Наша сеть партнеров Banwar
Мідь використовується в самогоноваріння з давніх часів. Ще середньовічні європейські алхіміки в своїх мідних аламбіках виробляли ароматні масла і спиртові розчини для своїх експериментів. Сьогодні мідні дистилятори використовують провідні виробники алкоголю зі світовим ім'ям.
Головна перевага міді з точки зору самогоноваріння - це здатність вбирати оксид сірки. Саме цей сірчистий запах робить самогон надто «ароматним». Що вийшли з-під рук недосвідчених винокурів напої часто неможливо пити саме через поганого запаху. Мідні самогонні апарати від цієї проблеми повністю позбавлені. Виключно завдяки хімічним властивостям матеріалу.
Друга перевага мідних самогонних апаратів - висока теплопровідність. Завдяки їй, самогонні апарати з міді славляться високою продуктивністю. Крім того, у них менше і витрата води на охолодження фінального продукту. Висока теплопровідність також дає можливість використовувати в моделях мідних дистиляторів прямоточні холодильники, що знову ж сприятливо впливає на продуктивність.
Нарешті, третій плюс - це зовнішній вигляд. Звичайно, блискучий самогонний апарат з нержавіючої сталі може виглядати переконливо і потужно, але йому все одно далеко до червоного золота мідних самогонних апаратів.
Мінуси мідних самогонних апаратів
На жаль, за чималою кількістю плюсів самогонних апаратів з міді ховається приблизно стільки ж недоліків.
По-перше, мідь помітно дорожче. Вартість звичайного дистилятора з міді дорівнює вартості повноцінного апарату з нержавійки, та ще й з містким перегінним кубом. Саме тому мідні самогонні апарати рідкісні в Росії. Знову ж таки, якщо мета придбання апарату - економія, то немає ніякого сенсу брати дороге мідне обладнання.
По-друге, за міддю потрібно доглядати. Адсорбація оксиду сірки має і зворотний бік: нержавейка нейтральна, а тому все, що є в брагу, передається і в самогон; мідь вбирає частину шкідливих речовин, але через це на її поверхні утворюється наліт. Профі кажуть, що цей наліт на якість напою не впливає, але і залишати його на стінках апарату або куба не варто. Тому мідне обладнання потрібен час від часу обробляти за допомогою кип'ятіння в розчині лимонної кислоти.
Третій мінус - термін служби. Мідь менш міцна, ніж звична нержавейка, так що термін її служби дещо менше. Більшість прихильників міді все одно користується сталевими перегінними кубами, тому що мідне дно досить швидко прогорає.
Що вибрати?
Мідний самогонний апарат або дистилятор з нержавійки - вибирати вам. Мідь позбавляє самогон від неприємного запаху і апарати з неї мають підвищену продуктивність. Але вона помітно дорожче і вимагає частого чищення від нальоту.
Ми рекомендуємо апарати з нержавійки. Це економічніше і простіше. Крім того, позбавити самогон від запаху не так вже й складно, достатньо скористатися вугільної колоною або просто зробити подвійну перегонку.
купити дистилятори з нержавіючої сталі , А також мідні самогонні апарати ви завжди можете в нашому магазині. Ми гарантуємо оперативну доставку і відмінні ціни.