Главная Новости Прайс-лист О магазине Как купить? Оплата/Доставка Корзина Контакты  
  Авторизация  
 
Логин
Пароль

Регистрация   |   Мой пароль?
 
     
  Покупателю шин  
  Новости  
Banwar

Наша сеть партнеров Banwar. Новое казино "Пари Матч" приглашает всех азартных игроков в мир больших выигрышей и захватывающих развлечений.

  Опрос  
 
Летние шины какого производителя Вы предпочитаете использовать?
 Michelin
 Continental
 GoodYear
 Dunlop
 Nokian
 Fulda
 Bridgestone
 Hankook
 Kumho
 Другие

Всего ответов: 1035
 
     
  Добро пожаловать в наш новый всеукраинский интернет-магазин!  

Компот з яблук і винограду на зиму на 3-х літрову банку

  1. Компот з яблук і винограду на зиму на 3-х літрову банку, рецепти
  2. Рецепт виноградно-яблучного компоту зі стерилізацією
  3. Процес приготування
  4. Спосіб приготування компоту без стерилізації

Наша сеть партнеров Banwar

Зараз сезон винограду і яблук. Саме брешемо подумати про зиму і зробити заготовки з цих корисних дарів природи. Компот з яблук і винограду на зиму на 3-х літрову банку, рецепт якого зовсім не складний, дасть можливість навіть новачкові в справах консервування закрити смачний, ароматний, а головне, корисний, натуральний напій.

Компот з яблук і винограду на зиму на 3-х літрову банку, рецепти

Зараз сезон винограду і яблук

Впевнена, що такий напій припаде до смаку всім: як маленьким, так і великим членам вашої сім'ї. Він прекрасно впорається з угамуванням спраги, ніж замінить покупні соки і газовані напої, склад яких залишає бажати кращого ...

Так само, як і компот зі слив, консервований яблучно-виноградний напій має прекрасний смак і чудовим фруктовим ароматом. Взимку його можна вживати як в складі щоденного меню, так і подавати до святкового столу. Якщо на столі буде цей напій, впевнена, що ваші гості навіть не подивляться в сторону магазинних газованих і соків.

Перш ніж приступити до приготування компоту з винограду і яблук на зиму, необхідно підготувати тару і кришки. Для цього банки потрібно гарненько вимити і простерилізувати будь-яким, зручним для себе способом: заливши їх невеликою кількістю окропу, потримати препарат верх дном над киплячою водою, в духовці або ж мікрохвильовці. А металеві кришки, якими будете закочувати банки, слід протягом кількох хвилин прокип'ятити.

Рецепт виноградно-яблучного компоту зі стерилізацією

Спосіб консервації за допомогою стерилізації дуже надійний. Застосовуючи його, ви можете не боятися, що банки з компотом «вибухнуть». Отже, щоб приготувати смачний напій з винограду і яблук на зиму, на одну 3-х літрову банку нам буде потрібно запастися наступним:

    • грона винограду - одна велика або кілька маленьких;
    • яблучка невеликого розміру - 4-5 плодів;
    • цукор - 2 двухсотміллілітрових склянки;
    • вода - близько 2-х літрів.

Виноград можна використовувати будь-який, навіть найдешевший, наприклад, сорт «Ізабелла». Якщо ви запаслися виноградом темних сортів, він додасть напою гарний насичений колір.

Яблука розміром потрібно брати такі, щоб вони пролізли в горлечко банки. В іншому випадку їх доведеться різати на дольки, але далеко не всі люблять плаваючі в компоті, мають властивість розповзатися, шматки цього фрукта.

При приготуванні компоту використовуйте неушкоджені, стиглі плоди. Перед використанням гарненько вимийте яблука і виноград, потім переберіть ягоди, позбавляючись від зіпсованих.

Процес приготування

Приступаємо безпосередньо до самого процесу консервування компоту:

