Наша сеть партнеров Banwar
Карась - риба широко поширена у водоймах Росії. При цьому кулінари не балують увагою цей вид, вважаючи за краще морепродукти. Тим часом, є різні способи, як приготувати карася. Карась в мультиварці рецепти знайдете, прочитавши статтю.
Карасі в безлічі населяють наші водойми. Рибалки цінують цю рибу за відмінні бійцівські якості і азарт, які в повній мірі дають насолодитися спортивною риболовлею.
Приємно принести додому трофей, але коли в улові відсутня велика риба, рибалка просто не знає, куди подіти рибну дрібниця. Але є способи приготування смачних страв навіть з дрібної рибки. Як? Читайте нижче.
Як позбутися від кісточок
Багато хто не любить карася через безліч дрібних кісточок. Але є простий спосіб позбутися від них. Відомо, що при високій температурі дрібні кісточки втрачають свою міцність і навіть здатні зовсім розчинитися.
Перед тим, як покласти рибу в духовку, на сковороду або в мультиварку виконайте просту операцію.
Суть її полягає в тому, щоб зробити на боках риби поперечні розрізи. Таким чином забезпечується доступ до кісток, які під впливом високої температури починають руйнуватися. Але про все по порядку.
Карасі в сметані
Карасі в сметані - який з рецептів з рибою може бути більш класичним? На цей раз рибу ми не смажимо, а готуємо в мультиварці.
Карась в мультиварці рецепти ви легко знайдете - при бажанні. Найпоширеніші - карась, приготований в мультварке. Чому? Та просто тому, що готувати в мультиварці легко і просто. Але давайте по порядку.
Нам будуть потрібні наступні інгредієнти:
- Карасі - 0,5 кг;
- Сметана - 1 стакан;
- Масло - 50 г;
- Часник - 2 зуб .;
- Зелень (кріп, петрушка);
- сіль;
- Спеції.
Всю рибу гарненько промиваємо і чистимо. Від луски карась звільняється легко: луска у нього велика. Видаляємо нутрощі; не забуваємо про зябра - їх теж слід прибрати. Рибу ще раз моєму під струменем води.
На боках робимо поперечні надрізи - досить частими.
Займемося овочами. Дрібно рубаємо зубчики часнику і кладемо їх в сметану. Шаткуємо зелень. Далі треба розтопити масло прямо в чаші мультиварки - в режимі «Випічка».
Карасів, попередньо обваляти в борошні, підсмажуємо в тому ж режимі ( «Випічка), щоб утворилася скоринка. Далі фаршируємо тушки зеленню і заливаємо сметанно-часниковим соусом. Ставимо мультиварку на режим «Гасіння» і тушкуємо до готовності (мінімум 40 хвилин. Можна готувати і довше.
Як гарнір до карасів традиційно подають картоплю або рис. З зеленню. І сметанним соусом.
Карась, фарширований печерицями
Для тих, кому карасі в сметані здаються занадто простим стравою, пропонуємо інший рецепт . Трохи більше часу, трохи більше праці. Та й карасі будуть потрібні вже великі - від 700 грамів (один або два).
Інші продукти:
- Печериці свіжі - 100 гр;
- Масло рослинне;
- Яйце - 1 шт;
- Лимон - 1 \ 2 шт;
- Зелень петрушки і кропу;
- Панірування (сухарі);
- Перець чорний мелений;
- Сіль.
Рибу ретельно миємо й чистимо. Обробляємо сіллю, перчиком і соком лимона. Відкладаємо на час в сторону - хай подмарінуется. А поки готуємо начинку.
Печериці очищаємо, ріжемо на тонкі пластинки, кладемо в мультиварку. Апарат ставимо на програму «Випічка» і підсмажуємо гриби - до повної готовності.
Дрібно нарубают зелень і змішуємо з печерицями та сирим яйцем. Перець, сіль - все за смаком. Рибу фаршируємо масою і кладемо в чашу мультиварки. Ставимо на режим «Випічка» і обсмажуємо. Краще з двох сторін. Через 30 хвилин наше страва готова! Чи відчуваєте аромат?
А подавати такий делікатес, звичайно ж, треба красиво - з зеленню, часточками лимона, на святковому блюді. Ми спробували карась в мультиварці рецепти. Спробуйте і ви!
Як?Чому?
Чи відчуваєте аромат?