Наша сеть партнеров Banwar
melati Кухарчук 3 рівня
- 28 липня 2014 року, 11:00
- 62850
Вчимося витягати креветку за формою і готувати найлегший і хрусткий кляр для темпура! Зовсім не складно в приготуванні, вишукано виглядає, незрівнянно на смак!
Знову перевертаємо і на спинку, і де вже є поздовжній надріз робимо там поперечно-діагональні надрізи теж кожен 1 см, будьте обережні, головне не розрізати навпіл. Насправді зовсім не складно, пам'ятаю, у мене вийшло з першого разу, впевнена і у вас вийде!
А тепер найцікавіше, потрібно робити те, що і на фото, тільки двома руками одночасно. З'єднуємо три пальці однієї руки, ніби хреститеся і натискаєте на поперечно-діагональні надрізи, намагаючись засунути пальці в надрізи і злегка натискаємо, як би сплющуємо місце надрізу. За раз натискаєте на два надрізи обома руками, потім наступні два, дуже акуратно, ви почуєте як рвуться слабкі тканини, на тих, що сильніше і буде триматися м'ясо креветки.
У холодну воду з льодом додаємо борошно, злегка (Важливо) помішуючи, не потрібно заважати ретельно і ні в якому разі не збивати. Іноді ще в воду додають яйце, але, на мій погляд, воно тільки обтяжать кляр, тим більше в такому співвідношенні води і борошна. Отже, перемішуємо злегка кляр, я користуюся паличками, до консистенції тесту на рідкі млинці. Опускаємо креветки в кляр на пару хвилин так, щоб хвостики стирчали і можна було дістати, нехай охолонуть. В цей час ставимо вок на вогонь і гріємо масло.
Перевіряємо нагрілося чи масло. Я смажу на повільному вогні в алюмінієвому воке. Капаємо кляр в масло. Крапельки на півдорозі до дна починають спливати і шипіти - це те, що треба!
Витягуємо креветку за хвостик і за 2 секунди умочили в хлібну крихту і опустили в масло. Смажимо дві-три одночасно (я не встигала, потрібно було фоткати і відповісти на важливий дзвінок). Приусловии, що креветка повністю в маслі, смажимо секунд 40 до золотистого кольору. За цей час за рахунок різниці температур, ми отримаємо відмінну хрустку скоринку і масло не вбереться в саму креветку.