Наша сеть партнеров Banwar
Лечо ... Це заморське страва з угорськими коренями давно і міцно влаштувалося в списку улюблених заготовок наших господинь. Готують його як за класичним рецептом з томатів і перцю, так і з додаванням інших овочів: цибулі, моркви, кабачків, баклажанів, квасолі і т.д. У Сибіру, наприклад, дуже популярно лечо з додаванням цибулі і моркви. Рецепт лечо по-сибірський з цибулею і морквою - в цій публікації.
Лечо по-сибірський
Інгредієнти для лечо по-сибірський
Для приготування лечо по-сибірський потрібно:
- 1,7 кг помідорів;
- 0,5 кг цибулі ріпчастої;
- 0,5 кг болгарського перцю;
- 0,5 кг моркви;
- 100 г цукру;
- 100 г рослинного масла;
- 25 г солі (1 столова ложка без гірки);
- 1 чайна ложка оцтової есенції
Спосіб приготування лечо по-сибірський
Спочатку необхідно підготувати овочі: добре промити, почистити цибулю і моркву, у перців видалити хвостик і насіння. Помідори нарізати або подрібнити через м'ясорубку.
Нарізаємо дрібно томати
Морква потрібно порізати соломкою. Лук ─ півкільцями. Перець також півкільцями, тільки ширше, ніж цибулю.
Морква ріжемо соломкою Цибулю ріжемо півкільцями Перець нарізаємо теж півкільцями
Каструлю з помідорами поставити на вогонь.
Помідори доводимо до кипіння
Коли закипить, додати моркву, цибулю і перець.
Додаємо до помідорів морква, цибуля і перець
Час приготування лечо по-сибірський ─ 30 хвилин на середньому вогні. Хвилин за 5 до закінчення готування додати сіль, Цукор, акуратно влити олію та в самому кінці оцет.
Готуємо лечо 30 хвилин на слабкому вогні, в кінці додаємо оцет, сіль і цукор
Лечо по-сибірський готовий! Залишилося тільки гарячим розкласти по попередньо простерилизованнимбанкам.
Розкладаємо лечо по-сибірський по стерилізованих банках
Їжте на здоров "я!
Фото: Олена Цинкевіч