Це овочеве блюдо підійде до вегетаріанської кухні, до посту або для людей, які дотримуються дієти.
З запіканками з овочів можна експериментувати до безкінечності. Будь-яке блюдо на ваш смак можна створити, використовуючи різні овочі і запікаючи їх в духовці. Пропонуємо вам приготувати овочі, запечені в картопляному пюре. Для цієї страви спочатку окремо пасерують овочі: морква з ріпою, окремо капуста і окремо цибулю. Всі овочі нарізаються соломкою, а цибулю - півкільцями. Потім овочі змішуються, в суміш додається столова ложка манної крупи. У масу викладається заздалегідь приготоване картопляне пюре і все гарненько вимішує. Потім додається зелений горошок. Таку запіканку можна готувати в одній великій формі, а можна скористатися порційними формочками. Перед запіканням посипте масу овочі сиром. Краще подавати це блюдо зі сметаною (якщо в сметану додати свіжу дрібно посічену зелень, буде ще смачніше).