Наша сеть партнеров Banwar
Сьогодні багато захоплені випіканням хліба в домашніх умовах. Печуть його і в спеціальних хлебопечках, і просто в духовці. Далеко не завжди просто з першого разу підібрати вдале співвідношення інгредієнтів, тому, поекспериментувавши з домашнім хлібопеченням, люди часто знову починають купувати хліб в магазині. Щоб інгредієнти були підібрані в вірних пропорціях, можна скористатися додатком-калькулятором Bread Calculator .
Цілком можливо, що завантаживши з Google Play програму, в багатьох сім'ях знову почнуть використовувати хлібопічку, яка була колись куплена, але хліб в ній дуже швидко перестали випікати, оскільки його смак не радував членів сім'ї, які віддавали перевагу покупної випічці, незважаючи на всі старання зробити випічку хліба однією з нових сімейних традицій.
Зрозуміло, цей додаток не дає відповіді на питання про те, чи варто випікання домашнього хліба в сучасних міських умовах витрачається на нього сил і часу. Воно лише допоможе тим, хто вирішив пекти хліб вдома, але у кого не завжди виходить правильно підібрати пропорції інгредієнтів для тіста. Крім того, воно істотно спрощує ті обчислення, які необхідно зробити, щоб пристосувати новий знайдений в Інтернеті рецепт до обсягу форми своєї хлібопічки і потребам сім'ї з такому важливому продукті, без якого немислимий ранковий бутерброд, ні традиційний сімейний обід, ні святковий стіл.
Розглядається програма допоможе зробити домашній хліб по-справжньому смачним. На вкладці Calculator% користувачеві пропонується стандартний рецепт з наступним співвідношенням інгредієнтів: вода (Water) - 63,66%; сіль (Salt) - 2,0%; дріжджі (Yeast) - 1,0%; добавки (Preferment) - 0,0%. Тобто звичайний хліб без будь-яких добавок.
Нижче відображається вага цих інгредієнтів в грамах (g). Якщо виставити іншу вагу буханця, то вага всіх інгредієнтів буде перерахований відповідно до закладеним у програмі пропорціям. За замовчуванням користувачам пропонується вага буханця в 1000 грам. Але завжди слід пам'ятати, що вага буханця не повинен бути більше максимального передбаченого в конкретної моделі хлібопічки.
Можна також виставляти інші співвідношення інгредієнтів у відсотках, і калькулятор заново зробить розрахунок того, скільки і чого необхідно буде використовувати в приготуванні хліба. Але при цьому слід враховувати, що користувач сам визначає, чи вийде у нього хліб при подібному співвідношенні продуктів.
Таким чином, можна використовувати не тільки стандартне співвідношення інгредієнтів, пропоноване додаток, а й інші рецепти. Для того щоб додаток справило всі необхідні обчислення, досить знати всього один з параметрів - наприклад, вага буханця або вага одного з основних інгредієнтів випікається хліба.
За допомогою даного калькулятора можна вирахувати і вага буханця при використанні певної кількості основного інгредієнта випічки - борошна. Наприклад, можна підрахувати, скільки і яких продуктів буде потрібно на випікання хліба за умови, що для нього буде використано всього 300 грам борошна. Додаток автоматично порахує вага буханця, який в даному випадку складе приблизно 0,5 кілограма, і вага інших інгредієнтів. Вельми зручно, якщо борошно закінчується, а хліб спекти хочеться, але при цьому немає ні найменшого бажання йти в магазин за борошном. Необхідно пам'ятати, що мова в даній вкладці йде про загальну кількість борошна всіх сортів, використовуваної для випікання хліба за певним рецептом.
На вкладці Calculator W можна обчислити, скільки і якої муки потрібно на випікання хліба з двох сортів борошна. Наприклад, якщо використовується борошно з м'яких (Weak Flour) і твердих (Hard Flour) сортів пшениці. Втім, дана вкладка калькулятора може використовуватися і для інших сортів борошна. Достатньо лише ввести співвідношення двох сортів в поля Weak Flour% і Hard Flour%, і додаток підкаже, скільки борошна кожного з двох сортів необхідно додати в хлібне тісто.
Додаток:Bread Calculator Розробник: Amadav Категорія: Інструменти Версія: 1.2 Ціна: Безкоштовно Завантажити: Google Play Додатком вже зацікавилися: 319 осіб