Наша сеть партнеров Banwar
Twinkle Кухарчук 1 рівня
- 28 липня 2011, 20:37
- 134895
Цьому рецептом більше 20 років, так робила моя бабуся, моя мама, і я. Вирішила поділитися. Інгредієнти розраховані на 3-х літровий бутель.
Вимити добре все огірки, листя, підготувати корінь хрону (очистити). Банки вимити звичайним способом. Стерилізувати не треба. Розкласти огірки в 3-х літрові банки (у мене на фото 2-х літрові, які залишилися). Я роблю так: листя хрону, огірки, парасольки кропу, корінь хрону, потім листочки дуба, вишні, смородини і так, чергую. Я дуже люблю коли багато кропу, листя і т. Д., Виходить дуже ароматно.
Потім, в усі готові бутлі, насипаємо солі, у міни міра - 100 гр. стакан, від горлечка склянки прикладаю два пальця і засинаю сіль до пальців, приблизно 70-75 гр. (Я ніколи не міряла і не зважувала, мені так зручно.). Потім заливаємо водою (звичайної), і ставимо кваситиметься на 3-тю дня.
На 3-ю добу розсіл виливаємо в каструлю, і ставимо на вогонь, поки розсіл закипає - промиваємо огірки. Додаємо за смаком чорний перець, горошком, 5-7 штук, і заливаємо киплячим розсолом, закручуємо, перевертаємо. Укутувати не треба. Огірочки виходять, як бочкові, дуже смачні, до нового року ми їх все з'їдаємо.