Наша сеть партнеров Banwar
Лососеві - це ціле сімейство риб, найбільш відомі види: сьомга, горбуша, форель, голець, нерки, кета та інші. М'ясо лосося містить багато жирів, але головним чином ненасичені жирні кислоти, які сприятливо впливають на вміст жиру в крові. Лосось багатий калієм і фосфором, в ньому так само міститься кальцій, магній, хлор, залізо, цинк, хром, фтор, молібден, нікель, вітамін В1, В2, С, Е, РР і А.
Читай також: Ролл з лаваша з лососем і авокадо
Риб'ячий жир в першу чергу оберігає артерії, «розріджуючи кров» зовсім як аспірин, тим самим запобігаючи утворенню тромбів, яке може привести до інфарктів і інсультів.
Такий жир до того ж знижує кров'яний тиск і вміст в крові тріглііерідов, потенційно небезпечних жирів, підвищує рівень «хорошого» холестерину, регулює серцебиття, робить старі артерії більш гнучкими і допомагає блокувати запальні процеси, які викликають артрит, рак, псоріаз, діабет і загальне порушення роботи клітин.
Дослідження показало, що жирні кислоти омега-3, які у великій кількості містяться в лососеві, можуть впливати на біологічне старіння людини. Ці речовини перешкоджають укорочення кінцевих ділянок хромосом, теломерів, сповільнюючи тим самим старіння.
Жирні кислоти позитивно діють і на клітини головного мозку, допомагаючи запобігти розвитку проблем з пам'яттю і увагою, викликаних віком або хворобою.
Найкорисніший - тіхоокоанскій лосось
Тихоокеанський дикий лосось, який живиться водоростями Haematoccous pluvialis, містить велику кількість астаксантину, речовини, яке по ряду своїх властивостей, схоже з каротином. Між іншим, саме астаксантин надає м'якоті риби яскраво-червоний відтінок. Що ж стосується лосося, вирощеного на фермах, то в них з-за спеціального харчування риби, що сприяє її прискореному зростанню, астаксантин міститься в дуже незначних кількостях.
Крім того, варто зауважити, що лосось, вирощений на фермах, може містити багато небезпечних хімічних сполук, таких як миш'як, ртуть, діоксини і т.д. Ці речовини отравляюще діють на організм. Такий лосось небажано їсти вагітним, так як токсини можуть проникати не тільки в кров матері, а й в кров немовляти. Тому при виборі риби також потрібно бути уважними.
Як вибирати лосось
На дотик свіжа сира лососева риба повинна бути твердою і пружною, як би гумової, вона повинна прямо лежати на столі, а якщо посунути рибину на край столу, то ніяка частина тушки риби не повинна звисати. Подібно до свіжого хлібу, при натисканні на який, форма його відразу ж відновлюється, рибина повинна після натискання вирівнюватися до колишнього стану.
Якщо підняти зябра у свіжої риби і заглянути всередину, то можна побачити темно-червоний колір. М'ясо риби має бути рівномірного кольору, блідо рожевого або білого, в залежності від породи риби. Поверхня риб'ячої тушки повинна блищати.
Читай також: Як вибрати правильну червону рибу
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.