  1. На дно кожної банки укладаємо потрібну кількість яблук.
  2. Тепер зверху яблучок акуратно поміщаємо виноград (дивіться, щоб виноград разом з яблуками займав близько двох третин обсягу банки).
  3. Потім слід приготувати сироп. Для цього наливаємо в каструлю потрібну кількість води (для 3-х літрової банки - 2 літри) і додаємо цукор: на кожен літр води - склянка цукру. Тобто, якщо води 2 літри, потрібно додати 2 склянки піску.
  4. Розмішуємо цукор у воді до його повного розчинення і тримаємо суміш на вогні до моменту початку закипання. Як тільки сироп закипів, знімаємо його з вогню.
  5. Відразу ж після цього сиропом заливаємо знаходяться в банку яблука і виноград і прикриваємо кожну банку підготовленої металевою кришкою.
  6. Якщо сиропу трошки не буде вистачати, в банку можна долити окріп. А якщо він залишається, його можна використовувати для приготування компоту в каструлі, додавши в нього будь-які наявні фрукти або ягоди.
  7. Починаємо процес стерилізації: беремо велику каструлю, поміщаємо на її дно дерев'яну решеточку (можна використовувати шматок тканини) і ставимо туди банки. Якщо каструля не надто містка, доведеться стерилізувати банки по одній.
  8. Заливаємо в каструлю з банками гарячу воду (її температура повинна бути близько 70-ти градусів) так, щоб вода діставала до верхньої частини банки. Після того як вода почне кипіти, стерилізуємо компот 15-ть хвилин.
  9. Після цього банки дістаємо з каструлі і відразу ж закочує їх, використовуючи закаточний ключ.

УВАГА

При вийманні гарячих банок з води будьте дуже обережні, щоб не обпектися окропом. Найкраще діставати банки з каструлі з киплячою водою за допомогою спеціального пристосування, що продається в господарських магазинах, - щипців.

Останнє, що потрібно зробити перед тим, як відправити компот на зберігання, - це дати банкам до кінця охолонути, перевернувши їх догори дном і добре обгорнувши їх зверху.

Все, смачний і ароматний компот з винограду і яблук на зиму у цій простому рецептом готовий! Залишилося визначити йому місце зберігання, розмістивши його в темному місці будинку або ж в погребі.

Спосіб приготування компоту без стерилізації

Якщо ж у вас немає великої каструлі для стерилізації або ви з якихось інших причин хочете закрити напій без стерилізації, можна скористатися і іншим варіантом приготування компоту.

Початок процесу буде таким же: готуємо тару, простерилізувавши її, кип'ятимо кришки, ретельно миємо фрукти і перебираємо їх, поміщаємо їх в тій же кількості в банку.

Наступний етап - заповнюємо до самого верху банки з фруктами киплячою водою. Ми залишаємо їх у спокої на 20-ть хвилин. Потім зливаємо воду в каструлю. Додаємо туди цукор, виходячи з розрахунку 1 літр води - 1 склянка піску.

Завадимо сироп, щоб цукор повністю розчинився у воді, і доводимо його до кипіння. Заливаємо в банки приготований киплячий сироп і закочує їх кришками.

Даємо банкам охолонути таким же способом, як і в першому варіанті приготування компоту, і відправляємо його на зберігання.

Слід зазначити, що роблячи напій таким способом, трохи страждає зовнішній вигляд напою, так як при зливанні води з банок ягоди винограду можуть трохи прим'ятися. Але на смак це ніяк не відіб'ється, так що вибирати, який варіант заготовки компоту з яблук і винограду на зиму використовувати, вирішувати тільки вам.

Ну а наостанок відео з ще одним рецептом консервування цього смачного, натурального і тому корисного напою:

Тепер ви знаєте, що зробити компот з яблук і винограду на зиму, на 3-х літрову банку якого потрібно зовсім небагато фруктів, дуже просто. Скористайтеся цими рецептами і приготуйте напій, який не раз вас виручить в холодну пору року і нагадає вам про літо.

 
  Обзор категорий  
 
Шины
 
     
 
  Специальное предложение  
   
     
     
Доставка осуществляется в города:
Александрия, Белая Церковь, Белгород-Днестровский, Бердичев, Бердянск, Борисполь, Боярка, Бровары, Бердичев, Васильков, Винница, Вознесенск, Горловка, Днепродзержинск, Днепропетровск, Донецк, Житомир, Запорожье, Евпатория, Ивано-Франковск, Измаил, Изюм, Каменец-Подольский, Керч, Кировоград, Ковель, Комсомольск, Конотоп, Краматорск, Кривой Рог, Кременчуг, Ильичевск, Луганск, Лубны, Луцк, Львов, Павлоград, Мариуполь, Миргород, Мелитополь, Мукачево, Николаев, Нежин, Никополь, Новая Каховка, Новоград - Волынский, Нововолынск, Одесса, Обухов, Павлоград, Пирятин, Прилуки, Полтава, Первомайск, Ровно, Славянск, Симферополь, Смела, Стрий, Сумы, Севастополь, Северодонецк, Тернополь, Ужгород, Умань, Харьков, Хмельницкий, Херсон, Феодосия, Чернигов, Черновцы, Южноукраинск, Ялта.

© 2009 - 2010 Интернет-магазин автотоваров и запчастей авто34

Каталог украинских интернет-магазинов