо і очистимо від зайвого, корінців, насіння і іншого. Просушуйте, а потім нарізуйте помідори. Огірки і перець нарізуйте великими кубиками, таким же чином, ми вчинимо і з сиром фетакса. Далі в наш грецький салат рецепт з фетаксой, нарізаємо тоненькими півкільцями червону цибулю. А маслини можна подавати, як цілими, так і нарізаними на тонкі кільця.
Присмачити, креветки соком лимона, а потім починаємо збирати сам салат. Його можна викладати на листя зелені, або просто подавати, злегка перемішавши, в тарілці. Оливкова олія змішаємо з перцем і невеликою кількістю лимонного соку, сіллю, при подачі просто проливаємо це свято свіжості і морепродуктів заправкою.
Грецький салат рецепт з фетаксой і м'ятою
Складові:
- Сир фетакса - 250 грамів.
- Маслини - 150 грамів.
- Огірки довгі - 1 штука.
- Томати, середнього розміру, круглі - 3 штуки.
- Болгарський перець, зелений - 1 штука.
- Лук (червоний) - 1 штука середнього розміру.
- Петрушка - полпучка.
- Часник - 2 зубці.
- М'ята, листочки - 10 штук.
- Оливкова олія - 7 столових ложок.
- Лимонний сік - з половинки лимона.
- Сіль, улюблені приправи і сушена зелень - за смаком.
приготування:
В першу чергу робимо заправку, щоб вона трохи постояла: дрібно нарубаємо часник і додамо його в оливкове масло, куди і відправимо лимонний сік. Потім додамо сіль і улюблені приправи, спеції.
Овочі добре вимиємо і просушимо, нарубаємо великими квадратиками, так само нарізаємо сир фетакса, а цибулю слід нашаткувати тоненькими півкільцями, маслини кладемо цілими, або наріжемо. Перемішуємо і додаємо м'ятні листочки, нашатковану дрібно петрушку. Перед подачею поливаємо грецький салат з фетаксой заправкою, не перемішуючи.
Грецький салат рецепт з фетаксой, сухариками і яйцем
Складові:
- Сир фетакса - 300 грамів.
- Томати - 3 штуки, розмір середній.
- Шпинат - невеликий пучок.
- Маслини - 150 грамів.
- Огірки - 2 штуки, розмір середній.
- Яйце - 1 штука.
- Сухарики - білі, 100 грамів.
- Оливкова олія - 3 столові ложки.
приготування:
Цей дуже простий у приготуванні салат припаде до смаку, гостям на святковому столі, а так само відмінно піде тим, хто сидить на дієті і просто любить свіжі і легкі страви. Відваримо яйця, залишимо, щоб холоднішими. Овочі і шпинат промиємо під проточною водою і просушимо. Нарізаємо овочі великими квадратами, а шпинат просто порвемо, яйця - невеликими кубиками. Маслини можна додавати цілими, або нарізати їх кільцями, за бажанням, цілі вони додадуть насичений смак і потрібну пікантність. Сир фетакса так само нарізаємо невеликими кубиками. Всі інгредієнти переміщаємо в велику тарілку, злегка перемішати, при подачі кладемо сухарики, а так само поливаємо оливковою олією, додаємо сіль і улюблені приправи.