Наша сеть партнеров Banwar
Привіт друзі!
Сьогодні у нас смачна стаття, присвячена попкорну (повітряна кукурудза) і його корисних властивостях. Що таке попкорн, сподіваюся пояснювати не потрібно, але якщо коротко, то це вибухнули зерна кукурудзи під впливом високої температури. Отже, якими властивостями володіє попкорн? Чи несе він шкоду або користь?
Статей на тему попкорну досить багато. Пишуть і про шкоду, і про користь, і як готувати, і навіть про історію походження. Я напишу виключно про корисні властивості повітряної кукурудзи, а саме про наявність в ній великої кількості антиоксидантів званих поліфенолами.
Користь і шкода попкорна
Поліфеноли - природні антиоксиданти, що містяться в попкорн в великих кількостях. Багато фрукти та овочі не можуть похвалитися таким змістом (не означає, що не потрібно їх є). На одну порцію повітряної кукурудзи припадає приблизно 320 мг поліфенолів. Наприклад, в різних фруктах ця кількість становить близько 150 мг на одну порцію
Окрім наявності антиоксидантів, попкорн є відмінним джерелом клітковини, вітаміну А, вітамінів з групи В, а також складних вуглеводів. До речі, ці вуглеводи не надто збільшують калорійність продукту, але 300 ккал на 100 г не так вже й мало.
Потрібно сказати, що шкода попкорна полягає не в калорійності, а в добавках і способах приготування. При покупці читайте упаковку на наявність різних добавок (в кінотеатрі, на жаль, не перевіриш), а при приготуванні нічого не додавайте, хіба що трохи оливкового масла, але при цьому калорійність збільшується. До речі, всупереч поширеній думці, що приготування попкорна в мікрохвильовій печі шкідливо, хочу сказати, що думки перебільшені (інакше б їх не виробляли). У будь-якому випадку, є варіант приготування у звичайній каструлі.
Ось і все, що я хотів розповісти про корисні властивості попкорна. А як ви готуєте повітряну кукурудзу?
Отже, якими властивостями володіє попкорн?Чи несе він шкоду або користь?
А як ви готуєте повітряну кукурудзу?